Najtańsze głośniki |
Autor |
Wiadomość |
Grzechmund
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 25-09-2018, 21:34 Najtańsze głośniki
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Witam.
1. proszę o odpowiedź czy w Fiacie Seicento rocznik 99 ogólnie jest tak fatalna jakość muzyki czy może po prostu zepsuły mi się głośniki. Zero basu i klimat jakby słuchać starego radia u dziadków w dawnych czasach.
2. ABSOLUTNIE nie szukam jakiegoś mega sprzętu, chcę tylko żeby było normalnie. Przywykłem do przeciętnej jakości dżwięku w przeciętnej jakości samochodach, które do tej pory miałem, ale takiej pytówy się nie spodziewałem
Chcę, żeby po prostu było normalnie i stąd pytanie czy takie najtańsze głośniki z allegro, za 40-50zł oczywiście dedykowane do FS wystarczą i w porównaniu ze standardowymi głośnikami z FS zrobią różnicę?
3. A może jakiś magister nauk fiatowskich wie jaką moc i impedancję mają głośniki seia?
te tanie o których myślę, mają 100w i 4 omy. |
|
|
|
|
junioras7
Nałogowiec
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Kwi 2016 Posty: 503 Skąd: Bath
|
Wysłany: 26-09-2018, 04:46
Bolid: Seicento 1.1 mpi |
|
|
Witaj nie spodziewaj się cudów ponieważ w seju głośniki są 10cm. To nie ma prawa grać. Głośniki dobierasz do twojego radia (impedencja, moc) Możesz bardzo małym kosztem zrobić że muza w miarę będzie fajnie grać ( subwoofer aktywny pod fotel kierowcy i głośniki odseparowane czyli głośnik w deskę a gwizdki w słupki) na początku ja tak miałem i powiem że naprawdę fajnie to grało zwłaszcza jak nie masz dużych wymagań. Dodam że jeśli chodzi o radio to lepiej kupić sprawdzoną firmową używkę niż jakikolwiek chińczyk |
_________________ https://www.youtube.com/c...4KbL5pXiMRvsv0Q
https://www.facebook.com/CentoPassion/
|
|
|
|
|
Grzechmund
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-09-2018, 09:30
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Radio mam całkiem dobre, stary poczciwy Panasonic. Dzisiaj słuchałem trochę muzyki z YT przez kabel i nie wiem co mu się odmieniło bo jednak gra całkiem nienajgorzej. Ustawiłem w radiu bas na max a treble na minimum i nawet jakoś to brzmi.
Chyba nie będę nic kupował, oprócz anteny, o której jest inny temat |
|
|
|
|
Negatot
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-10-2018, 18:53
Bolid: Seicento |
|
|