Po doaniu gazu lekko sie dławi. |
Autor |
Wiadomość |
krzysztoflk
nówka sztuka ;)

|
Wysłany: 15-08-2009, 08:18 Po doaniu gazu lekko sie dławi.
Bolid: Seicento 1.1Mpi z gazem 2003r. |
|
|
Witam mam taki problem w 1,1Mpi ze jak z wolnych obrotów dodaje gazu lekko sie dławi trzeba popuscic gaz i dodac wiecej bo by zgasł.Szczególnie zaczyna to meczyc przy ruszaniu wtedy trzeba gazowac aby nie zgasł,tak jak sie jedzie jest to niewyczuwalne.Prosze o podpowiedz może ktoś miał taki problem. |
|
|
|
 |
micgz
Nałogowiec

Pomógł: 9 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Kwi 2008 Posty: 112 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 15-08-2009, 11:25
Bolid: Fiat 600 razy 3 |
|
|
Kolego zaczął bym standardowo od filtra paliwa, potem pompa , reszte może kto inny podpowie... |
|
 |
Jerzy_Kiler
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 15-08-2009, 15:15
Bolid: sejko |
|
|
Witam. Ja tez mam seicento 1.1 rocznik 2001 i ostatnio zaczal sie dlawic... Poki jade na leciutkim gazie jest ok, jak dodam troche mocniej od razu zaczyna sie dlawic. Najwiekszy problem jest jak trzeba wyjechac pod jakas gorke. Ostatnio stanal mi na drodze, zapalic sie go nie dalo ale raz czy dwa razy po usilnych probach w koncu zapalil, ale przy ruszaniu gasl, okazalo sie ze padla pompa paliwowa, wymienilem ją. Dwa dni bylo ok i znowu to samo jak wyzej. Plus problemy z zapalaniem czasami i po tankowaniu nie podniosla mi sie wskazowka od paliwa. Pomocy. |
|
|
|
 |
lui88
nówka sztuka ;)
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 27 Lip 2009 Posty: 23 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 22-08-2009, 12:44
Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI '99 LPG |
|
|
ja rowniez zalecam sprawdzic to co kolega micgz ale przeczyscil bym przepustnice jest taki preparat w sprayu ktorego kilka razy psikniesz i przegazujesz i wyczyszczone sprawdzil bym rowniez swiece, przewody i cewke zaplonowa. |
|
|
|
 |
|