|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Seicento czy... |
Autor |
Wiadomość |
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1

Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 07-09-2010, 13:12 Seicento czy...
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
Nie ma co owijać- auto mi się powolutku sypie (nieobspawana buda + B6 + polskie ulice).
Już zdecydowałem, że po powrocie z zimowego urlopu będę zmieniał. No i teraz zaczynam mieć dylematy, czy kupić zupełnie inne "prawdziwe" auto, czy może jednak kupić zajeżdżonego seja ze zdrową budą i jego robić.
Oczywiście najbardziej racjonalna wydaje się opcja pierwsza, tyle, że bez 10tysia raczej nie podchodź do tematu, a pożyczki raczej nie chcę już brać kolejnej, dopiero co się uwolniłem od jednej
Druga kwestia- kupuję vannę za ~2000zł, bez kredytów, bez niczego- zeskładane z dwóch wypłat. Potem dokładnie wzmacniam spód, żeby mi sie nie działy taki hocki klocki jak w niebieskim, i składam na obecnych gratach. Czyli inwestuję tylko we wzmocnienie budy, i ewentualnie przy wyjętym silniku wiadomo jakiś mały remoncik, i pewno sporo pierdół, które wyjdą przy składaniu
to daje mi powiedzmy dodatkowe 2-3 tysiące, rozłożone w czasie- bo nie trzeba przecież wszystkiego naraz.
Graty, które mi zostaną próbuję rozprzedać, z częścią nie powinno być problemów raczej.
No i takie własnie popołudniowe rozkminki przy kawie
czekam na Wasze zdanie |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
 |
paker228
spamer team Lokalny Czepiacz

|
Wysłany: 07-09-2010, 13:40
Bolid: 1.1 MPI |
|
|
pytanie do Ciebie - czy chcesz jeździć zrobionych od podstaw sejkiem, w którym wiesz co Ci może paść i co masz robić, czy chcesz zmienić na coś większego, bezpieczniejszego, i jeździć póki coś nie wyskoczy..
moje zdanie: kupiłbym coś większego.. czy to sejek, czy co innego, i tak trzeba robić (kwestię ceny części eksploatacyjnych pomijam), ale zalezy kto jaką ma sytuację.. mi akurat przydałby się większy, dziecko, bagażnik, wózek, coś wpakować czasami w kufer.. no i czuć trochę przestrzeni i bezpieczeństwa.
sejko jest dobre i praktyczne dla 2 osób albo singli |
|
 |
Linduś

|
Wysłany: 07-09-2010, 13:58
|
|
no... póki co większy mi nie potrzebny
90% jazdy samotnej 99% jazdy miasto |
|
|
|
|
 |
RoMaN [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2010, 14:10
|
|
|
To raczej kup Vana i od podstaw zrób własny projekt ... |
|
|
|
 |
Linduś

|
Wysłany: 07-09-2010, 16:21
|
|
no a cudzy by był?
raczej na serii zderzakach by został, na obecnej glebie, kołach, silniku i środku.
Ale swojego klona bym nie zrobił za dużo kasy na lakierowanie bym wydał |
|
|
|
|
 |
MałaMi
z Doliny Muminków

Wiek: 34 Dołączyła: 17 Sty 2010 Posty: 388 Skąd: Kanzas / Złotno
|
Wysłany: 08-09-2010, 15:58
Bolid: (k)fiat Seicento |
|
|
paker228 napisał/a: |
[ciach ciach]
dziecko, bagażnik, wózek, coś wpakować czasami w kufer.. no i czuć trochę przestrzeni i bezpieczeństwa. |
uważaj bo jeszcze wykraczesz
ja ce stilo!!! |
_________________ Jak trudno być mną :padłem:
Nie depcz małych skrzydeł...
 |
|
|
|
 |
cedric
Nałogowiec
|
Wysłany: 08-09-2010, 21:18
Bolid: Punto 1.1 1999 r. SOLE |
|
|
LindaCento napisał/a: | 90% jazdy samotnej 99% jazdy miasto |
popieram zostań przy sejku..... |
_________________ FIAT FAMILY: 126p, Uno1.0 Fire, Punto I, Seicento 900, Seicento MPI, Punto I, cdn..... |
|
|
|
 |
Mociumpel
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-09-2010, 12:26
Bolid: Czerwienny Gżdacz 600 1.1 MPi |
|
|
Historia własnych doświadczen podpowiada - jeździc tak długo jak sie da bez wydatków których kwota w przeciagu powiedzmy 1 roku nie przekracza wartości auta (miałem w swoim zyciu 25 letniego malana, którego wartośc była równoważna benzynie wlanej do pełna, który w trudnym okresie mojego życia reanimowany po wielokroć drobnymi naprawami - raz na 3-4 miesiace wydatek rzędu 50-60 zł na różne przypadłości - woził moje dupsko przez 2 lata 2 razy w miesiącu na trasie Wrocław-Kraków az zdechł całkiem bo rozsypała mu sie całe dupsko - rdza i inne zeżarła) a potem szukac nowego.
Teraz gdy zdecydowanie mi lepiej nie mam już takich dylematów - prawie "nówka" z lekka pobita, przygarnięta i odrodzona na nowo sprawia że horyzont bycia i życia z Sejem to co najmniej pare lat. Ty masz cos czego większośc z nas Kowalksich jedynie widzi - fach i expierience w ręku - dłubiesz w seju jak my w kieszeniach - jeśli na TERAZ nie goni Cie nic (czytaj: rodzina, potrzeby, zmiana statustu społecznego, wygrana w Totka, lepsza robota i koniecznośc pokazania się) co powodowałoby konieczność zmiany z małego na duże to idx droga rozsadku a kasiorke TYM RAZEM zamiast inwestowac w niebieksiego zainwestuj w marzenia - czyli teraz w cos co pozwoli Ci dupsko wozic akiedys gdy kasa z kieszeni Ci wypadac będzie kup wieksze ładniejsze a Seja odstaw na bok. Powiem tak - marzenia w starciu z rozsadkiem zazwyczaj dostaja mocno po duie i tylko wtedy jest na nie miejsce gdy ktos wspiera bo sammeu czasem trdno zdecydowac czy warto - ale jesli lubisz "se podłubac" w nowym to rozejszyj sie za czyms wiekszym bo sej choć fajny jest i sentyment trzyma to w praktyce lepiej podpierac sie czyms wiekszym niż autkiem tej wielkości. |
|
|
|
 |
Linduś

|
Wysłany: 10-09-2010, 19:06
|
|
generalnie już chyba stwierdziłem, że jeśli do lutego nie zdarzy się duża wygrana lub inny zastrzyk sporej gotówki zostaję przy Seju jeno w nowej budzie |
|
|
|
|
 |
cedric
Nałogowiec
|
Wysłany: 11-09-2010, 14:00
Bolid: Punto 1.1 1999 r. SOLE |
|
|
LindaCento napisał/a: | generalnie już chyba stwierdziłem, że jeśli do lutego nie zdarzy się duża wygrana lub inny zastrzyk sporej gotówki zostaję przy Seju jeno w nowej budzie |
słuszna decyzja....
pozdrawiam. |
_________________ FIAT FAMILY: 126p, Uno1.0 Fire, Punto I, Seicento 900, Seicento MPI, Punto I, cdn..... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|