ir3n3usz
Nałogowiec
Pomógł: 64 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 867 Skąd: Radom
|
Wysłany: 05-01-2016, 21:02
Bolid: SC 1.2 16V LPG |
|
|
piotr13 napisał/a: | no i nie odpalil. slychac cos pod maska jakby piszczy albo szumi i lewdo kreci. zapala sie od nowa wtrysk i kluczyk. wychodzi na rozrusznik. tylko czy jutro kupowac nowy? czy moze pasuje od innego wiekszego autka bo kiedys cos czytalem ze od punto nowwego czy cos. |
Polecam rozrusznik od Fiata 500 1,4 16V on ma 1,0kW i przekładnię planetarną. Ma takiego kopa, że będziesz na nim mógł jeździć w 1.1. Można kupić w okolicach 100zł i będziesz miał problem z głowy. Nie pasuje tylko tulejka ustalająca, wystarczy ją wybić i rozrusznik będzie można zamontować. Dobrze żeby był z plastikową osłonką przewodu prądowego, bo ona dociska do blaszki ten cieńszy przewód co idzie ze stacyjki. W sumie bez tego też można coś wymodzić i będzie działa, ale z tym plasticzkiem jest łatwiej. W swoim 1.2 16V mam ten rozrusznik i śmiga bez problemu, a ten z 1.1 czasami nie mógł ruszyć wałem na rozgrzanym silniku, kompresja go blokowała. To samo kumpel miał w 1.4 16V, gorącego silnika nie dało się odpalić w ogóle, a po zamontowaniu rozrusznika z 500 problem ustąpił. Kręcił bez zawahania. Także świadczy to o dużym momencie obrotowym.
http://allegro.pl/fiat-50...5354084890.html |
_________________ Moje Seicento |
|