Ciekawe ogłoszenia z allegro, otomoto i innych |
Autor |
Wiadomość |
Torrence
Nałogowiec

Pomógł: 29 razy Dołączył: 25 Kwi 2010 Posty: 743 Skąd: WPN/WD
|
Wysłany: 30-01-2012, 14:25
Bolid: ?koda Fabia |
|
|
ten pierwszy to nie jest żaden abarth. tylko dołożone różne rzeczy przez własciciela. poza tym cena z kosmosu.
W drugim nie ma za bardzo do czego się przyczepić, ale nie daje alufelg, a abarth miał fajne 14.
Edit. Trzeci to pierwszy właśćiciel. dzwoń . Ogołnie fajny kolor. tylna wycieraczka wymieniana. |
|
|
|
 |
maestro06
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-01-2012, 14:53
Bolid: niemam |
|
|
Jeżeli chodzi o tego;
http://otomoto.pl/fiat-se...-C22538329.html
To prawdopodobnie jest oryginał (99,9%) jedyne co mu brakuje to emblematów na progach.
Byłem go osobiście oglądać i tak wnętrze jest bardzo zaniedbane, fotele brudne, 2 dziury wypalone, podsufitka prawie czarna (na zdjęciach tego nie widać), ale koleś powiedział ze spuści na pranie chociaż nie jestem przekonany że to zejdzie. Jeżeli chodzi o blacharkę to na każdym elemencie się możesz czegoś doszukać (rdza, pęknięcie, malowane) ale wiadomo auto ma 11 lat. Autem się trochę przejechałem i jedyne co usłyszałem to przy skręcie coś w lewym kole stukało ale bardzo słabo. Osobiście szukam zadbanego Schumachera ten niestety do nich nie należy i dlatego go nie wziąłem. |
|
|
|
 |
Massive
nówka sztuka ;)
Wiek: 41 Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 7 Skąd: Poznań/Koziegłowy
|
Wysłany: 30-01-2012, 15:58
Bolid: brak |
|
|
@Torrence Dzwoniłem do tego od grafitowego Seia za 5200 i ktos mi go sprzątnął czyli ogłoszenie wisi a auto sprzedane.
Co do tego o którym pisałeś @maestro06 to wobec tego tez sobie daruję.
Pozostaje ten z Poznania ale mam mieszane przeczucia a wole miec pewną intuicję. Noi @Torrence jak pisałeś cena troche z kosmosu a widac, że składak. Ale rzeczywiście uważasz że nie warto? |
|
|
|
 |
Torrence
Nałogowiec

|
Wysłany: 30-01-2012, 16:24
|
|
Bo dobre auto idzie od razu, nie rozumiem niektórych za bardzo co wstawiają tu jakieś ogłoszenia, które koledzy oceniają. Niektóre wiszą na allegro od miesiąca, nawet od kilku miesięcy. Więc pomyślcie i zadajcie sobie pytanie co z autem jest nie tak, że nie poszło od razu.
P.S., jak ojciec sprzedawał auto to też zostawiliśmy ogłoszenie jeszcze na kilka dni, bo chcieliśmy sprawdzić ile osób jest zainteresowanych tak naprawdę |
_________________  |
|
|
|
 |
Torrence
Nałogowiec

|
Wysłany: 30-01-2012, 21:19
|
|
ale on jest do opłat. Czyli cena wzrasta |
_________________  |
|
|
|
 |
majster210188
Nałogowiec

Wiek: 37 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 494 Skąd: ok. Żywca
|
|
|
|
 |
adkins2405
Bywalec

|
|
|
|
 |
Torrence
Nałogowiec

|
Wysłany: 30-01-2012, 21:38
|
|
przecież chodziło o tego żółtego |
_________________  |
|
|
|
 |
endumazi
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 30-01-2012, 22:18
Bolid: P2 JTD |
|
|
Rocznikowo stary. Wizualnie bez rewelacji.
przy cenie ~4k można jechać oglądać. Za tyle co jest wystawiony będzie wisiał w nieskończoność. |
|
|
|
 |
radavan
Nałogowiec

|
Wysłany: 30-01-2012, 22:31
Bolid: avensis 2.0 |
|
|
Jeśli chodzi o tego http://otomoto.pl/fiat-se...-C22538329.html to raczej jest to ori sporting bo wątpie żeby ktoś do "cywilnej" wersji na siłe wkładał te aluminiowe nakładki na pedały, obwódke wokół lewarka bo jest to dość drogie i ciężko dostępne ...
Żółtego bym brał za 3500-4000 |
_________________ sc 1.1 '00, ibiza fr '07, avensis '02 |
|
|
|
 |
Massive
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 31-01-2012, 16:40
|
|
No ten widac że jest brudny troche i przedni zderzak jakby uszkodzony,, czy to może byc oryginalny abarth? Cena bez opłat noi nic nie wiadomo o stanie. licznik na bank cofnięty.
Sei Sporting Czarny
edit. dzwoniłem
Facet nie ma żadnej karty pojazdu. Nie wiadomo ilu było włascicieli wcześniej i czy było serwisowane. Zderzak jak Pan zapewnia to tylko otarcie. Ogólnie rozmowa w stylu pt. "albo Pan kupujesz albo nie zawracaj mi głowy". |
|
|
|
 |
krzycho506
Nałogowiec Krzycho

Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 620 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: 31-01-2012, 16:59
Bolid: VAN MPI we GAZIE |
|
|
Massive napisał/a: | No ten widac że jest brudny troche i przedni zderzak jakby uszkodzony,, czy to może byc oryginalny abarth? Cena bez opłat noi nic nie wiadomo o stanie. licznik na bank cofnięty.
Sei Sporting Czarny
edit. dzwoniłem
Facet nie ma żadnej karty pojazdu. Nie wiadomo ilu było włascicieli wcześniej i czy było serwisowane. Zderzak jak Pan zapewnia to tylko otarcie. Ogólnie rozmowa w stylu pt. "albo Pan kupujesz albo nie zawracaj mi głowy". |
karty pojazdu w sejach wydawane były od lipca 1999 roku |
|
|
|
 |
Torrence
Nałogowiec

|
Wysłany: 31-01-2012, 17:52
|
|
Za ile on go musiał kupić w niemczech, skoro wystawił 3190zł. Sprzeda go za powiedmzy 3100, musi na nim zarobić z 1000zł minimalnie, bo tak to nieopłacałoby się mu sprowadzać. Jak myślicie, ile za niego tam dał? 2000? Czy 1500zł? Poza tym to ten zderzak jest pęknięty, a nie tylko otarty. Na masce to ciekawe czy brudne, czy to są odpryski lakieru |
_________________  |
|
|
|
 |
Massive
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 31-01-2012, 18:03
|
|
@Torrence - Dodam, że opłaty to jakies 1200 jak mówił czyli mamy 4390. Ale mam wrażenie, że auto jest w fatalnym stanie.. jak zadawałem pytania mniej wygodne to facet poprostu nic nie mówił- udawał, że czegoś szuka, że niby jakis dokumentów czy coś i wkońcu nic się nie dowiedziałem bo nie odpowiadał. A jak już skończyły mi się pytania i zapytałem wprost czy z autem technicznie jest dobrze to mi burknał "Panie przeciez to jest Seicento!". Na bank ukrywa coś i niech się buja skoro tak podchodzi do ludzi - szkoda mi kasy i czasu na takie podejscie do sprawy.
Ten wydaje się sensowniejszy
Sei sporting |
|
|
|
 |
Torrence
Nałogowiec

|
Wysłany: 31-01-2012, 18:19
|
|
tylko ten ma naklejkę sporting w złym miejscy, zderzaki nie pasują do reszty odcieniami jak i spasowaniem. niby środek ma sportingowski, tylko wydaje się jakby było coś z nim kombinowane. i tylnia klapa też różni się od reszty kolorem. nie wiem też czy tak ułożony spryskiwacze nie występowały tylko w 1998 roku, a to rocznik 1999. No i komis oczywiście |
_________________  |
|
|
|
 |
|