| 
| 

| 

|  | FORUM SEICENTO INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

|  

| Pytanie n/t kompresora |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Łukasz_900   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 28-12-2009, 20:39   Pytanie n/t kompresora Bolid: Seicento SX 900
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam Mam kompresor do ogólnego użytku made in DDR. Na wyjściu z kompresora mam reduktor, zawór i wylot. Wylot to tuleja z gwintem zewnętrznym M16 metrycznym.
 Jako że mam parę narzędzi na szybkozłączki, chciałem dać na wyjście szybkozłączkę, ale się okazało, że są tylko takie z gwintem calowym, nie produkują w ogóle z gwintem metrycznym.

No i teraz mam kłopot bo z jednej strony mam gwint M16 z kompresora, z drugiej calowy, np. 3/8" z szybkozłączki. Jak to połączyć ze sobą?
 Dodam, że szukałem różnych muf, przejściówek i redukcji i nie ma z metrycznych na calowe, są tylko calowe na calowe, albo metryczne na metryczne. Może słabo szukałem?
 Help!
 |  
				| _________________ Pozdrawiam
 Łukasz
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Wuniek   Nałogowiec
 Dispatcher

| 

|  Wysłany: 29-12-2009, 15:15 Bolid: SC 1.2MPi 6speed
 | 
 |  
               | 
 |  
               | miałem podobny dylemat jakiś czas temu, kupiłem hamerykanski kompresor na allegro z gwintem o bliżej nie określonym rozmiarze i chciałem połączyć z butla na gwincie 3/4 
 ja pojechałem do zakładu zajmującego się hydraulika przemysłowa i na zamówienie zakuli mi waz o ciśnieniu roboczym do 30atm
  zapłaciłem 110zl za 1,5m przewód z dwoma końcówkami ale szczerze powiem nie żałuje 
 namiarów mogę poszukać a tak na szybko znalazłem coś podobnego: http://dprs.pl/

zawsze możesz próbować kupić od nich same końcówki

pozdr.
 |  
				| _________________ 

Scuderi Split Cycle Engine
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Łukasz_900   nówka sztuka ;)

| 

|  Wysłany: 29-12-2009, 18:47 Bolid: Seicento SX 900
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Dzięki za namiar, odwiedziłem dziś kilka sklepów sprzedających tylko pneumatykę i nikt nie miał gadżetów na gwint metryczny. Doradzono mi dospawać nakrętkę metryczną do szybkozłączki albo wytoczyć tuleję - mufę z gwintem po jednej stronie z metrycznym, po drugiej z calowym i na to szybkozłączka. Na razie przychylam się do opcji drugiej i od jutra szukam kogoś kto mi coś takiego zrobi. 
 Najlepsze jest to, że niektórzy mają już wyposażenie na gwint "chiński" nikt nie wie jaki to ale wszyscy wiedzą o jaki chodzi i do czego pasuje
   |  
				| _________________ Pozdrawiam
 Łukasz
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach