|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Zalane mieszkanie w bloku |
Autor |
Wiadomość |
malybu
Bywalec
|
Wysłany: 03-12-2010, 19:13
Bolid: Seicento Sporting 1.1 SPI + LPG |
|
|
Aquar napisał/a: | Mnie przyznano odszkodowanie z OC sąsiada z góry. Pracownicy spółdzielni nie byli obiektywni w czasie oględzin. Forsowali taką wersję, żeby nie poszło z ubezpieczenia spółdzielni. Sąsiad też nie poczuwał się do winy. Za kasę z odszkodowania, żaden fachowiec nie podjął by się roboty więc sam się tym zająłem. |
Ja dziś zadzwoniłem do działu technicznego i oni z góry zdecydowali nie będąc u mnie w mieszkaniu, że to ja zalałem mieszkanie bo innej możliwości nie ma, kłóciłem się z kolesiem chyba z 10 min bo tłumaczyłem mu normalnie jak chłopu z widłami "Panie jak ja o 23 w nocy dawno spał to kto w domu wodę puszczał i sąsiadów zalał? Babcia moja która niedawno zmarła?" No normalnie paranoja. |
_________________ Profesjonalne szkolenia i doradztwo: www.abilit.pl |
|
|
|
 |
fender
Nałogowiec

|
Wysłany: 03-12-2010, 20:45
Bolid: SC 1.1 MPI |
|
|
Warto byłoby powołać niezależnego rzeczoznawcę. Wiem, że to kosztuje ale przynajmniej żaden cwaniak nie wkręci Cię w zapłatę za szkodę, której nie wyrządziłeś. Same zdjęcia mogą nie wystarczyć. |
|
 |
Verchi
Nałogowiec

|
Wysłany: 03-12-2010, 21:13
Bolid: SCS 1.4 16V |
|
|
[quote="jerzyk"] Verchi napisał/a: | Jeśli pierdzielnęło coś w ścianie to CO CIĘ TO?
chociażby to ze jemu tez może podejść woda i zniszczyć podłoge |
Jakby miało go zalać to by zalało nie z jego winy zalanie więc dla mnie to oczywiste, że sprawa go nie dotyczy. Jak pierdzielnęła jego rura to już zjawisko losowe |
_________________ Borki 2010 #100
Sypniewo 2011 #100
Najszybszy sej w mieście |
|
|
|
 |
Aquar
nówka sztuka ;)
Wiek: 55 Dołączył: 09 Kwi 2007 Posty: 40 Skąd: Nowa Słupia
|
Wysłany: 03-12-2010, 22:41
Bolid: sc 900, Rumcajs 1,9TDI, Auris 1,4 |
|
|
My tu mamy za mało danych, żeby ocenić po czyjej stronie leży wina. Jeśli poszła rura wod. lub CO w ścianie to sąsiadki na dole pewnie już pływają w łazience. Jeśli rury się pocą to dziewczyny mają na suficie jakiś zaciek, plamę ale farba nie złazi nagle płatami i taka sytuacja nie mobilizuje nikogo do awanturowania się po nocy. Jak puściła np rura kan. pod wanną to woda po kąpieli zalewa sąsiadki okresowo.
Z resztą jeśli nie czujesz się odpowiedzialny za zaistniałą sytuację, to aż tak się tym nie przejmuj. Zostaw inicjatywę poszkodowanym. To ich sprawa zgłaszać rzecz spółdzielni, umawiać się na oględziny wzywać rzeczoznawców. Jeśli nie masz OC mieszkania to sąsiadkom z dołu trudno będzie wyciągnąć kasę od Ciebie a łatwiej ze spółdzielni więc jeśli to jeszcze możliwe spróbuj ukierunkować ich agresję w tamtą stronę. Jak przyjdzie ktoś ze spółdzielni, nic nie znajdzie a zacznie snuć jakieś teorie to ty twardo swoje: że to ich rury w ścianach nie wiem, może i u Ciebie są jakieś zacieki więc mów, że to leci z góry po pionach albo nawet z dachu i takie tam. |
|
|
|
 |
malybu
Bywalec
|
Wysłany: 05-12-2010, 16:39
Bolid: Seicento Sporting 1.1 SPI + LPG |
|
|
Aquar napisał/a: | My tu mamy za mało danych, żeby ocenić po czyjej stronie leży wina. Jeśli poszła rura wod. lub CO w ścianie to sąsiadki na dole pewnie już pływają w łazience. Jeśli rury się pocą to dziewczyny mają na suficie jakiś zaciek, plamę ale farba nie złazi nagle płatami i taka sytuacja nie mobilizuje nikogo do awanturowania się po nocy. Jak puściła np rura kan. pod wanną to woda po kąpieli zalewa sąsiadki okresowo.
Z resztą jeśli nie czujesz się odpowiedzialny za zaistniałą sytuację, to aż tak się tym nie przejmuj. Zostaw inicjatywę poszkodowanym. To ich sprawa zgłaszać rzecz spółdzielni, umawiać się na oględziny wzywać rzeczoznawców. Jeśli nie masz OC mieszkania to sąsiadkom z dołu trudno będzie wyciągnąć kasę od Ciebie a łatwiej ze spółdzielni więc jeśli to jeszcze możliwe spróbuj ukierunkować ich agresję w tamtą stronę. Jak przyjdzie ktoś ze spółdzielni, nic nie znajdzie a zacznie snuć jakieś teorie to ty twardo swoje: że to ich rury w ścianach nie wiem, może i u Ciebie są jakieś zacieki więc mów, że to leci z góry po pionach albo nawet z dachu i takie tam.
|
Dzięki wielkie za pomoc. Tak też zrobiłem i próbowałem młodym dziewczynom wytłumaczyć fakt, że od oceny jaki jest powód plam na suficie jest od tego spółdzielnia, no ale nie dało się normalnie porozmawiać. Ja tylko im powiedziałem, że nie poczuwam się do zalania czyjegoś mieszkania tym bardziej, że spałem o tej godzinie już dawno i podkreśliłem, że to nie ja mam zalane mieszkanie i to nie w moim interesie jest się umawiać ze spółdzielnią. |
_________________ Profesjonalne szkolenia i doradztwo: www.abilit.pl |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|