Przesunięty przez: TVC 28-10-2010, 12:17 |
Sej kontra golf 1.8, zgadnijcie wynik |
Autor |
Wiadomość |
Sowi
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 13-11-2006, 17:36
Bolid: SC 899 |
|
|
fakt golf jakis trup,potem mi sie tlumaczył ze cos wymienic musi bo mu siada jakas czesc,niepamietam teraz jak sie nazywa,ale fakt faktem 1,8 moze i stary golf( na bank stary bodajze 88')ale strasznie mułowaty.pozdrawiam |
_________________ Wsyćke Ewrybady
 |
|
|
|
 |
Kozik [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2006, 14:07
|
|
|
Ja kiedys jechalem z kolesiem ktory ma bejce 325 cabrio - w Gdansku na swiatlach podjechal czarny sej i sobie stoi. Na swiatlach koles i ten sej ruszyli rowno i gdzies do 3 biegu tak razem szli, a potem sej uciekl... Zebyscie widzieli mine mojego kolesia
A sej mial zdrowa turbine wsadzona, gwizd bylo slychac z duzej odleglosci.
Jezeli wlasciciel tego monstra odwiedza forum to pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Kron22
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 16-11-2006, 11:02
Bolid: Seicento 1.1 SPI |
|
|
szczerze powiem to naprawde szkoda mi tych kolesi w ich dupowozach ze zlomu niemieckiego.Przywioza cos takiego i szpanuja tylko czym i po co.Moim zdaniem jak by naprawde duza kase wydal na auto to by poszanowal a nie zylowal na maksa ze tloki bokiem prawie wyjda a poza tym stwarza niebezpieczenstwo na drodze bo mozliwe ze cos z autem jest nie tak.Dlatego proponuje nie zwracac uwagi na takich dawcow narzadów. |
|
|
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
Wiek: 39 Dołączył: 09 Cze 2006 Posty: 2755 Skąd: Podkarpacie
|
Wysłany: 03-12-2006, 23:38
Bolid: Skoda Octavia II FL 1.6 TDI Greenline |
|
|
Jak już kiedyś pisałem, taki jeden mój kolega, który jeździ Golfem II 1.8 (90KM chyba) naśmiewał sie w najlepsze, że nie mam z nim szans jeśli mielibyśmy się ścigać i wogóle że Fiaty to szajs itp. No i pewnego dnia jak wracałem sobie spokojnie do domu wieczorem, mój spokój zmącił jakże szybko zbliżający sie w lusterku obiekt - a był to właśnie jak sie szybko okazało ów kolega w swoim nieziemskim 1.8 GT ELPIDŻI Jako że bardzo szybko poznałem że to on, bez wahania i namysłu wdepnąłem gaz w podłoge A dalej to było coraz ciekawiej - jechał tuż za mną, doszlismy gdzies do 120km/h, ostre hamowanie i zakręt, no własnie - zakręt Wiecie co zrobił - a no wyprzedził mnie na zakręcie po wewnętrznej - to nic że tam coś jechało i ledwo sie zmiescił No to ja za nim ile fabryka dała i ku mojemu zdziwieniu tym razem to ja siedziałem mu na ogonie i tylko mi śmierdzialy spaliny z jego ELPIDŻI i niestety, albo cale szczęscie musiałem już skręcić do domu i po wyścigu Ale frajdy miałem co nie miara i stwierdziłem że to kiszka jest, ten jego golfina 1.8 GT albo on jeździć nie umie A sam mi na GG napisał później "nawet ci idzie to 600 twoje" haha, Palant
Nigdy nie dawajcie sie takim kolesiom
Pozdro |
Ostatnio zmieniony przez Ciacho 03-12-2006, 23:40, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Kozik [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2006, 09:44
|
|
|
Po tylu latach i po zagazowaniu golfiny, to z tych 90 kucy moze z 70 zostalo... A jezeli wziac pod uwage mase quenta i golfa, to masz duze szanse Ale moze nie probuj, bo jeszcze Twoj koles kogos zabije przez swoja ambicje |
|
|
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
|
Wysłany: 04-12-2006, 14:33
|
|
A żebyś wiedział, więcej sie z nim nie ścigam... Pozostał tylko koleś co śmiga Fabią Sedan 1.2HTP ale on nie jest z tych typów Kamikadze Bo kiedyś mnie objechał jak jechalem z babcią i miał wielką radoche z tego No przecież sie nie bede ścigał jak babke wioze |
|
 |
dedman [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2006, 16:38
|
|
|
golf czy nie golf trzeba umiec jedzic; ja pamietam moje poczatki z honda 1.6 Vtec niby kobyla ciezka a przeciez dobry silnik i skrzynia ;a jednak wciskanie do oporu za duzo nie dawalo efektow. bez obrazy ale jak ktos sie przesiada z "malucha" na powiedzmy przyslowiowego 1.8 GT, i / heh i jak to brzmi / to takie sa efekty . Ogolnie pojawilo sie duzo ciezkiego sprzetu w zlym stanie technicznym a umiejetnosci wiekszosci kierowcow pozostaja na stalym niestety marnym poziomie. Kazdy samochod trzeba traktowac indywidualnie poznac jego bolaczki i zalety . // np w honda ma duza przyczepnosc, i nisko srodek ciezkosci. wada po nagrzaniu przednie hamulce miekna - nawet przy sportowych klockach po pewnym czasie //stosunkowo dluzszym// czuc roznice -wkurzajacy ABS! jak ktos go nie wylaczyl
SC jest male i w dodatku stosunkowo lekkie , bardzo duza ma przewage na zakretach zwlaszcza po obnizeniu , poza tym w wiekszosci nie ma ABS u co pozwala na szybsze hamowanie . stosunek mocy do wagi tez jest korzystniejszy
co do gazu - to jest to "ekonomiczny" wg niektorych rodzaj paliwa ale napewno nie do scigania mimo ze ma wieksza ilosc oktanow to bardzo ladnie niszczy silnik zatankuj 110 oktanowa beznyne i LPG ma zblizona liczbe i sie przejedz sie roznica jest nader oczywista |
Ostatnio zmieniony przez dedman 06-12-2006, 16:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tytus [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2006, 08:45
|
|
|
Byłem w tamtym tygodniu we wrocławiu mercem c klasse . Na autostaradzie koło katowic spotkałem fiata pande leciał 160-180 Jechałem za nim do wrocławia to jest około 200 km . Predkość oscylowała w tych granicach nigdy mniej . Co wy na to ? |
|
|
|
 |
Ciacho
Skoda Lover
|
Wysłany: 08-12-2006, 14:46
|
|
hmm 1.3 JTD po chiptuningu (albo i nie) albo nowa wersja 1.4 16V 100KM chociaż nie jestem pewien czy już je sprzedają... |
Ostatnio zmieniony przez Ciacho 08-12-2006, 14:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Tytus [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2006, 12:41
|
|
|
To na bank nie było 100HP. Może i multijet podrasowany |
|
|
|
 |
Edolla [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2007, 17:53
|
|
|
to było SEJO w przebraniu pandy tylko po co takie brzydkie wdzianko zakładac ?? blee |
|
|
|
 |
Piotrhw
Nałogowiec
|
Wysłany: 15-01-2007, 17:38
Bolid: sej 900 Brusch |
|
|
dzisiaj ganiałem sie z kumplem golf 3 silnik1.4 ''kolega jest policjantem'' przez teren zabudowany jechalismy prawie setka ale mu sie nie dałem niestety sej jest na orginalnych sprężynach i pzry 130 zaczeło tak go żucac po drodze ;;dziury i jezdnia pożal sie Boże''''' ze zwolniłem do setki i dałem sie wyprzedzic jak ustalismy na torach do setki tzrymałem sie blisko niego potem niestety mi odskoczyłtroszke no cóż jak na 900 to i tak niezle:))) jedyne zmiany jake mam w seju to strumnienica dolot z stożkem i sportowy tłumik takżemysle że całkiem niezle sejo sie spisał:))) po wszystkim kpolega sie usmiechnął i powiedział cytat '''' niezle dajesz tym sejkem'''''' ciekawe czy jak będzie w mundurku to bedzie sie czepiał ehhhehe |
_________________ Żyję by pić, piję by paść, padam by wstać, wstaję by pić, piję by żyć!
http://pl.youtube.com/watch?v=gdpMuO66EP8
 |
|
|
|
 |
DRIVER
Bywalec

Zaproszone osoby: Most Wanted SQUAD
|
Wysłany: 16-01-2007, 18:09
Bolid: SCS ABARTH 1.1 SPI |
|
|
masz sie czym chwalić w dodatku kolega policjant a takie rzeczy robi cóż.. |
|
|
 |
Piotrhw
Nałogowiec
|
|
|
|
 |
Kroopek
za dużo się czepia do forum SILESIA TEAM

Wiek: 37 Dołączył: 16 Wrz 2006 Posty: 1296 Skąd: Mierzecice
|
Wysłany: 16-01-2007, 19:46
Bolid: SC 900 ;> toczy siem |
|
|
DRIVER napisał/a: | masz sie czym chwalić w dodatku kolega policjant a takie rzeczy robi cóż.. |
te panie święty bo ci zaraz przypomne jak myśmy jechali na spota do ożarowic |
|
 |
|