Wymiana napędu linki prędkościomierza S 900 |
Autor |
Wiadomość |
lasero
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 06-06-2018, 15:38 Wymiana napędu linki prędkościomierza S 900
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Mam Seicento 900 linka po stronie prędkościomierza się nie obraca, słychać napęd linki lub linkę jak by się obracała Pytanie czy, aby wymienić napęd linki prędkościomierza trzeba rozbierać skrzynie biegów. Autko było u "Januszowego" mechanika który stwierdził, że naprawił 15 km przejechane i znowu to samo. Oprócz tego olej mi cieknie w okolicach tego napędu linki. Jest tam jakaś uszczelka na lince czy napędzie tej linki. ? |
|
|
|
 |
jędrek
Nałogowiec
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 03 Cze 2014 Posty: 702 Skąd: tarnów
|
Wysłany: 06-06-2018, 20:48 Re: Wymiana napędu linki prędkościomierza S 900
Bolid: seicento 899 |
|
|
lasero napisał/a: | Pytanie czy, aby wymienić napęd linki prędkościomierza trzeba rozbierać skrzynie biegów. |
W żadnym wypadku wystarczy odkręcić nakrętkę łączącą pancerz ze skrzynią w komorze silnika zdemontować ściane grodziową a w kabinie odkręcić licznik co do cieknącego oleju z napędu linki to pewnie wytarł się oring w skrzyni i do jego wymiany pasuje spuścić olej. Żeby wyjąć napęd trzeba odkręcić śrubkę na klucz imbus chyba rozmiar 4-5 i wyjąć metalową tuleję z napędem.
Na fotce Masz jak to wygląda i ten oring na napędzie
 |
|
|
|
 |
lasero
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-06-2018, 06:06 Re: Wymiana napędu linki prędkościomierza S 900
|
|
Dzięki za pomoc w Sobotę będę się zabierał do demontażu tego napędu. Dam znać jak mi się uda go wymienić. |
|
|
|
 |
lasero
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-06-2018, 18:37 Re: Wymiana napędu linki prędkościomierza S 900
|
|
Jednak okazało się, że to nie mechanizm napędzający linkę, a sama linka. Na lince po stronie prędkościomierza powinien być pierścień uniemożliwiający przemieszczanie się linki którego nie było. Wymiana linki na nową rozwiązało sprawę niedziałającego prędkościomierza. |
|
|
|
 |
|