Kontrolka wtrysku 900 r.99 |
Autor |
Wiadomość |
grande90
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 28-01-2016, 21:29 Kontrolka wtrysku 900 r.99
Bolid: Sejak |
|
|
Hej !
Mój problem poruszyłem już w innej części forum z której skierowano mnie do tego działu A mianowicie : Podczas uruchamiania silnika i jak seicento wchodzi na wyższe oboroty to zapala się kontrolka wtrysku. Dzieje się tak też podczas jazdy, ale także ona często gaśnie. A jak przełącze auto na benzyne to ma malo mocy a nawet gaśnie. Powiecie mi co może byc powodem ? Czy to wina instalacji, czy tego że wtrysk nie dostaje paliwa ? I czemu ona tak do cholery raz miga, a raz nie.... Aaaa i co może być powodem, że przy zimnym silniku przy odpalaniu nie ważne czy sejak jest na lpg czy na benzynie muszę go przegazować aby mi nie zgasł ?
Jeśli coś źle napisałem, czy cuś to wybaczcie |
|
|
|
|
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 29-01-2016, 18:57
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Jak już pisali - diagnostyka pod komputerem. Tak można wymieniać podzespoły układu wtryskowego i może za którymś razem się trafi. Dużo forumowiczów ma interfejs, nie tylko mechanicy. Może ktoś z okolicy poratuje. Jeśli kontrolka wtrysku świeci podczas pracy na benzynie to ma błąd czujnika jakiegoś. Jeśli na LPG to często winą jest odcięty wtrysk i nieemulowany a radykalnie przekaźnikiem odcięty |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
|
|