Jak macie rozmieszczoną instalacje lpg pod maską |
Autor |
Wiadomość |
krysy
Nałogowiec

Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sie 2013 Posty: 145 Skąd: czeladź
|
Wysłany: 18-09-2013, 19:39
Bolid: sc75/vwg4/161 |
|
|
Reduktor może być wpięty szeregowo i równolegle. Przy szeregowym będzie trochę dłużej się nagrzewał samochód w zimie. Ja mam szeregowo na razie. Mam taki sam układ jak lukaszt112233 komp gazowy zamontowałem pod kompem benzynowym. Przewody od wtrysków powinny być nie zagięte i w miarę możliwości równych długości. U mnie wtryski nie są przykręcone nigdzie. Trzymają się dobrze na wężykach, a wężyki mam jeszcze przymocowane trytytkami. |
_________________ 75Hp |
|
|
|
 |
biznesik
Nałogowiec

Pomógł: 10 razy Dołączył: 08 Mar 2013 Posty: 595 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-10-2013, 13:37
Bolid: Fiat 600 2009 1.1 MPI, Opel Astra 2000 1.4 |
|
|
zrobilem podobnie jak ma lukaszt112233 pokazane na zdjeciu wczesniej ale z tego co czytam to przewody gumowe od wtryskow do kolektora powinny byc rownej dlugosci a w takiej kombinacji niestety sie nie da, jakie objawy moga byc innych dlugosci przewodow? podczas jazdy nie widze roznicy ale moze silnik dostaje jakos i szybciej zuzyje? A wtryski tez podobno nie moga byc blisko przewodow wysokiego napiecia. Jedyne wyjscie to do grodzi wyprowadzic ale patrzylem to u mnie za malo miejsca, prosze o zdjecia jak to wyglada u was jak wtryski umieszczone przy grodzi |
_________________ Fiat 600 2009 |
|
|
|
 |
|