IMO |
Autor |
Wiadomość |
X-raT
Nałogowiec

Wiek: 44 Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 827 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 14-05-2012, 21:03 IMO
Bolid: sey 1.2 16v [był] / punto 1.4T GT / saab 2.0T |
|
|
Panowie i panie jest sprawa tego typu: mam kompa z imo i kluczyk przyklejony do antenki bo w stacyjce inny klucz niż ten do IMO Do tego w drzwiach inny zamek niż ten w stacyjce i dodatkowo kolejny inny zamek w korku do baku
Zamierzam kupić komplet zamków z kluczykami żeby wszędzie dojść jednym kluczem, a zestaw ten jest podobno nowy, ma dwa kluczyki niebieskie i jeden bordowy oraz kartę kodową.
Pytanko: co zrobić żeby nowy kluczyk z tegoż zestawu zakodować bordowym ?? Gdzie może wystąpić tzw. zonk ??
Z góry uprzedzam że po1. imo w kompie ma zostać i o kasowaniu nie ma mowy, po2. nie ma opcji żeby nadal jeździć z antenką przyklejoną do kluczyka!
Ktoś ma wiedzę w tym zakresie to bardzo proszę o kontakt / odpowiedź. |
_________________ MECAHNIKA POJAZDOWA
info: pw/mail
 |
|
|
|
 |
stopa15
Nałogowiec

|
Wysłany: 14-05-2012, 21:29
Bolid: seicento 1.4 t-jet |
|
|
zmieniasz wkładki, dajesz kompa do wyczyszczenia i po wyczyszczeniu przy włożeniu kluczyka zakoduje sie automatycznie:) |
_________________ >>>>>>Moje wozidło<<<<<<
900-->>1.2 8v 75HP-->>1.4 T-jet 1 bar 170HP-->> STAGE 2 1.5bar 250HP
 |
|
|
|
 |
juliusz64
Nałogowiec

Wiek: 30 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 442 Skąd: Okolice Ostrołęki
|
Wysłany: 14-05-2012, 22:09
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Wyjście 2 przełożenie antenki do 2 kluczyka |
_________________ fast sej ; > |
|
|
|
 |
X-raT
Nałogowiec

|
Wysłany: 15-05-2012, 09:14
|
|
stopa15, nie ma opcji wchodzenia w kompa.
juliusz64, szukam info na temat kodowania bo w kluczyku nie ma żadnej 'antenki' tylko jest starego typu kapsułka szklana. Nie chce tego wozić/nosić ze sobą. Przy swoim szczęściu niedługo to rozwalę i będzie awaria
Niedługo będą u mnie nowe zamki z kluczami pod imo ale nie wiem jak to kodować żeby zadziałało. Moje imo jest stare więc prawdopodobnie na jeden stały kod. Takie cuś podobno się łatwo koduje. |
 |
|
|
|
 |
juliusz64
Nałogowiec

Wiek: 30 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 442 Skąd: Okolice Ostrołęki
|
Wysłany: 15-05-2012, 16:06
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Code 1 da rade przeprogramować tylko nie tym zestawem z allegro Sam miałem zmieniane i koleś u którego kupowałem mówił że można niby zaprogramować nowy zestaw bo normalnie dostałem inną tą kartę z kodem itd. (ta co się awaryjnie odpala silnik pedalem) |
_________________ fast sej ; > |
|
|
|
 |
X-raT
Nałogowiec

|
Wysłany: 18-05-2012, 11:55
|
|
juliusz64, jaki zestaw z allegro? Ja będę miał nowe kluczyki z aso, pod immo. I chodzi o ich zaprogramowanie do kodu który jest w kluczu-matce. |
 |
|
|
|
 |
macher
Moderator
|
Wysłany: 18-05-2012, 12:09
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
w książce p. Zembowicza masz ładnie opisane jak wprowadzić nowe kluczyki do systemu.
1.Przekręcasz zapłon kluczykiem brązowym (matką) na MAR i po krótkim zaświeceniu kontrolki code przekręcasz na STOP i wyjmujesz
2.W czasie nie dłuższym niż 10 skund wkładasz nowy kluczyk który chcesz wprowadzić do systemu i przekręcasz na MAR.Po krótkim zaświeceniu kontrolki CODE przekręcasz na STOP i wyjmujesz ten kluczyk - już zapamiętany.
3.Wpisujesz kolejne kluczyki jeśli masz i tak samo ale już bez kluczyka brązowego tylko wkładasz kluczyk który chcesz wpisać przekręcasz, kontrolka mignie , przekręcasz w połozenie STOP i wyjmujesz.
4.Po wykonaniu czynności z nowymi kluczykami wkładasz ponownie kluczyk matkę - brązowy i przekręcasz w położenie MAR.Kontrolka CODE mignie, przekręcasz w STOP i voila masz zapisane kody kuczyków w immo.
Tyle w opisie jak to się ma w praktyce wiedzą tylko najstarsze góralki |
|
|
|
 |
|