Dziura w nadkolu z tyłu |
Autor |
Wiadomość |
dre123
Nałogowiec
|
Wysłany: 11-04-2015, 15:36 Dziura w nadkolu z tyłu
Bolid: Seicento 900 LPG |
|
|
Dzisiaj wymacałem sporą dziurę w nadkolu z tyłu. Jak włoży się rękę między koło to jest on u góry. Wymacałem przez tą dziurę blachę zewnętrzną jest w dobrej formie.
Wcześniej jak wyciągałem pompę paliwa to nadkole pod kanapą było zardzewiałe i już jakby sączyła się przez nie woda - było mokro. Jeśli skoroduje bardziej będzie dziura i woda będzie się lała do środka..
Jest jakiś sposób prosty i tani na taką usterkę ? |
|
|
|
 |
biznesik
Nałogowiec

Pomógł: 10 razy Dołączył: 08 Mar 2013 Posty: 595 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-04-2015, 17:52
Bolid: Fiat 600 2009 1.1 MPI, Opel Astra 2000 1.4 |
|
|
Mozesz oczyscic dobrze i zalatac mata z zywica no chyba ze stac cie na blacharza a moze sam umiesz |
_________________ Fiat 600 2009 |
|
|
|
 |
dre123
Nałogowiec
|
Wysłany: 12-04-2015, 11:17
Bolid: Seicento 900 LPG |
|
|
Da się to jakoś kupić przez internet wszystkie potrzebne rzeczy do tego ? Nigdy się w tonie bawiłem więc nie wiem za bardzo co dokładnie potrzeba..
Są jakieś preparaty zabezpieczające podwozie przed rdzą na rdze ? Bitex chyba trzeba wcześniej oczyścić wszystko. Ja kiedyś słyszałem, że jest jakiś specyfik oleisty, który wiąże się z rdzą i jednocześnie daje taką oleistą powłokę. Wiem, że to druciarstwo, ale mnie na wyglądzie auta nie zależy tylko na tym by jeszcze pojeździł trochę.. Puki co mechanika dobra.. |
|
|
|
 |
jędrek
Nałogowiec
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 03 Cze 2014 Posty: 702 Skąd: tarnów
|
Wysłany: 12-04-2015, 11:42
Bolid: seicento 899 |
|
|
dre123 napisał/a: | Da się to jakoś kupić przez internet wszystkie potrzebne rzeczy do tego ? Nigdy się w tonie bawiłem więc nie wiem za bardzo co dokładnie potrzeba..
Są jakieś preparaty zabezpieczające podwozie przed rdzą na rdze ? Bitex chyba trzeba wcześniej oczyścić wszystko. Ja kiedyś słyszałem, że jest jakiś specyfik oleisty, który wiąże się z rdzą i jednocześnie daje taką oleistą powłokę. Wiem, że to druciarstwo, ale mnie na wyglądzie auta nie zależy tylko na tym by jeszcze pojeździł trochę.. Puki co mechanika dobra.. |
Tyle tematów co preparatów http://www.seicento.pl/vi...der=asc&start=0 lektura na niedzielę |
|
|
|
 |
|