|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Obniżenie kolumny kierowniczej |
Autor |
Wiadomość |
zacho
Bywalec
|
Wysłany: 11-07-2014, 13:03 Obniżenie kolumny kierowniczej
Bolid: Seicento 16v |
|
|
Siemka, czy jest jakiś patent na obniżenie kolumny kierowniczej w SC ? Mam 190 cm wzrostu i fotel kubełkowy ustawiony bardzo nisko. Odległość ok, widoczność ok, tylko kierownica jest trochę za wysoko. Gdzieś kiedyś słyszałem o jakimś patencie, ale nie mogę tego znaleźć. |
_________________ Demonizacja zasad prowadzi do autodestrukcji .
 |
|
|
|
 |
barkor
spamer team

Pomógł: 90 razy Wiek: 37 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 1046 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 11-07-2014, 15:37
Bolid: Seicento 900-->1.4 16V 6speed |
|
|
Kolumna kierownicza jest mocowana na 4 śruby. Zdejmujesz dolną plastikową obudowę przełączników zespolonych - dla wygody możesz zdemontować również górną część. Odkręcasz dwie śruby mocujące kolumnę kierowniczą po lewej i prawej stronie (te bliżej kierownicy). Wówczas możesz już opuścić kierownicę na wybraną wysokość. Sprawdź ile trzeba podłożyć podkładek, żeby kierownica została na wybranym miejscu (ja np. podkładałem po jednej dużej nakrętce) i skręcasz wszystko z powrotem, ale na nieco dłuższych śrubach, bo te co są będą już za krótkie.
Po samym opisie możesz jeszcze nie do końca wiedzieć co i jak, ale wystarczy że zdejmiesz obudowę przełączników i już będziesz wiedział gdzie te śruby są, a jak je odkręcisz to będziesz wiedział gdzie wsadzić podkładki. Dostęp do tych śrub jest nieco utrudniony, po lewej stronie wygodnie będzie odłączyć wtyczki od stacyjki. |
_________________ Nalepiamy.pl - Naklejki na samochód
śmieszne/tuningowe/fiat/abarth/hobby/sport
Również na zamówienie. Sprawdź!
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|