stożek - jaka wielkość? |
Autor |
Wiadomość |
DRIV3R [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2007, 12:39
|
|
|
No przy mojej cieżkiej nodze to autko paliło niecałe 7,5 literka wiec sie lepiej dobrze zastanów ale możliwe że mam jakąś awarie bo już 2 tygodnie jeżdże na seryjnym filtrze i super oszczednie jak sie tylko da i pali około 7 L |
|
|
|
|
Kroopek
za dużo się czepia do forum SILESIA TEAM
Pomógł: 36 razy Wiek: 36 Dołączył: 16 Wrz 2006 Posty: 1296 Skąd: Mierzecice
|
Wysłany: 01-01-2007, 13:33
Bolid: SC 900 ;> toczy siem |
|
|
endriu napisał/a: | teraz stożek czy wkladka?? Jesli wkladka to czy lepiej przerobic dolot do puszki czy nie?? |
WKŁADKA
a pozniej mozesz sobie kombinowac bo wystarczy obudowe z gory filtra sciagnac i sie przejechac sposobow jest kupe |
|
|
|
rafal0325
nówka sztuka ;)
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 21 Sie 2006 Posty: 27 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 01-01-2007, 18:24
Bolid: Seicento 0.9 |
|
|
do DRIV3R :to nie wiesz dlaczego ci wiecej palił,przeciez taki filtr czy wkladka sportowa daje to ze do silnika dostaje sie wiecej zasyfialego powietrza. |
|
|
|
|
jataman
Turbomasta
Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 308 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 01-01-2007, 18:55
Bolid: seicento |
|
|
rafal0325 napisał/a: | do DRIV3R :to nie wiesz dlaczego ci wiecej palił,przeciez taki filtr czy wkladka sportowa daje to ze do silnika dostaje sie wiecej zasyfialego powietrza. |
nie rozumiem..........
900tka i tak za mocno leje na seryjnym wtrysku a dajac wkladke ktora ma lepsza wydolnosc niz seria poprawiasz troszeczke (nie odczuwalnie jak dla mnie) moc i moment i silniczek lepiej oddycha
ale nie zgodze sie ze wkladki sportowe przepuszczaja wiecej zasyfialego powietrza bo to bzdura.... wiecej powietrza tak, zasyfialego nie...
a pali zazwyczaj wiecej bo cisnieniemy bardziej, to tak jak z pierdzacym wydechem. |
_________________ 260KM, 307NM mało
miłośnik AWD |
|
|
|
|
Bart_82
Nałogowiec stajenny :)
Pomógł: 5 razy Wiek: 42 Dołączył: 05 Lut 2006 Posty: 804 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 01-01-2007, 19:03
Bolid: Seicento 1,1 SPI |
|
|
ja mam u siebie wkładke k&n mam silnik 1.1 SPI i odnotowałem znaczącą poprawe osiagów a spalanie na poziomie 7.5 litra aha na tej wkładce jezdze juz ponad rok no i dodatkowo mam doprowadzone gruba rura zimne powietrze spod zderzaka |
|
|
|
|
Stefan_KTP [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2007, 21:01
|
|
|
jataman napisał/a: | ale nie zgodze sie ze wkladki sportowe przepuszczaja wiecej zasyfialego powietrza bo to bzdura.... wiecej powietrza tak, zasyfialego nie... |
Wkładki nie, natomiast stożki podobno tak. |
|
|
|
|
jataman
Turbomasta
Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 26 Maj 2005 Posty: 308 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 01-01-2007, 21:11
Bolid: seicento |
|
|
Stefan_KTP napisał/a: | jataman napisał/a: | ale nie zgodze sie ze wkladki sportowe przepuszczaja wiecej zasyfialego powietrza bo to bzdura.... wiecej powietrza tak, zasyfialego nie... |
Wkładki nie, natomiast stożki podobno tak. |
stozki jak sa nie obudowane i gownianej firmy a w dodatku nie nasaczone to tak sa dupowate |
_________________ 260KM, 307NM mało
miłośnik AWD |
|
|
|
|
|