|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Gdzie zrobić KONSERWACJĘ w Krakowie? |
Autor |
Wiadomość |
mario91
Nałogowiec
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Lut 2015 Posty: 550 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-06-2019, 01:40 Gdzie zrobić KONSERWACJĘ w Krakowie?
Bolid: SC 1.1 MPI, Stilo 1.9 JTD |
|
|
Usiłuję oddać swoją czerwoną strzałę na kompleksową konserwację podwozia. Przy okazji może być potrzeba wspawania małej łatki góra 10x10cm w miejscu połączenia lewej przedniej podłużnicy i pasa przedniego (miejsce mocowania ucha holowniczego), jest to jedyne miejsce w całym aucie gdzie jest zauważalnie rudo.
Obdzwoniłem już chyba z 20 warsztatów blacharskich i lakierniczych w Krakowie. Tylko JEDEN na Płaszowie robi naprawy blacharskie i konserwację, powiedzieli że za takie autko wezmą między 700 a 1000 złotych za wszystko. Wszyscy inni twierdzą, że "panie tego się już nie robi, złomuje się auto i kupuje nowe".
Szukam czegoś jeszcze, robił ktoś może poprawki blacharskie i konserwację auta gdzieś w Krakowie i może podać cynk? |
|
|
|
|
Sebastian_M26
Nałogowiec
Pomógł: 4 razy Dołączył: 12 Sty 2010 Posty: 142 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 16-06-2019, 09:25
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Tylko samemu, opłacalność na serwisach blach-lak zerowa. Także 800 kg złomu. |
|
|
|
|
mario91
Nałogowiec
|
Wysłany: 29-06-2019, 02:58
|
|
2 lipca daję do tego serwisu, o którym wspominałem w pierwszym poście. Zobaczę jak to zrobią, gość przez telefon wydawał się wiedzieć o co biega. Usuną rdzę, jakby gdzieś nie daj boże coś wyszło to pospawają, potem wszystko przemyją benzyną i zategują jakąś gumą cała podłogę, kielichy od spodu, drzwi od wewnątrz, natomiast w progi do środka jakiś wosk na gorąco (bo guma rzekomo zatka odpływy wody i będzie z tego lipa). Ma im to zająć dwa dni. Zobaczę jak to będzie, jeśli będzie OK dam tu dokładne namiary, pewnie się jeszcze komuś przyda.
Znalazłem w Kraku jeszcze jeden warsztat który robi konserwacje w podobny sposób, tyle że nie robią blacharstwa, więc ewentualnych dziurek w podłużnicy czy pasie przednim nie zaspawają. W ich przypadku trzeba by najpierw dawać do blacharza, a dopiero potem do nich. Także na razie atakuję ten Płaszów, bo tam mają zrobić wszystko na miejscu. |
|
|
|
|
slonik
Bywalec
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 99 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 21-07-2019, 13:54
Bolid: sc x3 |
|
|
Fajnie by było jakbyś jakieś fotki po wszystkim wrzucił. |
|
|
|
|
junioras7
Nałogowiec
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Kwi 2016 Posty: 503 Skąd: Bath
|
|
|
|
|
mario91
Nałogowiec
|
Wysłany: 23-07-2019, 00:37
|
|
U mnie już zrobione tam na Płaszowie. Nie trzeba było na szczęście nic spawać, więc wyszło równe 700zł. Gość powiedział, że na początek wszystko opukali młotkiem, zgrubnie poczyścili diaksem tam gdzie był dobry dostęp, następnie ten środek antykorozyjny R-Stop. Epoksydu niestety nie dawali a szkoda, bezpośrednio na przygotowane podwozie dali takie czarnidło, które jest trochę jak guma. Początkowo miał to być Boll, ale że im się skończył to położyli jakieś niemieckie cuś, czego nazwy niestety zapomniałem. Oczywiście wosk w profile też poszedł. Myślę, że za takie pieniądze mogę być zadowolony, ale zaznaczam że miałem dość zdrowa budę jako stan wyjściowy, więc obeszło się bez spawania. Teraz co jakiś czas, może raz czy dwa razy na rok, będę wrzucał w profile dodatkową dawkę wosku już samodzielnie. Zdjęcia wrzucę wkrótce, jak znajdę chwilę by porządnie zanurkować pod autem. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|