FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Korekta licznika MPI
Autor Wiadomość
seba84_2005 
Bywalec

Wysłany: 01-03-2012, 23:31   Korekta licznika MPI
   Bolid: sc 900 brush

Panowie mam pewien problem... kupiłem licznik od seja MPI do swojego SPI i nabyty licznik od MPI ma nabite ponad 70 000km, mój ma przejechane dopiero 43 000km. Chciałbym się dowiedzieć, czy w ASO mogą mi poprawić przebieg na ten oryginalny? Może istnieje jakaś inna możliwość zmiany przebiegu, np. w domowych warunkach? Dodam, że kilka dni przed wymianą został wbity oryginalny przebieg do karty serwisowej pojazdu w ASO. O "cofanie" licznika nie miałem śmiałości zapytać serwisanta :-P

janosik789 
Nałogowiec

Wysłany: 01-03-2012, 23:35   
   Bolid: Seat Toledo 5P

wszystko idzie. gdzieś chyba był temat jak to zrobić w MPI. ale to masz licznik na linke ten SPI czy też elektroniczny?

macher 
Moderator

Wysłany: 02-03-2012, 08:05   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

W domowych warunkach możesz zrobić odwrotnie tzn jakbyś chciał nabić kilometrów do przodu to zwierasz dwa styki i wskazówka idzie na max i nabija kilometry. W tył to chyba tylko korekta elektroniczna. Koszt ponad 100 pewno. Więc czy warto? Czy ten licznik sprzedac a kupić taki co ma np 40 tys i dobić 3 tys. Tak chyba najlepiej.
tu masz temat podobny:
http://www.seicento.pl/vi...ghlight=licznik

doppel 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-02-2013, 20:10   
   Bolid: Fiat, Seicento SX

macher napisał/a:
W domowych warunkach możesz zrobić odwrotnie tzn jakbyś chciał nabić kilometrów do przodu to zwierasz dwa styki i wskazówka idzie na max i nabija kilometry. W tył to chyba tylko korekta elektroniczna. Koszt ponad 100 pewno. Więc czy warto? Czy ten licznik sprzedac a kupić taki co ma np 40 tys i dobić 3 tys. Tak chyba najlepiej.
tu masz temat podobny:
http://www.seicento.pl/vi...ghlight=licznik

Temat juz nie istnieje, ja mam podobny problem mam zamiar dodać wspomaganie a co za tym idzie wymienić licznik z SPI linka na SPI bez linki, mój problem to obecnie mam przejechane około 140k a na kupionym z allegro liczniku bez linki mam około 60k musiałbym dodać około 80k jak to zrobić??

PIXAR 
spamer team
CentoPomorze

Wysłany: 23-02-2013, 18:36   
   Bolid: Seicento 1242

doppel, liczniki SPI dają się rozebrać i śmiało można ustawić dowolny przebieg. MPI czyi licznik elektroniczny to tak jak koledzy wyżej napisali :))

Tak wygląda licznik SPI :) Linka czy impulsator mechanizm wygląda podobnie :)) Ściągasz zabezpieczenie z bębenków i kręcisz ,tyko pamiętaj o dobrym ustawieniu. Zanim założysz licznik w aucie ,zrób próbę. W razie jak coś będzie nie tak ,nie będziesz musiał rozkręcać wszystkiego na nowo :))

SC 899-->1108-->1242

Odpowiedz do tematu