Dorobienie kluczyka z immo |
Autor |
Wiadomość |
radiator
Bywalec
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 86 Skąd: lublin
|
Wysłany: 19-02-2010, 11:17 Dorobienie kluczyka z immo
Bolid: SC 1,1 MPI |
|
|
Używałem do niedawna klucza ładnie działającego, lekko przekręcałem i zapalałem silnik. W zapasie maiłem kluczyk który wymagał przy zapalaniu stacyjki siły i lekkiego podnoszenia klucza do góry. Kilka dni temu zgubiłem ten 'bezproblemowy' kluczyc i powróciłem do tego 'wadliwego' zanim porzekręcę stacyjkę muszę parę razy poruszać kluczem a czem odziwo traf isię że przekręcę 'od ręki'/ Pytałem ile kosztuje dorobienie klucza z immo i wołają 200zl znacie kogoś kto dorobić go może taniej? Wkurza mnie siłowe przekręcanie stacyjki. mam kartę kodów jeżeli to pomoże/ |
_________________ http://www.polskajazda.pl.../Seicento/80466
 |
|
|
|
 |
Ania
stokrotka

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 16 Lut 2010 Posty: 1328 Skąd: Suwałki
|
|
|
|
 |
Zesiu
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 19-02-2010, 16:49
Bolid: Sc1.1Mpi+lpg |
|
|
Przy odrobinie sprawności można u ślusarza dorobić klucz przystosowany do immo(niektóre surówki mają miejsce),a transponder wyjęty ze zużytego włożyć do dorobionego(immo bez zmian).Pozostaje wątpliwość,czy nowy klucz nie będzie się zacinał w starej stacyjce,ale ślusarz powinien sobie z tym poradzić. |
|
|
|
 |
Leito
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 17 Skąd: Pstrążna
|
Wysłany: 20-02-2010, 00:24
Bolid: seicento 900 |
|
|
ewentualnie rezygnacja z immo czyli zakup nowego wkładu do stacyjki a stary klucz połączyć np taśmą izolacyjną razem z wyjętą obręczą z immo i schować to pod osłoną |
|
|
|
 |
|