skrzynia biegow -prosze o szybka odpowiedz |
Autor |
Wiadomość |
kuba95
nówka sztuka ;)
Wiek: 29 Dołączył: 25 Wrz 2015 Posty: 3 Skąd: wroclaw,bonn Niemcy
|
Wysłany: 25-09-2015, 22:56 skrzynia biegow -prosze o szybka odpowiedz
Bolid: seicento 1.1 |
|
|
Witam posiadam fiata seicento i mam problem ze skrzynia ,auto jezdzi normalnie wszystko git ale np ide do sklepu i z powrotem i juz biegi na odpalonym nie chca wchodzic z wielkim oporem moge wrzucic 3 i wsteczny z glosnym zgrzytem wiec myslalem ze to moze wina sprzegla i kupilem ale moje sprzeglo wyglada dobrze wiec wymienie mysle skrzynie ,i tu moje pytanie czy bez problemu pasuje skrzynia ze sportinga do zwyklego 1.1 ?? Bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz poniewaz mam mozliwosc zeby kolega z polski mi przywiozl skrzynie jutro . |
|
|
|
 |
Adi95
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 26-09-2015, 10:26
Bolid: Seicento 1.1 |
|
|
Siemanko ,
sprawa wygląda następująco: jeżeli do wymiany jest skrzynia, to podejdzie ze sportinga, pod warunkiem, że wsteczny był "wbijany" w ten sam sposób. Nie jestem pewien, ale chyba w sportingach był wsteczny "podciągany" i jeżeli w taki sam sposób wbija się ten bieg u Ciebie, to śmiało możesz montować. Jedyna różnica jaką odczujesz, to to że przełożenia będą krótsze. W razie wątpliwości zobacz sobie punkt 25 .
http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=37348 |
|
|
|
 |
kuba95
nówka sztuka ;)
Wiek: 29 Dołączył: 25 Wrz 2015 Posty: 3 Skąd: wroclaw,bonn Niemcy
|
Wysłany: 26-09-2015, 10:42
Bolid: seicento 1.1 |
|
|
Dzieki wielkie ,niestety mam nie podciagany wsteczny i a przy okazji wymiany skrzyni myslalem nad sportingowa ze wzgledu na krotsze przelozenia wlasnie ,wiec jezeli mam nie podciagany wsteczny to musialbym jeszcze lewarek i linki zmienic tak ? sprzeglo takie same ?
bo sprzeglo zamowilem i przyszlo mi ale z innym lozyskiem niz te moje |
|
|
|
 |
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 26-09-2015, 15:18
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|