FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podniesienie świateł
Autor Wiadomość
rafaln84 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 25-11-2014, 22:09   
   Bolid: Fiat Seicento Sporting Abarth 1.1

Ja ostatnio bylem na przeglądzie i gadam gościowi zeby mi ustawil lampy bo samochod obniżony zostal, no to mówi dobra :) no to czekam chwile i mowi nie trzeba ustawiac bo dobrze sa ustawione ;) zdziwilem sie bo alu mialem 14" Abarth + zawieszenie seria ;)

ernest58 
Nałogowiec

Wysłany: 25-11-2014, 22:14   
   Bolid: Seicento 0.9 SPI 39KM, 2002

Hahaha jak oni nawet nie umio :)) tych lamp ustawiać. Mi jak ustawili to tydzień jeździłem jak jakiś kretyn, zero światła na drogę, wszystko w drzewa. A 15 zł wzięli...

Remix1988 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 26-11-2014, 11:26   podnoszenie swiateł
   Bolid: fiat seicento 1.1

Ja wczoraj to zrobiłem za 2 zł rozebrałem lampy i okazało sie że koszyczki są połamane więć skleiłem klejem super glu głowkę do koszyczka i teraz moje światła swiecą na najniszszym ustawieniu jakies 10m i silniczek podnoszenia pracuje bez zarzutu a wymiana zarówek nic Ci nie da bo też wymieniałem na zarówki firmy osram które kosztowały 70 zł i tak nic to nie dało moim zdaniem to jest najprostrzy sposub i najtanszy żeby zlikwidować usterkę chyba że nie ma dla Ciebie problemu kubić nowe lamby co dla mnie jest bezsensowne wydawać na nowe skoro można miec wilka sytego i owce całą pozdrawiam

Ichtio 
Nałogowiec

Wysłany: 26-11-2014, 22:39   
   Bolid: Fiat Seicento 900 Young

Remix1988, rozbiorę i zobaczę co da się zrobić ;)

Remix1988 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-11-2014, 19:19   podnoszenie swiateł

jak już będziesz chciał kleić to musisz ręką od środka wypchnąć odblask tak żeby koszyczek maksymalnie wyszedł w twoja stronę przez ta dziurkę i dopiero wtedy możesz kleić trzymają odblask żeby nie wpadł do środka ponieważ jak zostanie on w środku to nie będziesz mieć prawidłowego ustawienia świateł i w tym wypadku efektu to nie przyniesie

Pinio46 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-12-2014, 11:46   
   Bolid: SC

Panowie pytanie trochę z innej beczki. Czy w elektrycznym silniczku regulacji świateł ten plastikowy biały trzpień się wykręca ?? Pytam ponieważ włożyłem nowe lampy i w jednym łądnie regulacja weszła na miejsce, a w drugim tak jak by był za krótki i trochę jest luzu.

macher 
Moderator

Wysłany: 10-12-2014, 18:45   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

Pinio46 napisał/a:
Panowie pytanie trochę z innej beczki. Czy w elektrycznym silniczku regulacji świateł ten plastikowy biały trzpień się wykręca ??

Na górze silniczka masz miejsce na wkrętak krzyżakowy tudzież klucz(nie pamiętam jaki rozmiar ale chyba 13) Tym się reguluje w pewnych granicach
Pinio46 napisał/a:
Pytam ponieważ włożyłem nowe lampy i w jednym łądnie regulacja weszła na miejsce, a w drugim tak jak by był za krótki i trochę jest luzu.

Jeśli jest luz to chyba nie będzie to i regulacja nie pomoże. Zapewne wyskoczyło coś z mocowania odbłyśnika

Remix1988 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 11-12-2014, 04:29   swiatla

ja w jednym silniczku mam na stale a w drugim trzpien mam na gwincie I tym moge sobie regulowac

Bizonator 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 28-12-2014, 01:46   
   Bolid: Seicento GO! 1.1 MPI+LPG

Witam podepnę się pod temat bo problem taki sam ale.
Dziś (tj sobota) zamontowałem dwa nowe reflektory TYC, regulacja elektryczna. Co się okazało, po ustawieniu regulatora na 0, i maksymalnej ręcznej korekcie śrubą, reflektory świeca raptem na 5 metrów przed auto..
Koszyczki całe i nowe, regulator dobrze siadł w koszyczki i odbłyśnik. Co może jeszcze być przyczyną tak niskiego świecenia?

oskid 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 28-11-2018, 13:20   
   Bolid: Seicecento 0,9

Podbijam temat. Mam ten sam problem jak Bizonator, moze teraz ktos pomoze.

Kupilem nowa lampe TYC, pokretlem podnioslem ja na maxa i dalej za nisko swieci, jakies 10m przed autem. Zreszta ze stara oryginalna lampa jest to samo. Co mozna zrobic? Regulacja w samochodzie mi nie dziala oczywiscie.

boonsaw 
Nałogowiec

Wysłany: 29-11-2018, 13:21   
   Bolid: była Czerwona strzała 899ccm:( jest O2 FL

Kulka nie weszła dobrze do koszyczka. przy tych temp to nie jest taka prosta sprawa i trzeba użyć dość sporej siły. Najlepiej kulkę przesmarować, np. smarem sylikonowym .

Odpowiedz do tematu