FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
2 głośniki pod jeden kanał
Autor Wiadomość
DJ PII 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 31-03-2009, 03:56   2 głośniki pod jeden kanał
   Bolid: Seicento S Active

Hej,
Posiadam Radio LG LAC5800R - 4 = 50 W (ponoć około 25 RMS) do tego dokupiłem głośniki:
2 x MAGNAT Car Fit 102 i 2 X BLAUPUNKT GTx 663 i przyznam sie szczerze ze nie do konca to spełnia moje oczekiwania. W sumie mysle ze gdybym dopłacił do jakis jajek na tył z 30 dychy to bym mial ładny zestawik ale ponieważ pozałowałem to bas mi charczy.
Chciałbym poprawic sobie bas tanim kosztem, wiec myslałem zeby na półke dac głośnik sub 20 cm ze wzmaczniaczem Voice Kraft C238 (ponoć sie nie da zmostkować) - koleś w sklepie mi tłumaczył ze ten wzmacniacz ma 20 rms i ze mi nie piciagnie tego gośnika. Jak mówiłem nie chce za duzo inwestowac i nie wiem jak bas sobie poprawić. Ponieważ radio podkrecam na Volume do połowy to pomyslałem czy nie można połaczyć magnata z jakims tweegerem z przodu x 2. I dalej połączyć głośnik Blaupunkta na półce głośnikiem basowym 20 cm x 2. Wiem ze pomysł jest makabryczny i nawet gdyby byla taka możliwość to dajmy na to moc z podzielonego kanału czyli 12,5 Wat w Rms jest wstanie obsłużyć sub 20 cm.? Chciałem zapytać czy w tym szelństwie jest logika i co ewentualnie byscie proponowali? Czekam na sugestie.
Pozdro

snoopi_lubin 
Nałogowiec

Wysłany: 31-03-2009, 07:42   
   Bolid: SC

za duzo bys chcial a masz za malo pieniazkow.
Magnaty nie spelniaja twojego oczekiwania bo dostaja za malo mocy i dlatego charcza a ty chcesz jeszcze im mocy zabrac laczac 2 glosniki pod 1 kanal.

Gwint FK Konigsport - 2500

puszke filtra powietrza MPI - 60

GrzegorzW 
Bywalec

Wysłany: 31-03-2009, 09:33   
   Bolid: Fiat Seicento 0.9 & Wartburg 1,3 z LPG

http://www.seicento.pl/vi...1d99c2e9#199872

Kolego wpadnij w niedziele. Zobaczysz ile jest basu z głośników za 150zł z media maszketu

Czerwone są piękne

DJ PII 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 31-03-2009, 20:32   
   Bolid: Seicento S Active

czyli mozliwośc dzielenia kanałów jest ? Jesli podepne 12,5 Wat pod głośnik sub 20 cm? bedzie coś słychać ? I mam jeszcze jedno pytanie.
Gdybym kupił wzmacniacz 2 kanałowy i chciał podłaczyć 2 głośniki sub to czy musze kupić 2 filtry dolnoprzepustowe ? czy wystarczy jeden miedzy radiem a wzmacniaczem umieścic ?

matts84
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2009, 22:56   

NIc nie bedzie słychać dobrego, Radio ci nie wyrabia, kup wzmacniacz i podłącz to wszystko pod niego a radio zostaw jako jednostke sterującą i zobaczysz jak to zagra. Głosniki łapią ci przester i charcza bo radio nie jest w stanie kontrolować ich.

Odpowiedz do tematu