Sprężyny do seicento s |
Autor |
Wiadomość |
dawiddawidowski
Moderator Cento Nowy Sącz

Pomógł: 47 razy Wiek: 33 Dołączył: 06 Mar 2013 Posty: 3642 Skąd: NS
|
|
|
|
 |
nubus
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 20 Sty 2010 Posty: 7 Skąd: Police
|
Wysłany: 17-01-2015, 22:04
Bolid: SC 1.1 MPI |
|
|
Mam jeszcze problem z poduszką skrzyni (środkowa) są jakieś wkładki z poliuretanu. czy jest to coś warte? Teraz to mi strasznie skrzypi jak ruszam i na dziurach = sprawdzałem to ma duży luz. Zamówię nową i tak sobie pomyślałem czy te wkładki ją trochę dodatkowo usztywnią? wiem że są czerwone i chyba żółte... które ewentualnie kupić?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 18-01-2015, 00:01
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|
|
Rozgranicz najpierw poduszki skrzyni-są 2 rodzaje-do 900(miększa i 1.1 twardsza)-odpowiednio wkładki.
Do cywila polecam tylko czerwoną-wytrzymuje u mnie długo, a z racji fatalnej konstrukcji padały przy podkręconym silniku b. szybko.
Teraz mam spokój...ale nawet czerwona wkładka(umieszczasz ją nie zamiast gumy tylko razem z nią) wymaga roznitowania łapy i na biegu jałowym i tak bedziesz czuł drgania budy...za to takie połączenie w serii jest już wieczne, przy okazji przy szybkiej zmianie biegów lepiej wchodzą.
Ja godzisz się z tym, że na luzie bedzie czuć drgania(w jeździe nie) to zakładaj, jak nie pałujesz, masz seryjny silni, długą skrzynie, kupujesz do 1.1 oryginalną poduchę i starczy na 60-80tys km. Z wkładką poli z olkusza już starczy do końca życia auta....tylko na luzie drga-szczególnie zimą...ale nie jest to znowu aż tak straszne.
Żółta odradzam-tylko do sportu. |
|
|
|
 |
|