ochrona danych osobowych |
Autor |
Wiadomość |
Czarny Mnich
Nałogowiec
|
Wysłany: 24-09-2009, 12:13 ochrona danych osobowych
Bolid: Seicento 1.1 GO! |
|
|
Mam pytanko pracuje w markecie, mam identyfikator z imieniem i nazwiskiem i tu jest moje pytanie czy musze go nosic? Gdzie jest napisane moje imie i nazwisko czy to niepodchodzi pod prawo o ochronie danych osobowych?
juz mowie ze nic niepodpisywałem takiego ze sie zgadzam o noszenie takiego identyfikatora, Dyrektor kaze mi zakładac identyfikator.
Kolezanka powiedziała mi ze nietrzeba bo ejst ochrona danych osobowych i jezeli jest w moim markecie takie prawo noszenie to Prawo o Ochronie danych osobowych je przewyzsza neiwiem czy to prawda szukałem w google ale jakos nic szczegółowego nieumiałem znalesc.
Dostałem juz odpowiedz na PW mozna usunąc temat |
_________________ WWW.CGP.ORG.PL |
|
|
|
 |
fender
Nałogowiec

|
Wysłany: 24-09-2009, 12:23
Bolid: SC 1.1 MPI |
|
|
Moim zdaniem, jeśli noszenie identyfikatora jest określone wewnętrznym regulaminem pracodawcy to nie jest łamana ustawa. Mogę się mylić.. ale po prostu podejmując pracę, godzisz się na pewne określone warunki. Nikt Cię nie zmusza do pracy w tym zakładzie. Co innego gdyby regulamin zmienił się podczas gdy Ty już tam pracujesz i wcześniej identyfikatory nie były wymagane a po zmianach tak - musiałbyś zgodzić się na zmianę regulaminu.
Najlepiej wyślij zapytanie do GIODO. |
|
 |
Czarny Mnich
Nałogowiec
|
Wysłany: 24-09-2009, 12:32
|
|
OKI tylko ja nic takiego niepodpisywałem ze bede nosił i niepodpisywałem sie pod zadnym regulaminem
Tak czy siak i tak nienosze dzieki za odp |
|
|
|
 |
TOMASZ 27
Smakosz ... z dziurk? ...
Wiek: 43 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 152 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 03-10-2009, 21:49
Bolid: sc 1.1 MPi Safety Car |
|
|
Nie słyszałem by ochrona danych osobowych zakazywala noszenia identyfikatora moge sie mylić. Ale jak dawales CV do pracy to czy aby ni ekazali ci pisac formułki ze zgadzasz sie na przetwarzanie danych osobbowych zgodnie z ustawa bla bla bla....? |
_________________ Uważam,że Polskie Kobiety są Najpiękniejsze |
|
|
|
 |
Czarny Mnich
Nałogowiec
|
Wysłany: 04-10-2009, 12:21
|
|
TOMASZ 27 napisał/a: | Nie słyszałem by ochrona danych osobowych zakazywala noszenia identyfikatora moge sie mylić. Ale jak dawales CV do pracy to czy aby ni ekazali ci pisac formułki ze zgadzasz sie na przetwarzanie danych osobbowych zgodnie z ustawa bla bla bla....? |
nic niekazali |
|
|
|
 |
|