LPG pomocy |
Autor |
Wiadomość |
deimon2016
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 21-08-2013, 19:52 LPG pomocy
Bolid: sc 900 brush, |
|
|
Siemka mam prosbe o pomoc podpinam instalacje lpg do sc899 komp IAW 16FM.EC i pytanie
Gdzie w ktore piny wpiac kable w starym aucie (punto komp IAW 16F.3B bylo wpiete w piny 18 i 6 )a u mnie np pin 6 jest pusty mydaje mi sie ze to sa kable od wtrysku i od pompy
a drugie pytanie kable co byly wpiete w kosc od cewki obojetne w ktora sie wepne bo sa 2 cewki nie ma roznicy ??
pomozcie mi bo stoje z montazem |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 22-08-2013, 15:18
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Rozbierz wtyk sterownika silnika (IAW16FM.EC) Policz dokładnie.Możesz mieć pusty pin nr 5 ale 6 istnieje.W szerszym rzędzie pinów na miejscu 6 powinien być przewód koloru białoczerwonego - to jest sygnał (masa) na kontrolkę wtrysku (marchewkę) W niego możesz wpiąć przekaźnik rozłączający by wygasić kontrolkę na LPG. Na końcu tego rzędu pinów masz pin 18 - kolor różowoczarny - to kluczowanie masą wtryskiwacza. Koniec tego przewodu znajdziesz przy wtryskiwaczu - będzie łatwiej rozciąć i wpiąć emulator tudzież przekaźnik rozłączający przy pracy na LPG.
Sygnał z obrotów możesz wziąść z którejkolwiek cewki ale ważne by był to pzrewód białozielony lub błękitnoczerwony - przy cewkach lub z pinów 1 lub 19 sterownika (pierwszy w górnym lub dolnym rzędzie wtyczki sterownika od strony kabli) |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
deimon2016
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 24-08-2013, 14:17
|
|
racja 6 i 18 sa wszystko podpiolem jak bylo kiedys w punto (inst z niego) i tak diody sie swieca na przelaczniku jak przel z 1 na 2 ale elektro zawory milcza spr na krotka i sa sprawne 100%
Instalacja Stag L Plus miernikiem spr te dwa kable co dochodza do el-zaworu i trupy zero pradu gdzie szukac przyczyny |
|
|
|
 |
deimon2016
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 24-08-2013, 14:28
|
|
moze mam zle kable podpiete
bo wedlug instr http://www.ac.com.pl/publ...0instrukcja.pdf
u mnie wyglada to tak kabel czerwony na bezpieczniku mam wpeety w cewke od iskry bylo tak wczesniej podpiete w innym aucie jest tam tez zolty kabel i czarny masa zapewne wyczytalem ze ten czerwony musi byc po stacyjce ghdyz cewka daje za male napiecie i mogha sie zawory nie otwierac a ten zolty moze jako impuls obr tylko pod cewke podpiac pomooocy |
|
|
|
 |
|