|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Pytanie n/t kompresora |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz_900
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 28-12-2009, 20:39 Pytanie n/t kompresora
Bolid: Seicento SX 900 |
|
|
Witam
Mam kompresor do ogólnego użytku made in DDR. Na wyjściu z kompresora mam reduktor, zawór i wylot. Wylot to tuleja z gwintem zewnętrznym M16 metrycznym.
Jako że mam parę narzędzi na szybkozłączki, chciałem dać na wyjście szybkozłączkę, ale się okazało, że są tylko takie z gwintem calowym, nie produkują w ogóle z gwintem metrycznym.
No i teraz mam kłopot bo z jednej strony mam gwint M16 z kompresora, z drugiej calowy, np. 3/8" z szybkozłączki. Jak to połączyć ze sobą?
Dodam, że szukałem różnych muf, przejściówek i redukcji i nie ma z metrycznych na calowe, są tylko calowe na calowe, albo metryczne na metryczne. Może słabo szukałem?
Help! |
_________________ Pozdrawiam
Łukasz |
|
|
|
 |
Wuniek
Nałogowiec Dispatcher

|
Wysłany: 29-12-2009, 15:15
Bolid: SC 1.2MPi 6speed |
|
|
miałem podobny dylemat jakiś czas temu, kupiłem hamerykanski kompresor na allegro z gwintem o bliżej nie określonym rozmiarze i chciałem połączyć z butla na gwincie 3/4
ja pojechałem do zakładu zajmującego się hydraulika przemysłowa i na zamówienie zakuli mi waz o ciśnieniu roboczym do 30atm zapłaciłem 110zl za 1,5m przewód z dwoma końcówkami ale szczerze powiem nie żałuje
namiarów mogę poszukać a tak na szybko znalazłem coś podobnego: http://dprs.pl/
zawsze możesz próbować kupić od nich same końcówki
pozdr. |
|
 |
Łukasz_900
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 29-12-2009, 18:47
Bolid: Seicento SX 900 |
|
|
Dzięki za namiar, odwiedziłem dziś kilka sklepów sprzedających tylko pneumatykę i nikt nie miał gadżetów na gwint metryczny. Doradzono mi dospawać nakrętkę metryczną do szybkozłączki albo wytoczyć tuleję - mufę z gwintem po jednej stronie z metrycznym, po drugiej z calowym i na to szybkozłączka. Na razie przychylam się do opcji drugiej i od jutra szukam kogoś kto mi coś takiego zrobi.
Najlepsze jest to, że niektórzy mają już wyposażenie na gwint "chiński" nikt nie wie jaki to ale wszyscy wiedzą o jaki chodzi i do czego pasuje |
_________________ Pozdrawiam
Łukasz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|