FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziura w nadkolu z tyłu
Autor Wiadomość
dre123 
Nałogowiec

Wysłany: 11-04-2015, 15:36   Dziura w nadkolu z tyłu
   Bolid: Seicento 900 LPG

Dzisiaj wymacałem sporą dziurę w nadkolu z tyłu. Jak włoży się rękę między koło to jest on u góry. Wymacałem przez tą dziurę blachę zewnętrzną jest w dobrej formie.

Wcześniej jak wyciągałem pompę paliwa to nadkole pod kanapą było zardzewiałe i już jakby sączyła się przez nie woda - było mokro. Jeśli skoroduje bardziej będzie dziura i woda będzie się lała do środka..

Jest jakiś sposób prosty i tani na taką usterkę ?

biznesik 
Nałogowiec

Wysłany: 11-04-2015, 17:52   
   Bolid: Fiat 600 2009 1.1 MPI, Opel Astra 2000 1.4

Mozesz oczyscic dobrze i zalatac mata z zywica no chyba ze stac cie na blacharza a moze sam umiesz

dre123 
Nałogowiec

Wysłany: 12-04-2015, 11:17   
   Bolid: Seicento 900 LPG

Da się to jakoś kupić przez internet wszystkie potrzebne rzeczy do tego ? Nigdy się w tonie bawiłem więc nie wiem za bardzo co dokładnie potrzeba..

Są jakieś preparaty zabezpieczające podwozie przed rdzą na rdze ? Bitex chyba trzeba wcześniej oczyścić wszystko. Ja kiedyś słyszałem, że jest jakiś specyfik oleisty, który wiąże się z rdzą i jednocześnie daje taką oleistą powłokę. Wiem, że to druciarstwo, ale mnie na wyglądzie auta nie zależy tylko na tym by jeszcze pojeździł trochę.. Puki co mechanika dobra..

jędrek 
Nałogowiec

Wysłany: 12-04-2015, 11:42   
   Bolid: seicento 899

dre123 napisał/a:
Da się to jakoś kupić przez internet wszystkie potrzebne rzeczy do tego ? Nigdy się w tonie bawiłem więc nie wiem za bardzo co dokładnie potrzeba..

Są jakieś preparaty zabezpieczające podwozie przed rdzą na rdze ? Bitex chyba trzeba wcześniej oczyścić wszystko. Ja kiedyś słyszałem, że jest jakiś specyfik oleisty, który wiąże się z rdzą i jednocześnie daje taką oleistą powłokę. Wiem, że to druciarstwo, ale mnie na wyglądzie auta nie zależy tylko na tym by jeszcze pojeździł trochę.. Puki co mechanika dobra..

Tyle tematów co preparatów http://www.seicento.pl/vi...der=asc&start=0 lektura na niedzielę :wink:

Odpowiedz do tematu