FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
odpala ale ciężko mu obrócić
Autor Wiadomość
piotr13 
Nałogowiec

Wysłany: 05-01-2016, 20:36   
   Bolid: Fiat Seicento Sporting

jak mam jakies niemieckie gówienko nie wiem czy nie cartechnic. przyjechal na nim i mial ksiazeczke. wynika z niej ze aku jest z 2010 roku i tez jakos ogarnia. wiadomo jazda bez ladowania sie zdazyla bo podswietlenie zmienialem a to sie swiatlami na zgaszonym zarżneło dwa razy. ale jak narazie jest w porządku. ten moj neszczesny rozrusznik tez chodzi. wczoraj bylo -14 i po nocy nie odpalil. dzis bylo -18 i na dotyk:D

ir3n3usz 
Nałogowiec

Wysłany: 05-01-2016, 21:02   
   Bolid: SC 1.2 16V LPG

piotr13 napisał/a:
no i nie odpalil. slychac cos pod maska jakby piszczy albo szumi i lewdo kreci. zapala sie od nowa wtrysk i kluczyk. wychodzi na rozrusznik. tylko czy jutro kupowac nowy? czy moze pasuje od innego wiekszego autka bo kiedys cos czytalem ze od punto nowwego czy cos.

Polecam rozrusznik od Fiata 500 1,4 16V on ma 1,0kW i przekładnię planetarną. Ma takiego kopa, że będziesz na nim mógł jeździć w 1.1. Można kupić w okolicach 100zł i będziesz miał problem z głowy. Nie pasuje tylko tulejka ustalająca, wystarczy ją wybić i rozrusznik będzie można zamontować. Dobrze żeby był z plastikową osłonką przewodu prądowego, bo ona dociska do blaszki ten cieńszy przewód co idzie ze stacyjki. W sumie bez tego też można coś wymodzić i będzie działa, ale z tym plasticzkiem jest łatwiej. W swoim 1.2 16V mam ten rozrusznik i śmiga bez problemu, a ten z 1.1 czasami nie mógł ruszyć wałem na rozgrzanym silniku, kompresja go blokowała. To samo kumpel miał w 1.4 16V, gorącego silnika nie dało się odpalić w ogóle, a po zamontowaniu rozrusznika z 500 problem ustąpił. Kręcił bez zawahania. Także świadczy to o dużym momencie obrotowym.

http://allegro.pl/fiat-50...5354084890.html

Odpowiedz do tematu