Nie zapala się kontrolka ręcznego. |
Autor |
Wiadomość |
grzelutek
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 26-04-2008, 17:48 Nie zapala się kontrolka ręcznego.
Bolid: Schumacher |
|
|
Witam.Próbowałem znaleźć taki temat poprzez opcję "Szukaj",ale chyba nie było.
Jeżeli nie zapala się kontrolka ręcznego /jak jest zaciągniety/ to muszę wymienić ten wyłacznik znajdujący się pod wajchą.Czy jest on dostepny oddzielnie? W ASO powiedzieli mi,że nie mają czegoś takiego /nie chce mi się w to za bardzo wierzyć,no ale/.Co trzeba zrobić żeby wyciągnąć ten wyłącznik?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ADAMSKY
Nocny zwiadowca Nadworny Akustyk

Pomógł: 130 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Paź 2006 Posty: 547 Skąd: Pleszew
|
Wysłany: 26-04-2008, 19:27
Bolid: SC 1.1 SPI |
|
|
Witaj.
Na poczatek sprawdz zarowke kontrolki (mozesz to sprawdzic poprzez kontrole czujnika poziomu plynu hamulcowego - na wlaczonym zaplonie nacisnij z gory gumowa czesc korka zbiorniczka plynu hamulcowego - kontrolka powinna sie zaswiecic. Jesli tak bedzie szukamy dalej - zlacze konektorowe przy dzwigni hamulca recznego (ale to pewnie juz oblukales). Zostaje wiec sam wlacznik - kurde nie jestem pewien ale to taki sam "bajer" jaki mamy przy drzwiach ... |
|
 |
grzelutek
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 26-04-2008, 21:52
|
|
Żarówkę sprawdziłem - dobra.Złącze też.Zostaje wyłącznik.Wygląda troszkę inaczej niż ten przy drzwiach /jest metalowy,bez gumowej "obudowy"/. |
|
|
|
 |
irekg
Nałogowiec

Pomógł: 31 razy Dołączył: 18 Gru 2007 Posty: 163 Skąd: Podbeskidzie
|
Wysłany: 27-04-2008, 01:40
Bolid: sc A0 |
|
|
ja to bym sie pociął jakbym nie miał zarówki od ręcznego - bo kiedy wiedzieć ze jest zaciagnięty prawda ?
"czujnik" to ten sam co w maldonie, uno, tipo, siena, palio, cc, tempra, polski fiat, polonez....raczej nie do zepsucia kabel spadł z mocowania w tym czujniku ot wsio
po prostu jest zakryty plastikami..plastik won i bankowo kabel spadł/złamał się.. |
|
|
|
 |
grzelutek
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 27-04-2008, 10:31
|
|
irekg napisał/a: | ja to bym sie pociął jakbym nie miał zarówki od ręcznego - bo kiedy wiedzieć ze jest zaciagnięty prawda ? |
Dzięki bardzo za wyjaśnienie i pomoc.
Samochodem jeździ moja żona,więc kontrolki raczej niech będą sprawne.W końcu ktoś to po coś wymyślił. |
|
|
|
 |
|