2 pytania zderzak i wiatrak chlodnicy |
Autor |
Wiadomość |
Yony
Bywalec

Pomógł: 20 razy Wiek: 40 Dołączył: 31 Lip 2007 Posty: 94 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 10-02-2008, 10:18 2 pytania zderzak i wiatrak chlodnicy
Bolid: Seicento SX 0,9 |
|
|
Witam
Mam sc 900 99r i musze wymienic zderzak z przodu i tu jest moje pierwsze pytanie czy moge zalozyc zderzak od mpi pod warunkiem ze wymienie kierunkowskazy na te od mpi
i jeszcze jedno pyta ostatnio probowalem zakrecic wiatraczkiem na chlodnicy i wyczuwalem delikatny opor ( wiem ze dziala na 100% ) chcialem was spytac jak kreci sie uwas poniewaz jesli umnie kreci sie za ciezko to chcialem go nasmarowac i wyczyscic aby uniknac spalenia ... bo po co mam wywali 150 zl
Z gory dzieki wam za odpowiedzi |
|
|
|
 |
Morcin
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 10-02-2008, 12:11
Bolid: Seicento 900+gas |
|
|
Oj, to masz pierwsze objawy zatarcia. Wiatrak powinien chodzić luźniutko, bez wyczuwalnych oporów. Także nie wiem czy nasmarowanie coś ci pomoże, ale warto spróbować. Ale i tak jak co, to bezpiecznik ci najpierw pójdzie.
Edit by TAs: proszę o przestrzeganie chociażby podstawowych zasad ortografii i interpunkcji. Taki "bełkot" na prawdę jest ciężki do odczytania. Może warto by pomyśleć o przerzuceniu się na Mozillę? |
_________________ Morcin |
|
|
|
 |
Yony
Bywalec

|
Wysłany: 10-02-2008, 22:07
|
|
no wlasnie zblizaja sie cieple dni ... i chyba nalezalo by sie tym zajac...
a co z moim 2 pytaniem ?? |
|
|
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
Pomógł: 76 razy Wiek: 39 Dołączył: 09 Cze 2006 Posty: 2755 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 10-02-2008, 22:51
Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline |
|
|
Yony napisał/a: | Mam sc 900 99r i musze wymienic zderzak z przodu i tu jest moje pierwsze pytanie czy moge zalozyc zderzak od mpi pod warunkiem ze wymienie kierunkowskazy na te od mpi |
możesz, ale proponuje jeszcze użyć opcji szukaj dla pewności, bo coś tam było że niby mocowania inne... |
|
 |
Yony
Bywalec

|
Wysłany: 10-02-2008, 23:10
|
|
przeszukalem cale forum i nie znalazlem czy wiatrak na chlodnicy da sie rozebrac i ladnie nasmarowac, wyczyscic ?
czy ktos z was to robil ? |
|
|
|
 |
Kroopek
za dużo się czepia do forum SILESIA TEAM

Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 16 Wrz 2006 Posty: 1296 Skąd: Mierzecice
|
Wysłany: 11-02-2008, 17:25
Bolid: SC 900 ;> toczy siem |
|
|
Cytat: | Mam sc 900 99r i musze wymienic zderzak z przodu i tu jest moje pierwsze pytanie czy moge zalozyc zderzak od mpi pod warunkiem ze wymienie kierunkowskazy na te od mpi |
dwie rzeczy masz do przeróbki , mianowicie musisz dospawać mocowania miedzy lampami ponieważ mpi ma szerszy przedni pas, i tak jak stwierdziłeś wcześniej kierunki do wymiany
Cytat: | i jeszcze jedno pyta ostatnio probowalem zakrecic wiatraczkiem na chlodnicy i wyczuwalem delikatny opor ( wiem ze dziala na 100% ) chcialem was spytac jak kreci sie uwas poniewaz jesli umnie kreci sie za ciezko to chcialem go nasmarowac i wyczyscic aby uniknac spalenia ... bo po co mam wywali 150 zl |
spróbuj go wyciągnąć wyczyścić i przesmarować jak nie bezie chodził bardzo lekko to jego koniec jest bliski |
|
|
 |
Yony
Bywalec

|
Wysłany: 11-02-2008, 20:05
|
|
oki ale jest mozliwosc rozkrecenia tego silniczka ? czy on jest jakos zgrzany na stale ??
bo mniejw iecej wiem jak to wyglada... zastanawia mnie tylko to... |
|
|
|
 |
Kroopek

|
Wysłany: 11-02-2008, 20:56
|
|
za rozbieranie nie ma sie co brac bo cale wywazenie wiatraka pojdzie sie kochac a wtedy armagiedon
jedyna opcja ktora cie ratuje to wyciagnac caly wentyl i czyscic to co widac |
|
|
 |
Yony
Bywalec

|
Wysłany: 11-02-2008, 21:14
|
|
eee no to kiszka
w sobote biore sie za robote wiatraka i wymiane kabli WN ( kable planuje kupic boscha ) co otym myslicie ? ( w mojim seju nie ma LPG )
napisze jak poszlo po robocie |
|
|
|
 |
Kroopek

|
Wysłany: 11-02-2008, 21:29
|