Poszarpywanie/przymulanie |
Autor |
Wiadomość |
mati2468
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 05-04-2018, 20:09 Poszarpywanie/przymulanie
Bolid: seicento 900 |
|
|
Witam, kupilem sejko 1.1 mpi w grudniu i od tamtego czasu dziwny przypadek. Przy wiekszej predkosci poszarpowuje jakby od silnika, wymienilem swiece na bosch przewody marelli i cewki na marelli i bylo gorzej, umylem auto i przebicie kolo cewek az sie nie dalo jechac, wymienilem teraz przewody na jakies inne JANMOR. jest lepiej ale troche, dosc czesto podczas szybszej jazdy zmienie przykladowo bieg z 2 na 3 i po zmianie biegu jest muł z 2 sekundy i jedzie dalej. przy predkosci wiekszej poszarpowuje. co to moze byc.pompka paliwa wymieniona firmy GETZ dajaca 3.8 bara. |
|
|
|
 |
mati2468
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 05-04-2018, 20:10
Bolid: seicento 900 |
|
|
p.s mam komputer diagnostyczny moge sprawdzic jakies parametry jesli by w czyms to cos pomoglo. błędów brak. |
|
|
|
 |
Miecho
Bywalec
Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 16 Lip 2013 Posty: 80 Skąd: Tarnów/Kraków
|
Wysłany: 16-04-2018, 17:13
Bolid: SC 1.1 SPI Schumacher |
|
|
U mnie przy podobnych objawach winne były cewki po ich wymianie (cewki, przewody i świece) niby było lepiej ale dalej było coś nie tak, łącznie z tym że przy podjeżdżaniu do skrzyżowania kiedy wciskałem sprzęgło do oporu żeby się zatrzymać to silnik potrafił gasnąć. Okazało sie że przez wcześniej uszkodzone cewki źle dopalała się mieszanka przez co uszkodzona została sonda lambda. Po wymianie sondy wszystko było ok. |
|
|
|
 |
|