Cinquecento 900 Gaz |
Autor |
Wiadomość |
mariuszsc99
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-12-2013, 22:10 Cinquecento 900 Gaz
Bolid: Fiat cinquecento |
|
|
Witam koledzy mam problem z bratem seja znaczy sie z Cc 900 w gazie
problem jest mianowicie taki ze jak sie rozgrzeje na benzynie nie chce smigac a na gazie smiga i ma ciezkie odpalanie na benzynie jak jest cieply a czasami nei chce wgl zapalic
wymienione zostalo pompka paliwa wyczyszczony zbiornik nowy filtr paliwa i nie wiem co mu dolega wtryskiwacz wymoczony w wd40 benzynka zalara Verwa 98 na orlenie co mu moze byc jeszcze prosze o odpowiewdz
a i co najwazniejsze o czym zapomnialem to jest na wtrysku silnik ten sam co w sc Pozdr |
_________________ Marian Kbr |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 20-12-2013, 22:22
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
Możliwości wiele. Np zła emulacja sondy na LPG tudzież podsysa gazu przy odpalaniu na benzynie. MAP do kontroli jego przewód podciśnieniowy bo na nim jak i czujniku położenia wału opiera się dawkowanie paliwa a czujnik położenia wału raczej sprawny bo na gazie pracuje. Odpalałeś awaryjnie na LPG? Nie wiem co tam masz za instalację gazu |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
mariuszsc99
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-12-2013, 22:26
|
|
kurde na gazie sie go nie da zapalic awaryjnie ponieawz nie ma takiej opcji jakas automatyczna z czujnikiem temperatury
ale jak go pociagne to na gazie zapala odrazu jak sie obroty pojawia w okolicy 2 tys a na benzynie nawet na zaciag nie zapala
ktory to mogly byc przewod od tego podcisnienia ? czasmi tez jest tak ze odpali na benzynie ale nie wejdzie na obroty panowie pomozcie bo zima sie zbliza i moze byc zle
auto mam w posiadaniu od niedzieli tej |
|
|
|
 |
mariuszsc99
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-12-2013, 22:27
|
|
raczej gazu nie podsysa przy odpalaniu bo nawet na zakreconej butli smiga na benzynca jak jest zimny a jak sie rozgrzeje to sie muli i gasnie nie idzie mu obrotow utrzymac nawet pedalem gazzu bo nie reaguje |
|
|
|
 |
macher
Moderator
Pomógł: 448 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2149 Skąd: wioska wilków wlkp
|
Wysłany: 20-12-2013, 22:29
Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100 |
|
|
mariuszsc99 napisał/a: | kurde na gazie sie go nie da zapalic awaryjnie ponieawz nie ma takiej opcji jakas automatyczna z czujnikiem temperatury |
Każda instalacja ma tryb awaryjny odpalania z LPG z pominięciem fazy benzynowej. Poczytaj o swojej i na pewno da radę. |
_________________ Hac не дoгoнят ... |
|
|
|
 |
mariuszsc99
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 20-12-2013, 22:31
|
|
nie da rady bo bylem z tym u gaziaza to mowi ze moze miec wylaczony tryb awaryjny na sterowniku a ja nie chce tego wlaczac poniewaz chce wrzucic instalne z manualnyjm przelaczaniem miedzy benzyna a gazem |
|
|
|
 |
|