|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Prośba o pomoc - dzwon i problem z zawieszeniem |
Autor |
Wiadomość |
Tasiemiec
Nałogowiec

|
Wysłany: 27-11-2018, 15:19 Prośba o pomoc - dzwon i problem z zawieszeniem
Bolid: sc 900 1999 |
|
|
Witam Koledzy
Potrzeba pomoc, próbując uniknąć zderzenia - gość wyjechał mi z podporządkowanej musiałem się ratować i niestety obróciło mnie i zaliczyłem krawężnik lewą stroną, prędość ok 40, może mniej bo wyhamowane, ale do rzeczy:
- oberwała lewa strona
- przód wskoczył na krawężnik 15 cm - felga bez uszkodzeń - sprawdzana na wyważarce na '0'
- tył dobił do krawężnika - felga delikatnie uszkodzona - odrapany rant - dało się wyważyć,
- auto ściąga w prawo
- sprawdzone na 2 stacjach diagnostycznych, nie widać żadnych uszkodzeń - nie ma luzów w zawieszeniu
- wulkanizacja - felgi wyważone (1 szt uderzona potrzebowała poprawki), ciśnienie ok
- warsztat - geometria (skan w załączniku), poprawili delikatnie i ściąga mniej, ale nadal ściąga w prawo
- nie ma bicia na kierownicy
- przy hamowaniu nie ściąga auta na boki - idzie "na wprost"
https://naforum.zapodaj.net/e92561384b6b.jpg.html |
_________________ http://www.tasiemiec-workshop.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Tasiemiec
Nałogowiec

|
|
|
|
 |
Paweł1984
spamer team Jasper84
Pomógł: 160 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 1212 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 28-11-2018, 00:06
Bolid: Seicento sporting+,Hundai I30N performance |
|
|
W optymistycznym wariancie-drążek kierowniczy i amor do wymiany z przodu(czylix2)+ z tyłu też przestawione-wahacz/czop piasty belka. To nie pomoże zbadać trzeba punkty stałe-podłużnice przednie,ew. całą tylną belkę zmienić. Sei to miękka kasta i nawet niewielkie uderzenia ją deformują. zacznik od tego dopiero później zbieżność i sprawdzenie geometrii-z wykresu widać,że jest krzywo....Kąt pochylenia w plusie za bardzo-przód i ściąga w przeciwną.,analogicznie z tyłem w tej konstrukcji. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|