Systematycznie obite drzwi przez "wóz" sąsiada. |
Autor |
Wiadomość |
Rollo1323
spamer team

Wiek: 31 Dołączył: 12 Lip 2010 Posty: 1131 Skąd: B-B/Székesfehérvár
|
Wysłany: 18-06-2014, 15:55
Bolid: Seicento Young |
|
|
Majk-l napisał/a: | mam nadzieje ze sprawa skonczy sie ugodowo i gosc dobrowolnie pokryje straty, a ty wycofasz oskarzenie. |
nie wiem jak się zakończy, niemniej jednak ja osobiście sprawy już nie odpuszczę |
_________________ Mój Żółw
 |
|
|
|
 |
rotax24 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2014, 21:07
|
|
|
Rollku powiem szczerze że rozczarowałeś mnie tym obrotem sprawy liczyłem że zaprosisz mnie na małe party ze zwłokami - miałem nawet przygotowany roztwór ługu do pozbycia się kości - ehhh |
|
|
|
 |
Rollo1323
spamer team

|
Wysłany: 18-06-2014, 22:35
|
|
też tego żałuję, rotax, ale przynajmniej dobry olej kupiłem |
 |
|
|
|
 |
jugo
Bywalec

|
Wysłany: 19-06-2014, 12:08
Bolid: sej 1,1 MPI |
|
|
Bardzo dobrze robisz że nie odpuszczasz bo bydło należy uczyć szacunku... i tak się dziwię że od razu nie dzwoniłeś na policje żeby przyjechali na miejsce zdarzenia.
Co do otwierania drzwi to ogólnie ręce opadają... mając nowe auto nie minie rok żeby się nie pojawiły na drzwiach/błotnikach małe wgniotki (i to nie stawiając auta na blokowisku - wystarczy kilka wizyt pod supermarketem).
Raz nawet jakaś tępa baba przywaliła mi w auto drzwiami widząc że siedzę w środku!!
Jeśli zauważam nowe wgniecenie to od razu zdjęcia i czekam na właściciela. Zawsze groźba wezwania policji skutkuje tym iż piszą oświadczenie do ubezpieczani.
Już sobie wyrobiłem nawyk, że gdy jest ciasno to robię zdjęcia samochodom z jednej u drugiej strony na wszelki wypadek - przynajmniej nie męczy mnie później że jakaś kur... może mi znowu auto obić. |
_________________ BEZPŁATNY SAMOCHÓD ZASTĘPCZY Z OC SPRAWCY / DOPŁATY DO ODSZKODOWAŃ
www.autozafree.pl / https://www.facebook.com/Autozafree |
|
|
|
 |
Rollo1323
spamer team

|
Wysłany: 19-06-2014, 12:41
|
|
No cóż.. Nawyk robienia zdjęć, kontroli i obserwacji samochodu też mi wszedł w nawyk, teraz skrupulatnie sprawdzam auto. Najlepszą alternatywą byłoby kupić zdezelowanego gulfa i siać postrach na parkingu.. |
 |
|
|
|
 |
slonik
Bywalec
|
|
|
|
 |
Rollo1323
spamer team

|
Wysłany: 24-07-2014, 10:50
|
|
Witam ponownie
Dziś odebrałem list z prokuratury o następującej treści:
Pozostawiam bez komentarza.
Nie wiem, w jaki sposób działa nasze prawo, niemniej jednak cytując...
Cytat: | (...)M.R... nie zgodził się z wersją przedstawioną przez pokrzywdzonego i po dokładnych oględzinach powstałych uszkodzeń przyznał jedynie, że z uwagi na listwę ochronną w samochodzie pana Lubińskiego mógł jedynie niechcący dokonać jej zarysowania (widoczny na zdjęciach dostarczonych przez R. Lubińskiego ślad rdzy)(...) |
Wychodzi na to, że przedstawione dodatkowe zdjęcia które idealnie wskazują ślady na lakierze i listwie, tj wszystko ułożone w jednej linii, takie same ślady rdzy - są do postępowania zbyt małym dowodem.
Kolejna sprawa...przyznając się do uszkodzenia zaś wychodzi na to, że jednak on to uczynił.
Widać że policja nie ma zamiaru się tym zajmować z naciskiem na skierowanie sprawy do sądu cywilnego. I chyba tak się ta sprawa zakończy tylko pytanie też do Was - dalsze postępowanie w tej sprawie jest opłacalne ?
Jak już wspominałem X postów temu, nie chodzi mi tu o to, żeby od gościa wytargać kasę, tylko żeby się nauczył. |
 |
|
|
|
 |
rotax24 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2014, 12:16
|
|
|
Rollo1323 napisał/a: | dalsze postępowanie w tej sprawie jest opłacalne | - raczej nie ponieważ z racji tak mizernych dowodów w przypadku powództwa cywilnego nie dość że nic nie uzyskasz to jeszcze pokryjesz koszty sądowe |
|
|
|
 |
Rollo1323
spamer team

|
Wysłany: 24-07-2014, 13:04
|
|
czzyli trzeba to załatwić w inny sposób powiadasz? |
 |
|
|
|
 |
Luke Sky Walker
Nałogowiec

|
Wysłany: 24-07-2014, 15:20
Bolid: Fiat Seicento 1.1 MPI |
|
|
Tak jak mówiłem. Bez KONKRETNYCH dowodów nic nie załatwisz. I powtórzę się "Mógł Cię ktoś obić pod marketem, a Ty chcesz zwalić winę na sąsiada". |
|
 |
Dawid94Moloj
Nałogowiec
|
Wysłany: 24-07-2014, 16:24
Bolid: Seicento 2002r. |
|
|
ale się z nim Stary męczysz.
Olej policje.. miałem to samo, sąsiad dostał w pysk za 4 razem jak mi obił drzwi
Zapowiedziałem mu, że raz jeszcze to mu połamię tę rękę, którą otwiera drzwi.
Mam policjanta sąsiada.. śmiał się z tego wszystkiego i się nie wtrąca w ogóle. Nie wiem czy jest w porządku czy nie bo z psami to z daleka
jak dasz mu radę sam to działaj. Najwyżej powiesz, że byłeś na basenie albo poszedłeś rozejrzeć się za radiem do samochodu.
A tak jak Rotax pisze, olej sąd policje, bo zapłacisz 186zł albo 274zł za sprawę z cywilnego. |
_________________ trzeba coś stracić, by coś docenić.
żeby odzyskać, trzeba się zmienić. |
|
|
|
 |
PIXAR
spamer team CentoPomorze

|
Wysłany: 24-07-2014, 16:51
Bolid: Seicento 1242 |
|
|
Rollo1323, masakra ,dowody są sprawca jest ,jeszcze się przyznał Zupełnie jak w moim przypadku ,sprawa się ciągnie już drugi rok ,bo nagranie z monitoringu i "dowody" w postaci obitych aut ,nie są wystarczające. Tym bardziej ,że facet uciekł z miejsca zdarzenia, a na pytanie dlaczego uciekł odparł ,że mu się śpieszyło i nic nie zauważył Z tą różnicą ,że mi chodzi o hajs ,który mi się należy. Schumacher za darmo nie był |
|
 |
rotax24 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2014, 18:57
|
|
|
Widzisz Rollku mogliśmy iść po mojemu i nigdy już by Mariusz R. nikomu drzwi nigdy nie obił |
|
|
|
 |
Rollo1323
spamer team

|
Wysłany: 24-07-2014, 19:29
|
|
rotax24 napisał/a: | Widzisz Rollku mogliśmy iść po mojemu i nigdy już by Mariusz R. nikomu drzwi nigdy nie obił |
No jeszcze nic straconego
A trzeba się było słuchać starszych.. |
 |
|
|
|
 |
rotax24 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2014, 19:55
|