FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana linki prędkościomierza
Autor Wiadomość
nowy991 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-02-2010, 17:30   Wymiana linki prędkościomierza
   Bolid: Seicento 900

Witam!

Ostatnio zauważyłem, a właściwie usłyszałem cykanie dochodzące z licznika. Moje podejrzenia padły na linkę. Poważnie zastanawiam się nad jej wymianą. Chciałbym dowiedzieć się czy jej wymiana jest skomplikowana i z demontażem jakich części się wiąże?

Z góry dzięki za pomoc :grin:

MałaMi 
z Doliny Muminków

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 09-02-2010, 17:53   
   Bolid: (k)fiat Seicento

ja zmieniałam ją u mechanika... to rozebrał mi obudowę budzika i zdemolował kierownice;/ a pod maską to żadnych trudnych prac nie było...
Jednak słyszałam od mojego :zakochany: iż on z kumplem robili to w jego sejko sami i bez większych problemów... zaraz go pogonie to Ci napiszę jak to wyglądało :grin:

Nie depcz małych skrzydeł... :(

Sqarek 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-02-2010, 19:04   
   Bolid: Seicento Sporting 1.1 Spi

Witam polecam poczytać tematy na forum i wszystko znajdziesz http://www.seicento.pl/vi...ghlight=licznik robisz wszystko do punktu 6 włącznie następnie otwierasz maskę, odkręcasz materiał za silnikiem tka jakbyś chciał dojść do nagrzewnicy, wystarczy odkręcić dwa wkręty środkowy i od strony kierowcy, odginasz ten materiał w kierunku silnika i wysuwasz linkę z przegrody, następnie trzeba odłączyć od skrzyni. nową linkę montujesz w sposób odwrotny, tylko przy montażu uważaj żeby osłona gumowa na lince dobrze była wciśnięta w przegrodę, trzeba wcisnąć rękę przy silniku wycieraczek lub odkręcić ten silniczek. Pozdrawiam i mam nadzieję że trochę pomogłem.

nowy991 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-02-2010, 20:52   
   Bolid: Seicento 900

no nic, trochę roboty z tym będzie :/ jak się trochę ociepli to spróbuje ją przesmarować, może to załatwi sprawę chociaż na jakiś czas a jak nie to na wiosnę kupię nową :)

Stebi 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 16-03-2010, 11:15   
   Bolid: Seat Coedoba 1.6i SXE

Żeby nie zakładać nowego tematu podłączę się tutaj:

Przestał działać mi licznik :-? Poziom paliwa wskazuje, ale nie działa licznik kilometrów oraz prędkościomierz :sad: Co może być przyczyną?? Zerwana linka?? ( mam licznik starego typu na linkę ) - dodam że wcześniej trochę mi się zawieszał, tzn. np wskaźnik prędkości zatrzymywał się przy 89km/h...

Sqarek 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 16-03-2010, 14:51   
   Bolid: Seicento Sporting 1.1 Spi

Stebi napisał/a:
Żeby nie zakładać nowego tematu podłączę się tutaj:

Przestał działać mi licznik :-? Poziom paliwa wskazuje, ale nie działa licznik kilometrów oraz prędkościomierz :sad: Co może być przyczyną?? Zerwana linka?? ( mam licznik starego typu na linkę ) - dodam że wcześniej trochę mi się zawieszał, tzn. np wskaźnik prędkości zatrzymywał się przy 89km/h...

Zdemontuj licznik i odłącz od linki, następnie palcami sprawdź linkę, jak będzie zerwana to urwany koniec powinien wysunąć się z pancerza.

lewar22 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 17-05-2010, 22:25   
   Bolid: sc1,1

Witam .Wymienialem dzisiaj linke predkosciomierza wszystko jest ok tylko przy samej skrzyni biegów jak wkladam linke z pancerzem wystaje taki czarny plastik :sad: trzeba go z tamtad wyciagnac czy on ma tam zostać? bo skazowka nadal nie podnosi sie :sad: prosze o pomoc?

Odpowiedz do tematu