kagizuki
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-08-2012, 03:09 Problem z mocowaniem obudowy filtra powietrza w 1.1 MPI
Bolid: Seicento Team 1.1 MPI 2001 |
|
|
Przy wymianie filtra powietrza zorientowałem się, że jedna śruba mocująca obudowę jest zblokowana, nie da się wykręcić, i na dodatek lekko wykrzywiona. Chodzi o to mocowanie na listwie wtryskowej. To plastikowa łapka z zatopiony okrągłym mosiężnym - no właśnie nie wiem czym - w którym jest otwór z gwintem. Ten zatopiony mosiężny element zaczął się obracać i śruby nie da rady normalnie wykręcić.
A ktoś wcześniej obszedł to w ten sposób, że mocowanie w obudowie filtra przeciął i było wsunięte na tę śrubę. Jednak skręcić to na ścisk już nie da rady.
No i właśnie zastanawiam się czy da to radę naprawić np. uciąć śrubę i rozwiercić ten okrągły mosiężny element wklejając w to miejsce nakrętkę. Ale te element się obraca, a nie wiem jak rzeczywiście wygląda, pewnie ma jakieś zgrubienie, które blokuje możliwość wysunięcia do góry. Może ktoś kiedyś robił demolkę listwy wtryskowej i rozbił tą łapkę uwalniając ten mosiężny element? |
|