FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Cinquecento 900 Gaz
Autor Wiadomość
mariuszsc99 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-12-2013, 22:10   Cinquecento 900 Gaz
   Bolid: Fiat cinquecento

Witam koledzy mam problem z bratem seja :) znaczy sie z Cc 900 w gazie
problem jest mianowicie taki ze jak sie rozgrzeje na benzynie nie chce smigac a na gazie smiga i ma ciezkie odpalanie na benzynie jak jest cieply a czasami nei chce wgl zapalic
wymienione zostalo pompka paliwa wyczyszczony zbiornik nowy filtr paliwa i nie wiem co mu dolega wtryskiwacz wymoczony w wd40 benzynka zalara Verwa 98 na orlenie co mu moze byc jeszcze prosze o odpowiewdz
a i co najwazniejsze o czym zapomnialem to jest na wtrysku :) silnik ten sam co w sc Pozdr

macher 
Moderator

Wysłany: 20-12-2013, 22:22   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

Możliwości wiele. Np zła emulacja sondy na LPG tudzież podsysa gazu przy odpalaniu na benzynie. MAP do kontroli jego przewód podciśnieniowy bo na nim jak i czujniku położenia wału opiera się dawkowanie paliwa a czujnik położenia wału raczej sprawny bo na gazie pracuje. Odpalałeś awaryjnie na LPG? Nie wiem co tam masz za instalację gazu

mariuszsc99 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-12-2013, 22:26   

kurde na gazie sie go nie da zapalic awaryjnie ponieawz nie ma takiej opcji jakas automatyczna z czujnikiem temperatury
ale jak go pociagne to na gazie zapala odrazu jak sie obroty pojawia w okolicy 2 tys a na benzynie nawet na zaciag nie zapala
ktory to mogly byc przewod od tego podcisnienia ? czasmi tez jest tak ze odpali na benzynie ale nie wejdzie na obroty panowie pomozcie bo zima sie zbliza i moze byc zle
auto mam w posiadaniu od niedzieli tej :)

mariuszsc99 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-12-2013, 22:27   

raczej gazu nie podsysa przy odpalaniu bo nawet na zakreconej butli smiga na benzynca jak jest zimny a jak sie rozgrzeje to sie muli i gasnie nie idzie mu obrotow utrzymac nawet pedalem gazzu bo nie reaguje

macher 
Moderator

Wysłany: 20-12-2013, 22:29   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

mariuszsc99 napisał/a:
kurde na gazie sie go nie da zapalic awaryjnie ponieawz nie ma takiej opcji jakas automatyczna z czujnikiem temperatury

Każda instalacja ma tryb awaryjny odpalania z LPG z pominięciem fazy benzynowej. Poczytaj o swojej i na pewno da radę.

mariuszsc99 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 20-12-2013, 22:31   

nie da rady bo bylem z tym u gaziaza to mowi ze moze miec wylaczony tryb awaryjny na sterowniku a ja nie chce tego wlaczac poniewaz chce wrzucic instalne z manualnyjm przelaczaniem miedzy benzyna a gazem

Odpowiedz do tematu