Wymiana linki prędkościomierza |
Autor |
Wiadomość |
nowy991
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-02-2010, 17:30 Wymiana linki prędkościomierza
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Witam!
Ostatnio zauważyłem, a właściwie usłyszałem cykanie dochodzące z licznika. Moje podejrzenia padły na linkę. Poważnie zastanawiam się nad jej wymianą. Chciałbym dowiedzieć się czy jej wymiana jest skomplikowana i z demontażem jakich części się wiąże?
Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
MałaMi
z Doliny Muminków

Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 17 Sty 2010 Posty: 388 Skąd: Kanzas / Złotno
|
Wysłany: 09-02-2010, 17:53
Bolid: (k)fiat Seicento |
|
|
ja zmieniałam ją u mechanika... to rozebrał mi obudowę budzika i zdemolował kierownice;/ a pod maską to żadnych trudnych prac nie było...
Jednak słyszałam od mojego iż on z kumplem robili to w jego sejko sami i bez większych problemów... zaraz go pogonie to Ci napiszę jak to wyglądało |
_________________ Jak trudno być mną :padłem:
Nie depcz małych skrzydeł...
 |
|
|
|
 |
Sqarek
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 23 Lis 2009 Posty: 12 Skąd: Borowianka
|
Wysłany: 09-02-2010, 19:04
Bolid: Seicento Sporting 1.1 Spi |
|
|
Witam polecam poczytać tematy na forum i wszystko znajdziesz http://www.seicento.pl/vi...ghlight=licznik robisz wszystko do punktu 6 włącznie następnie otwierasz maskę, odkręcasz materiał za silnikiem tka jakbyś chciał dojść do nagrzewnicy, wystarczy odkręcić dwa wkręty środkowy i od strony kierowcy, odginasz ten materiał w kierunku silnika i wysuwasz linkę z przegrody, następnie trzeba odłączyć od skrzyni. nową linkę montujesz w sposób odwrotny, tylko przy montażu uważaj żeby osłona gumowa na lince dobrze była wciśnięta w przegrodę, trzeba wcisnąć rękę przy silniku wycieraczek lub odkręcić ten silniczek. Pozdrawiam i mam nadzieję że trochę pomogłem. |
|
|
|
 |
nowy991
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 09-02-2010, 20:52
Bolid: Seicento 900 |
|
|
no nic, trochę roboty z tym będzie jak się trochę ociepli to spróbuje ją przesmarować, może to załatwi sprawę chociaż na jakiś czas a jak nie to na wiosnę kupię nową |
|
|
|
 |
Stebi
nówka sztuka ;)
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Mar 2009 Posty: 21 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 16-03-2010, 11:15
Bolid: Seat Coedoba 1.6i SXE |
|
|
Żeby nie zakładać nowego tematu podłączę się tutaj:
Przestał działać mi licznik Poziom paliwa wskazuje, ale nie działa licznik kilometrów oraz prędkościomierz Co może być przyczyną?? Zerwana linka?? ( mam licznik starego typu na linkę ) - dodam że wcześniej trochę mi się zawieszał, tzn. np wskaźnik prędkości zatrzymywał się przy 89km/h... |
|
|
|
 |
Sqarek
nówka sztuka ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 23 Lis 2009 Posty: 12 Skąd: Borowianka
|
Wysłany: 16-03-2010, 14:51
Bolid: Seicento Sporting 1.1 Spi |
|
|
Stebi napisał/a: | Żeby nie zakładać nowego tematu podłączę się tutaj:
Przestał działać mi licznik Poziom paliwa wskazuje, ale nie działa licznik kilometrów oraz prędkościomierz Co może być przyczyną?? Zerwana linka?? ( mam licznik starego typu na linkę ) - dodam że wcześniej trochę mi się zawieszał, tzn. np wskaźnik prędkości zatrzymywał się przy 89km/h... |
Zdemontuj licznik i odłącz od linki, następnie palcami sprawdź linkę, jak będzie zerwana to urwany koniec powinien wysunąć się z pancerza. |
|
|
|
 |
lewar22
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 17-05-2010, 22:25
Bolid: sc1,1 |
|
|
Witam .Wymienialem dzisiaj linke predkosciomierza wszystko jest ok tylko przy samej skrzyni biegów jak wkladam linke z pancerzem wystaje taki czarny plastik trzeba go z tamtad wyciagnac czy on ma tam zostać? bo skazowka nadal nie podnosi sie prosze o pomoc? |
|
|
|
 |
|