FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Trochę pytań
Autor Wiadomość
misiekpxd 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 30-03-2014, 05:28   Trochę pytań
   Bolid: seicento 1.1Mpi Sound

Witam. Jako że pogoda za oknem coraz ladniejsza postanowilem pomalu wziac sie za wyglad mojego seja i mam pare pytan do bardziej ogarnietych w temacie ludzi niz ja.
1. Jak to jest z tunelem srodkowym z VW da rade jakos to wsadzic zeby wygladalo trzeba ciac rzezbic duzo?
2. Jak wyglada kwestia przeniesienia radia w miejsce nawiewu srodkowego, duzo z tym zabawy, czy w zimie nie przeszkadza brak nawiewow?
3. Chcialem zrobic lampy cos w stylu carello, ktoś z forum ma tak zrobione tj. zostawic tylko te czerwone oczka a reszte spray'em na czarno zrobic. Jak to widzi policja i czy efekt jest dobry?
4. Mam oryginalne felgi sportingowe na nich oponki 165/60 r13 jakis dystans zeby to ladniej wygladalo?
5. Co mozna wymodzic ze zderzakiem od schumiego bo mam drugi i jakos mala zmiana przydalaby mu sie?
6. Denerwuje mnie widok tego "schowka" pasazera jak mozna go zabudowac w prosty sposob zeby nie wygladal jak kosz na smieci i inaczej niz orginalna oslona z sc ktore posiadaly poduszke. chcialem jakos zaokraglic ksztalt deski rodzielczej tak zeby pasowalo do srodkowej jej czesci?
7. jesli mam galke zmiany biegow z podnosnikiem do recznego czy moge jakas ja zmienic czy jestem skazany na oryginalna?
8. czy pasy z CC sporting podejda do seicento?
I to chyba na tyle. Za wszystkie odpowiedzi na moje pytania serdecznie dziekuje.
Pozdrawiam Misiekpxd
http://www.seicento.pl/vi...p=493766#493766

Majk-l 
Nałogowiec
Przyjaciel SC.PL

Wysłany: 30-03-2014, 10:42   
   Bolid: Peugeot 406

1. ktos juz to robił i fajnie wygladało, troche trzeba sie pobawic i najlepiej zaflokowac zeby ukryc przerobki.
2. mozesz to zrobic nie wyciągając deski nawet, wystarczy długi mocnu noz i wyciąc wsztstko w srodku az do nagrzewnicy. opcje są 2: zostawiasz tak, dorabiasz przewody i masz mocny nawiew bokami. Przerobienie kratki na ramkę to kilka minut i radio pasuje idealnie.
3. niektorzy tak robią. policja nie powinna miec nic do tego bo odblaski są tez w jajkach. ale ja bym nie ruszał bo seria jest ładna
4. po 15mm moim zdanie starczy. mam nawet takie i jak moje felgi wejdą do pandy bez nich to sprzedam.
5. po co?
6. były na allegro takie nieoryginalne zabudowy, ale wygladało to brzydko. Dasz deche we flok i bedzie super. Kombinowanie z dorobieniem schowka mija sie z celem raczej, chyba ze masz ochote sie bawic.
7. nie wiem. ale raczej mozna wymienic, nie pamietam jak cała konstrukcja tam wyglada
8. tak. chyba dawiddawidowski nawet ma

dawiddawidowski 
Moderator
Cento Nowy Sącz

Wysłany: 30-03-2014, 11:45   
   Bolid: SC Abarth 1.4 16v 6speed

1. U kity i kogoś z forum to widziałem, bazi chyba
3. Kilka osób tak ma i zależy na kogo trafisz
5. Szumek tylko org, żadnej rzeźby
6. Można pokombinować ale flok na to żeby zakryc rzeźbę
7. Org skórzana wystarczy ale można dać inną
8. Dokładnie mam takie