lpg 1.1 mpi spalanie i czas przelanczania na lpg |
Autor |
Wiadomość |
wojciech16
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 21-03-2012, 17:24 lpg 1.1 mpi spalanie i czas przelanczania na lpg
Bolid: seicento 1.1 mpi |
|
|
Witam !
Posiadam seicento 1.1 mpi,zastanawiam sie nad zalozeniem lpg sekwencji firmy BRC.
Prosze o opinie uzytkownikow lpg w tych silnikach jakie jest spalanie i jaki czas zajmuje przelaczenia sie z paliwa na lpg.Moj seicento nie jest nie stety garazowany -(
Dziekuje za wszystkie opinie. |
|
|
|
 |
wojciech16
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 22-03-2012, 12:59
|
|
Czy nikt nie posiada seicento 1.1 mpi
Prosze o opinie
Dziekuje. |
|
|
|
 |
Gasiu
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 22-03-2012, 17:13
Bolid: Seicento Active |
|
|
u mnie w 1.1 mpi średnie spalanie ok. 7l, w trasie przy spokojnej i równej jeździe około 6l w samym mieście nigdy nie sprawdzałem (nie wiem jak niektórym potrafi palić 5litrów) - tankuje na BP lub STATOILu. Z przełączaniem to jest różnie w lato po około 2-3km już jest na gazie. Zimą w zależności od mrozów czasami po 5 km a czasami po 10km. Generalnie powinien się przełączać jak złapie odpowiednią temperaturkę. Ja mam instalkę LOVATO SMART. Gdybym nie robił ponad 100km dziennie to nie myślałbym o zakładaniu gazu. Raz w tygodniu potrafi coś mu odwalić i sam przełącza się na benzynę, czasami poszarpie - ale to już chyba takie uroki gazu. Generalnie auto traci na mocy - przecież do bagażnika dochodzi dodatkowe 50kg a to w takim autku robi swoje. |
|
|
|
 |
jugo
Bywalec

Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Kwi 2010 Posty: 96 Skąd: Tarn. Góry/Racibórz
|
Wysłany: 22-03-2012, 17:47
Bolid: sej 1,1 MPI |
|
|
wiesz jak ja bym zakładał gaz to bym wrzucił zwykłą drugą generacje, bo sekwencja to w aucie takiej klasy to kasa wydana w błoto, miałem wcześniej mpi na 2 generacji i bezproblemowo samochód chodził, a miał juz sporo przejechanych km. Teraz mam sekwencje tez w mpi i jak jeżdżę większość po mieście i małe odległości to i tak tylko na benie, , więc nieopłacalna jest sekwencja do miasta. Chyba że autem jeździsz tylko w dalekie trasy to wtedy jeszcze ok. A żeby drugą generacje w mpi założyć to chyba tylko kolektor trzeba założyć metalowy. |
_________________ BEZPŁATNY SAMOCHÓD ZASTĘPCZY Z OC SPRAWCY / DOPŁATY DO ODSZKODOWAŃ
www.autozafree.pl / https://www.facebook.com/Autozafree |
|
|
|
 |
wojciech16
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 23-03-2012, 18:55
|
|
Ja mam do pracy 12km w jedna strone,seicento nie garazowany,reszta mojej jazdy to po miescie.To raczej zostane przy benzynie jak mam jezdzic wiecej jezdzic na beznynie niz na gazie.W firmie gdzie zakladaja gaz powiedzieli ze bedzie sie przelaczac na gaz gdy silnik osiagnie temperature 30stopni.Rocznie zrobie 10-12 tys km. |
|
|
|
 |
Gasiu
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 23-03-2012, 19:00
Bolid: Seicento Active |
|
|
niżej masz linka z kalkulatorem opłacalności montażu gazu - przy przebiegu 12 tys rocznie to ja bym nie zakładał (decyzja należy do Ciebie)
http://gazeo.pl/lpg/kalku..._eksploatacji=2 |
|
|
|
 |
kaziu1985pn
Nałogowiec
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 09 Wrz 2011 Posty: 237 Skąd: poznań
|
Wysłany: 23-03-2012, 19:49
Bolid: Seicento 1,1mpi 4AF.M9 / Panda 1,2mpi 4AF.S2 |
|
|
mi spala 8-9l ale ja robie 3-5km i gasze po godzinie znowu do samochodu kilka km i gasze. w najwieksze mrozy po 1-2km miałem na gazie już.do lokalu mam 1,5 i zawsze się przelaczy przed zgaszeniem. mam 4 generacje i nie uważam żebym wyrzucil kase w bloto |
_________________ Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. ?więta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen. |
|
|
|
 |
wojciech16
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 28-03-2012, 19:18
|
|
Dlugo sie zastanawialem i zalozylem sekwencje do mojego MPI firmy Stag.Chodzi idealnie zadnego spadku mocy.Dla osob zastanawiajacych sie nad lpg do Mpi to polecam bo naprawde warto.Kosztowalo mnie to 2.300.Poleacam w Bydgoszczy firme Instal-gaz na ul.Glinki 149a to juz 3 moje auto do ktorego tam montowalem lpg.
Dziekuje wszystkim za opinie do tematu. |
|
|
|
 |
|