Gdzie wkręcić linkę prędkościomierza |
Autor |
Wiadomość |
__FRIX__
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 01-07-2015, 15:04 Gdzie wkręcić linkę prędkościomierza
Bolid: Sporting 1.1 SPI 99' |
|
|
Witam koledzy, mam trochę zabawny problem.
Otóż nie wiem gdzie wkręcić linkę prędkościomierza w seju - dwa tygodnie jeździłem bez i nie sposób znaleźć jakikolwiek gwint pod zaschniętym błotem (strasznie lipny mam dojazd do pracy). Uda mi się ją wkręcić bez kanału? Będę mega wdzięczny za fotkę gdzie szukać tego miejsca
Pozdrawiam |
_________________ Moja Biedronka |
|
|
|
 |
maxonis
Nałogowiec

Pomógł: 16 razy Wiek: 33 Dołączył: 19 Wrz 2010 Posty: 108 Skąd: Rydułtowy
|
Wysłany: 01-07-2015, 16:13
Bolid: Fiat Seicento |
|
|
Witam,może ci się uda po zdjęciu koła od strony kierowcy, jest przykręcany do skrzyni biegów z tyłu. Pozdrawiam |
|
 |
Faso
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 02-07-2015, 12:05
Bolid: Fiat Seicento Sporting 1,1 MPI |
|
|
Nigdzie nie znalazłem sensownego zdjęcia zeby Ci pokazać gdzie jest gwint, ale kiedyś miałem własnie tez SPI i zmieniałem linkę od prędkościomierza. Gwint znajduje sie (jakbyś patrzył od przodu pod maskę lekko po prawej stronie z tyłu silnika między obudową filtra powietrza a zbiorniczkiem płynu hamulcowego. Przyświeć sobie latarką powinieneś to zobaczyć, a co do wymiany, ja wziąłem lewarek i podniosłem samochód z przodu po lewej stronie, tak jakbym chciał wymienic lewe przednie koło i wtoczyłem się pod auto, od spodu przykręciłem i była gitara |
_________________ Fiat Seicento Sporting
1,1 MPi
165/55/R14
 |
|
|
|
 |
__FRIX__
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 24-07-2015, 15:22
Bolid: Sporting 1.1 SPI 99' |
|
|
Faso napisał/a: | ja wziąłem lewarek i podniosłem samochód z przodu po lewej stronie, tak jakbym chciał wymienic lewe przednie koło i wtoczyłem się pod auto, od spodu przykręciłem i była gitara |
podniosłem sejka na żabce i za Chiny Ludowe nie widzę tego gwintu (( jego ma być widać od góry czy od dołu? to gdzieś obok półosi? byćmoże gwint jest gdzieś pod błotem i dlatego go nie widzę, w każdym bądź razie od góry nie widać nic a nic (wymyłem karcherem specjalnie), będę bardzo wdzięczny za fotkę z zaznaczonym punktem. |
_________________ Moja Biedronka |
|
|
|
 |
barkor
spamer team

Pomógł: 90 razy Wiek: 37 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 1046 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 24-07-2015, 16:59
Bolid: Seicento 900-->1.4 16V 6speed |
|
|
W google jest mnóstwo zdjęć gdzie widać miejsce, w które należy wkręcić linkę:
Tutaj z wkręconą linką:
Tak wygląda to miejsce bez linki:
Oczywiście jak skrzynia jest zamontowana w aucie to ciężko zobaczyć to miejsce, najlepiej skorzystać z kanału albo podnieść samochód i wsunąć się pod spód. |
_________________ Nalepiamy.pl - Naklejki na samochód
śmieszne/tuningowe/fiat/abarth/hobby/sport
Również na zamówienie. Sprawdź!
 |
|
|
|
 |
|