Ciekawe ogłoszenia z allegro, otomoto i innych |
Autor |
Wiadomość |
Pawelec
Piaseczno SC Team

Pomógł: 9 razy Wiek: 43 Dołączył: 28 Wrz 2007 Posty: 277 Skąd: WPI-....
|
Wysłany: 02-10-2011, 09:16
Bolid: czerwony:) |
|
|
SonAndros napisał/a: | Tak coś mi strzeliło do głowy, że taka prędkość (jak na sejka) niszczy silnik
|
czemu ma niszczyc?jak 1.1 to normalna ja tez swoim lecialem 170 i silnik ma sie dobrze |
_________________ http://www.polskajazda.pl.../Seicento/27071
 |
|
|
|
 |
Kamill
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 03-10-2011, 15:12
Bolid: Ibiza |
|
|
Witam, szukam auta dla siebie na dojazdy do pracy (krótkie odcinki żadnych tras przez pół Polski)
Czy ktoś widział wie coś może o tym egzemplażu?
tablica pl/oferta/fiat-seicento-seicento-1998-IDlPgf.html
otomoto numer ogloszenia C20755231
Jaka jest realna cena za seja 900 w średnim/normalnym stanie z minimalnym wyposażeniem wyposażeniem ?
Szukam czegoś w okolicy Warszawy i na południe w kierunku Lublina, może ktoś bedzie mógł mi polecić jakiś znajomy egzemplarz. |
|
|
|
 |
automaniak126
Nałogowiec

Pomógł: 25 razy Dołączył: 29 Sty 2011 Posty: 285 Skąd: z rodziny Fiata
|
Wysłany: 03-10-2011, 19:39
Bolid: Seicento |
|
|
Kamill napisał/a: | Witam, szukam auta dla siebie na dojazdy do pracy (krótkie odcinki żadnych tras przez pół Polski)
Czy ktoś widział wie coś może o tym egzemplażu?
tablica pl/oferta/fiat-seicento-seicento-1998-IDlPgf.html
otomoto numer ogloszenia C20755231
Jaka jest realna cena za seja 900 w średnim/normalnym stanie z minimalnym wyposażeniem wyposażeniem ?
Szukam czegoś w okolicy Warszawy i na południe w kierunku Lublina, może ktoś bedzie mógł mi polecić jakiś znajomy egzemplarz. |
myślę że taka przeciętna średnia cena za sejka 900 to ok 4-4,5 tys zł oczywiście żeby jeszcze trochę pojeździł, bo równie dobrze można kupić za 3 tys lub nawet niżej ale od razu na starcie będzie trzeba włożyćz tysiąc. auto z ogłoszenia według mnei miało malowany zderzak i błotnik.... |
_________________ Kupujesz auto, ale nie do końca ogarniasz temat? Chętnie pomogę w mojej okolicy. Mogę dojechać. Info na pw. |
|
|
|
 |
Kamill
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 04-10-2011, 00:26
|
|
Przy jakim przebiegu w seju wyciera sie kierownica, widzę auta z przebiegiem 120tys w których juz zaczyna wychodzić gąbka i auta z przebiegiem ponad 150 gdzie już nie ma na kierownicy tej wierzchniej śliskiej warstwy tylko sama gąbka.
Ile jest w stanie przejechać silnik 900 na benzynie w ruchu miejskim bez remontu? |
|
|
|
 |
kaziu1985pn
Nałogowiec
Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 09 Wrz 2011 Posty: 237 Skąd: poznań
|
Wysłany: 04-10-2011, 00:44
Bolid: Seicento 1,1mpi 4AF.M9 / Panda 1,2mpi 4AF.S2 |
|
|
na to nie ma reguły ja wykończyłem kiere w 25tys jak inni w 60 specyfika pracy. |
_________________ Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. ?więta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen. |
|
|
|
 |
Lisek
spamer team
Pomógł: 14 razy Wiek: 35 Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 3120 Skąd: Polska
|
Wysłany: 04-10-2011, 01:00
Bolid: Sc |
|
|
jeśli ktoś woli mydełko i nie ma wspomagania- kierka szybko straci swój ładny wygląd. tak jak pisał kaziu, nawet po 25kkm może zacząć się wycierać.
jeśli ktoś ma wspomaganie, kręci kółkiem 'przeplatanką' i mało jeździ po mieście- to może i nawet 100kkm wyglądać jak nowa.
tego nie da się jakoś w miarę precyzyjnie określić. z resztą w tych czasach nie ma co patrzeć na kierę, gałkę czy fotele to wszystko idzie zakamuflować |
|
|
|
 |
AdaMs
Nałogowiec Przyjaciel klubu

Pomógł: 26 razy Wiek: 34 Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 765 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 04-10-2011, 08:27
Bolid: Czarny Misiek |
|
|
Kamill napisał/a: | Ile jest w stanie przejechać silnik 900 na benzynie w ruchu miejskim bez remontu? |
Myślę że na to ciężko mieć regułę, ale 180k km to minimum A jak padnie, to wkładasz 1.2 i śmigasz dalej
Jak dbasz, serwisujesz na bieżąco itd. A masz zadbany egzemplarz to sporoooo Był już sej na forum z przebiegiem ponad 200k km i miał sie dobrze |
_________________ Nie zawsze jest pod górkę
Blog Fiat Panda lub forum Fiat 500X |
|
|
|
 |
Beikaon [Usunięty]
|
|
|
|
 |
AdaMs
Nałogowiec Przyjaciel klubu

Pomógł: 26 razy Wiek: 34 Dołączył: 27 Lut 2010 Posty: 765 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 05-10-2011, 11:37
Bolid: Czarny Misiek |
|
|
A było chyba parę stron wcześniej o nim... W każdym razie, dłuuuugo już wisi na allegro |
_________________ Nie zawsze jest pod górkę
Blog Fiat Panda lub forum Fiat 500X |
|
|
|
 |
julian
Nałogowiec

Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 790 Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 05-10-2011, 16:41
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Ciekawe który rocznik? Czy sam sobie ten znaczek okrągły założył na maskę czy fabryczny ale chyba stuningował sam bo białe kierunki też ma na boku a z przodu pomarańczowe.Gaz zakładany w 2003 roku i ten koktajl LPG+hak holowniczy coś źle wróży ale cena wystrzałowa co do wyposażenia to dzielona tylna kanapa bo więcej nie widać .I to kolego julian77 w Twoich stronach tak tanio chodzą autka? |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
julian
Nałogowiec

Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Lut 2011 Posty: 790 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 05-10-2011, 16:52
Bolid: Seicento Dynamic |
|
|
Tak w moich stronach tak tanio autka chodzą
Cytat: |
Ciekawe który rocznik? |
Telefon jest podany jakby co
Ostatnio jak szedłem to widziałem też zaparkowanego czerwonego seja z gazem za 3500 ale nie wiem,który to był rocznik bo widziałem tylko z daleka kartkę z ceną.....Wiadomo jak wszędzie okazję się zdarzają |
_________________ Mój Żółtek - klik
 |
|
|
|
 |
Kamill
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 05-10-2011, 18:41
|
|
A powiedzcie o co chodzi z tematem vanów, bo widze że jak jest podejrzenie że "przeróbka z vana" to juz auto jest skreślone. Czy chodzi o sam przebieg i traktowanie czy sa jeszcze jakieś inne minusy takiego auta ? |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 05-10-2011, 19:08
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Kamill napisał/a: | A powiedzcie o co chodzi z tematem vanów, bo widze że jak jest podejrzenie że "przeróbka z vana" to juz auto jest skreślone. Czy chodzi o sam przebieg i traktowanie czy sa jeszcze jakieś inne minusy takiego auta ? | To tak jakby ktoś sobie za żonę wziął k .Na takim samochodzie każdy jeździ i nie dba. Po prostu tragarz , zrypane podwozie i nierzadko licznik cofnięty |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
Beikaon [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|