poczatek w KJS - czy to jeszcze dla amatorów? |
Autor |
Wiadomość |
krzyby
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 03-04-2016, 07:32
Bolid: Seicento Rally Car, BMW 528i |
|
|
Oczywiście.
Już polecałem koledze gdzie może wystartować naprawdę amatorsko, realnie się pościgać, gdzie nie ma nadętych gogusiów, którym się wydaje, że są mistrzami kierownicy |
|
|
|
|
szymon1977
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 03-04-2016, 09:18
Bolid: w planach |
|
|
Gdzie by nie startował to w k2 konkurencja najsilniejsza... tylko nie bardzo wiem o co Wam chodzi. Co fajniejsze: być w połowie stawki depcząc po piętach "profesjonalistom" a objeżdżając "amatorów", czy zająć na koniec sezonu drugie miejsce w klasie, w której sklasyfikowano dwóch zawodników (autentyczny przypadek)?
Mnie tam bardziej cieszy przedostatnie miejsce z trudem wywalczone w Kielcach (pomijając tych co nie zaliczyli bez wpadki przejazdów) niż wygrana na zloce fanów marki. |
_________________ Fura jest tak szybka, jak szybki jest woźnica. |
|
|
|
|
bladybyk
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-04-2016, 13:47
Bolid: e30 |
|
|
Szpadel napisał/a: | ajwan napisał/a: | Szpadel, zapytaj sam siebie czego chcesz? Wyników, radości z jazdy, poprawy swoich umiejętności, a może oklasków |
no pytanie ... proste, że oklasków !
kurde, trochę masz racji w tym pytaniu pierwszym - chciałbym pobawić się równie dobrze, jak na wrakach (chodzi mi o ilość radochy, nie o sam jej rodzaj - na wraku ciszy przetrwanie, tutaj chciałbym cieszyc się z wyniku), ale nie mogę sobie pozwolić, żeby teraz ściganki pochłonęły domowy budżet.
Zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko ... |
Szpadel,
Rób w nim tyle na ile Ci starczy pieniędzy. Zainwestuj w oponę i zawias, resztę zostaw na później.
Gwarantuję Ci, że jakimkolwiek samochodem nie przyjedziesz na KJS w Wawie i okolicach - będziesz miał sporo funu. W KJSach AK Centrum jak ogarniasz dobrze jazdę to nawet słabszym samochodem spokojnie możesz walczyć o podium w klasie. W AK Królewskim (summercupy czy WinterCupy) jest już trudniej, ale swego czasu triumfy w klasie 1 (do 1050) święcił drajwer w Yarisce (nie wiem co miał porobione, na pewno miał dobrą oponę, ale przede wszystkim drajwer kozak i wystarczyło).
Także nie sprzedawaj, nie kombinuj - najpierw pojedź coś i dopiero zastanawiaj się co dalej |
|
|
|
|
ajwan
Nałogowiec
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lis 2008 Posty: 122 Skąd: Zdzieszowice
|
Wysłany: 12-04-2016, 02:36
Bolid: 600, 318, 520, 325 |
|
|
BMW nie skończone (zawias się suszy na półkach) więc pojechałem sjkiem na KJSa (plan był taki żeby walczyć jak się da )... i wyszło tak że pochwalę się życiowym wynikiem...
Drugie miejsce w generalce, sejem uzbrojonym w B6+eibach do tego Brembo max i ferodo premier (części wymienione bo oryginały dokonały żywota, silnik po wymianie filtra powietrza )... a żeby było wesoło przed 208 R2 ze zdobywcą tytułu KRO w roku ubiegłym za kierownicą Oczywiście warunki były takie że 55koni tylko na jednej próbie odstawało od konkurencji... plus dobre przygotowanie (prognoza pogody, opis trasy przy wsparciu google i geoportal.gov.pl, madry pilot, dzidowanie na dojazdówce żeby zobaczyć jak jadą inni, no i gwóźdź programu dobre zimówki(siostra mnie zabije, bo sejem jeździ do szkoły i tylko czasem użycza w zamian za naprawy)
Tak wiem że to się zwyczajnie udało i że lepiej jeźdzć czymś co jest konkurencyjne zawsze i wszędzie ale pojechaliśmy sc wartym 3000 uzbrojonym w graty za 2000zł i skończyliśmy przed załoga w aucie które kosztuje tyle co mieszkanie w śrenim mieście... ale jednak za hondą za jakieś naście tysięcy... każdy oceni sytuację według własnego portwela |
_________________ Szlifierka, spawarka, brecha, młot i mozna się brać za wymianę amortyzatorów...
|
|
|
|
|
barkor
spamer team
Pomógł: 90 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 1046 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 12-04-2016, 14:19
Bolid: Seicento 900-->1.4 16V 6speed |
|
|
No to gratulacje, niezły wyczyn:) Myślałem, że te czasy gdzie prawie seryjnym sejem da się powalczyć w generalce już dawno minęły, a tu taka niespodzianka:) Mi się też udało kiedyś wyrwać drugie i trzecie miejsce w generalce sejem, ale to było z 5-6 lat temu i konkurencja zdecydowanie nie była taka mocna i liczna jak u Ciebie:)
Są jakieś filmiki z Twoim sejem a akcji? |
_________________ Nalepiamy.pl - Naklejki na samochód
śmieszne/tuningowe/fiat/abarth/hobby/sport
Również na zamówienie. Sprawdź!
|
|
|
|
|
Szpadel
nówka sztuka ;)
|
|
|
|
|
barkor
spamer team
Pomógł: 90 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 1046 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 28-04-2016, 21:36
Bolid: Seicento 900-->1.4 16V 6speed |
|
|
To napisz czy to co pisaliśmy wcześniej to prawda i że nie warto w seja inwestować i lepiej kupić coś takiego jak honda civic:) Za tą cenę to chyba baardzo dobra opcja do zabawy w porównaniu z sejem co? |
_________________ Nalepiamy.pl - Naklejki na samochód
śmieszne/tuningowe/fiat/abarth/hobby/sport
Również na zamówienie. Sprawdź!
|
|
|
|
|
krzyby
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 28-04-2016, 22:27
|
|
Szybki samochód, jeździł w AK Centrum |
|
|
|
|
Szpadel
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 29-04-2016, 09:35
Bolid: SC 1.1 Spi |
|
|
barkor napisał/a: | To napisz czy to co pisaliśmy wcześniej to prawda i że nie warto w seja inwestować i lepiej kupić coś takiego jak honda civic:) |
absolutna prawda ! i bardzo Wam dziękuję za te rady, zanim utonąłbym w kosztach
i niby inna klasa w kjsach, ale i frajda nieporównywalna
krzyby napisał/a: | Szybki samochód, jeździł w AK Centrum |
szybki..a przede wszystkim ma bardzo dobrze zbudowany zawias i świetną (choć łysą) gumę na początek - R1R |
|
|
|
|
Tomek88
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 29-04-2016, 14:56
Bolid: SC900 |
|
|
A jak wygląda podłoga, ruda bierze? |
|
|
|
|
kubasfn
Bywalec
|
Wysłany: 04-05-2016, 07:42
Bolid: Seicento |
|
|
Szpadel napisał/a: | barkor napisał/a: | To napisz czy to co pisaliśmy wcześniej to prawda i że nie warto w seja inwestować i lepiej kupić coś takiego jak honda civic:) |
absolutna prawda ! i bardzo Wam dziękuję za te rady, zanim utonąłbym w kosztach
i niby inna klasa w kjsach, ale i frajda nieporównywalna
krzyby napisał/a: | Szybki samochód, jeździł w AK Centrum |
szybki..a przede wszystkim ma bardzo dobrze zbudowany zawias i świetną (choć łysą) gumę na początek - R1R |
Oj miałem mocnego 6 gena 1.6 , i to też nie są tanie rzeczy, można popłynąć z kasą zwłaszcza jak coś psuje się, i ta niekończąca się przygoda z blachą + w K3 ogromny wyścig zbrojeń.....
Stąd przesiadka na seja |
|
|
|
|
krzyby
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 07-05-2016, 12:29
|
|
kubasfn napisał/a: |
Oj miałem mocnego 6 gena 1.6 , i to też nie są tanie rzeczy, można popłynąć z kasą zwłaszcza jak coś psuje się, i ta niekończąca się przygoda z blachą + w K3 ogromny wyścig zbrojeń.....
Stąd przesiadka na seja |
Ja też z tego powodu wysiadłem z C2 |
|
|
|
|
|