FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
dodatkowe wskaźniki
Autor Wiadomość
pawel_sc1.1 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 16-06-2011, 19:26   dodatkowe wskaźniki
   Bolid: SC 1.1S

Witam
Przeczytałem wszystkie tematy na temat podłączenia wskaźników i prosze kogoś aby upewnił mnie czy dobrze się do tego zabieram:)
A więc okazyjnie zakupiłem takie wskaźniki, nowe ze wszystkimi elementami montażowymi

i chce się przygotować do ich montażu.
Podświetlenia,napięcia i mase ogarne pytania pojawiają się przy poszczególnych czujnikach.
A więc :
1.Obrotomierz ,jako ze 1.1 SPI zostaje przekaźnik pod maską i nożka 85 to jest ten czerwony

i teraz tak od spodu do tej nózki wchodzi czarno fioletowy kabelek i rozumiem do niego się podłączyć?
2.Czujnik temp wody
Jeśli trójnik to wpiąć się w wąż numer 2? jak to zrobić jakieś wskazówki tam jest tak mało miejsca,chyba że można w wąż numer 1,jednak zależy mi na jak najlepszych odczytach

Drugi sposób to czujnik w głowicy,chodzi o ten?

na jaki go wymienić oczywiście dwupinowy,czytałem że fiat ducato a punto,cc?Jaki najlepszy i jak to ma się do wskazań i wogóle czy to ma prawo działać z tymi wskaźnikami?
Który z ww sposobów jest najlepszy?Wydawać się może że zmiana czujnika ale czy napewno?
3.Czujnik temp oleju.
Czy te podstawki pod filtr będą pasowały do seika,ktoś ma to ogarnięte u siebie?

Dzięki za każdą pomoc,każdą wskazówke która ułatwi mi prace

rafal8818 
spamer team
Cento?lązak

Wysłany: 18-06-2011, 22:05   Re: dodatkowe wskaźniki
   Bolid: Seicento S-Class 1.1 66.6KM

pawel_sc1.1 napisał/a:

1.Obrotomierz ,jako ze 1.1 SPI zostaje przekaźnik pod maską i nożka 85 to jest ten czerwonyi teraz tak od spodu do tej nózki wchodzi czarno fioletowy kabelek i rozumiem do niego się podłączyć?

a patrzyłeś przy nogach kierowcy ? ja mam 2000r 1.1 SPI i miałem sygnał w kostce przy nogach kierowcy w czerwono czarnym kabelku który wchodził do kostki i nie był do niczego podpięty...
Szczyrk 2014 - #75
Było Seicento 1.1 66HP-> http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=30393
Jest Lew 308 1.6 112HP :P -> http://www.seicento.pl/vi...r=asc&start=757

pawel_sc1.1 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 19-06-2011, 02:04   
   Bolid: SC 1.1S

patrzylem i wydaje mi sie ze mam ten kabelek ale naczytalem sie ze dziala tylko w mpi ale sprobuje sie pod niego podlaczyc i zobaczymy... wydaje mi sie ze w tym samym kolorze wychodzi kabelek wlasnie z tej nozki 85 moze to ten sam

joki 
Bywalec

Wysłany: 19-06-2011, 09:51   
   Bolid: bumek łajt pałer 1,2 8V 6 speed

pawel_sc1.1 napisał/a:
patrzylem i wydaje mi sie ze mam ten kabelek ale naczytalem sie ze dziala tylko w mpi ale sprobuje sie pod niego podlaczyc i zobaczymy... wydaje mi sie ze w tym samym kolorze wychodzi kabelek wlasnie z tej nozki 85 moze to ten sam

działa działa

Odpowiedz do tematu