Co zrobiłeś/aś dzisiaj dla swojego autka? |
Autor |
Wiadomość |
paker228
spamer team Lokalny Czepiacz

|
Wysłany: 05-09-2011, 08:42
Bolid: 1.1 MPI |
|
|
wymieniłem wachacz i kompletny tłumik, i już mi nie lata jak WRC
...
Linda napisał/a: | wymieniłem jedną po wielu paniach lekkich obyczajów latających wokół auta.. zwłaszcza jak ukręciłem śrubę na wahaczu.. |
tzn? sorry za offa ale mnie zaciekawiło |
|
 |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 05-09-2011, 12:23
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
mniej delikatnie mówiąc najzwyczajniej w świecie rzucałem "k****mi" |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 05-09-2011, 12:29
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
zatankowałem do pełna, uzupełniłem płyn do spryskiwaczy,
powoli sie trzeba brać za odkurzenie kół zimowych, wyważenie ich aby były w gotowości w październiku do założenia. |
|
 |
tomzp [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2011, 20:27
|
|
|
haaaa i nastała zbawienna chwila wymiany poduszki pod skrzynią do tego wymieniona uszczelka pod pokrywą zaworów...
niach niach |
|
|
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
Wiek: 39 Dołączył: 09 Cze 2006 Posty: 2755 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 05-09-2011, 22:16
Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline |
|
|
wymieniłem obie klamki wewnętrzne w seacie, bo oryginalne były plastikowe, pokryte takim pseudo chromem, a plastik ma to do siebie że jest kruchy, więc ostatnio złamała się klamka od strony pasażera (tak to jest wozić szwagra), a ta od kierowcy od początku była do klamki niepodobna, bo ktoś ją zregenerował w stylu wiejskim, więc zakupiłem od razu obie klamki - zamienniki polskiej produkcji wykonane z chromowanego metalu, niezniszczalne, których jest pełno na allegro i wszystkie cholery są po 70zł sztuka
ori klamka nie występuje jako sama klamka luzem, tylko z całym takim ustrojstwem (częścią tapicerki drzwi) i kosztuje 215,31zł za stronę i nadal jest plastikowa
ale tera jestem mega zadowolony |
|
 |
Danielek
Nałogowiec
|
Wysłany: 05-09-2011, 22:24
Bolid: Toledo 1.8 20V |
|
|
Teraz mozesz wozic szwagra |
|
|
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
|
Wysłany: 05-09-2011, 22:34
|
|
Danielek napisał/a: | Teraz mozesz wozic szwagra |
dokładnie tak
zostało jeszcze parę plastików do wymiany we wnętrzu, bo nie mogę na nie patrzeć, chodzi mi głównie o uchwyty drzwi, te za które sie je zamyka, tam gdzie są przyciski do szyb, drogie to jest i dostępne tylko w ASO ale będę po jednym kupował i powoli dojdę do ideału, tak to jest jak ma sie zryty beret a najbardziej wkurza mnie latający mieszek dźwigni zmiany biegów, bo jego ramka ma połamane zaczepy i to jest masakra nie da sie nic z tym zrobić bo już sie dobrze przyglądałem temu, taka ramka nie występuje w sprzedaży jako część zamienna więc nici z jej wymiany, używek sie boje, a zostaje tylko oryginał mieszek z ramką i chyba gałką za około 300zł, a to jest trochę przesada, ale ja jestem porąbany więc może i to powoli sobie kupie
nie może być tak, że jak zmieniam biegi to mi lata po aucie mieszek z ramką, już mam totalnie tego dość. Ostatnio zlikwidowałem luz na lewarku za całe 7zł, bo odkryłem że rozsypał sie taki jakby gumowy pierścień niedaleko pod gałką zmiany biegów, kupiłem to nowe w ASO za 7zł, założyłem i jest 100 razy lepiej, jakiś tam luz nadal jest, ale taki mały, całkowicie w normie wg mnie, więc spoko
P. S ostatnio jak włączałem sie do ruchu w sobote z podporządkowanej, to spaliłem kapcia jak na filmach, było pełno dymu i zostały fajne pasy gumy na asfalcie, a to wszystko niechcący, po prostu chciałem szybciej ruszyć tak to jest jak sie ma taką szatańską jednostkę pod maską i opony z dębicy a tak poważnie to byłem w szoku, bo myślałem że tak sie zrobić nie da tym autem... jest kurde kawał maszyny, jak jade to bardzo szybko mam 140 na liczniku, a jak sie lepiej staram i ciut dłuższa prosta jest to niedługo jest 160, a to wszytko z wolnossącym głośnym dieslem, kocham to i tą jego moc już od wolnych obrotów, skoda jest słabiutka na wolnych, a jak klime włączę to już w ogóle bieda, trza deptać mocno i wtedy jakoś jedzie
nie chce wiedzieć jak jeździ taka ibiza ze zdrowym 1.9 TDI, to dopiero musi być czad, te silniki 1896cm są boskie |
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 06-09-2011, 12:21
|
|
dodałem sobie kiedyś światełka koło siedzeń aby sie zaświecały po otwarciu drzwi. światełka moge zmienić na kolor led-owy biały np ale narazie mam pod kolor auta
sporo pomaga wieczorem wchodząc i wychodząc z auta albo w szukaniu kluczy czy innych bajerów np w tunelu środkowym
mało widać na zdjęciu bo to komórka i środek nocy |
|
 |
woytaz
Bywalec

|
Wysłany: 06-09-2011, 12:27
Bolid: SC 1.1 MPI 2001r |
|
|
W sobote: mycie
W niedziele: przepolerowałem autopoliturą Plastmal (dawali gratis do MotorLifa ) |
|
|
|
 |
BaToN_91
Nałogowiec
|
Wysłany: 06-09-2011, 12:31
Bolid: Seicento 1.1 MPi 2003r. |
|
|
Moje sc też z miejsca potrafiło bez ręcznego stać w dymie.. ale to było kiedyś
Teraz tylko swap na 1.4 by się przydał |
|
|
|
 |
tomzp [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2011, 20:24
|
|
|
białe kierunki - done:D |
|
|
|
 |
NSKK2
Antypirat drogowy
|
Wysłany: 08-09-2011, 09:43
Bolid: Seicento 0.9 1999r.+Merida Kalahari 510 |
|
|
Ja wreszcie wczoraj zabrałem się za wymianę żarówek w szybkościomierzu.Miałem spalone trzy w podświetleniu i kontrolki świateł pozycyjnych i ciśnienia oleju(właśnie spalenie się tej ostatniej zmotywowało mnie do pracy.Rozkręcanie-masakra,mordowałem się z tym dwie godziny,chyba Fiat specjalnie tak skomplikował żeby serwisy miały robotę ale nareszcie wszystkie lampki mi świecą.Wyczyściłem też szybkościomierz od środka,chyba nigdy jeszcze nie był rozbierany.Teraz wygląda jak nowy. |
_________________ Jedź ostrożnie!!! |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 08-09-2011, 09:58
|
|
pewnie pozostałe szybciej sie spaliły bo poprzednie były przepalone i nic z tematem nie robiłeś |
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
|
Wysłany: 08-09-2011, 22:47
|
|
zapodana nowa gałka zmiany biegów z mieszkiem i ramką, jest idealnie |
|
 |
shebo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2011, 18:31
|
|
|
Zainwestowałem grubą kasę w silnik - kupiłem i zmieniłem filtr powietrza za 8PLN |
|
|
|
 |
|