FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
GŁUPOTA NA DRODZE
Autor Wiadomość
TOMASZ 27 
Smakosz ... z dziurk? ...

Wysłany: 24-06-2011, 23:17   GŁUPOTA NA DRODZE
   Bolid: sc 1.1 MPi Safety Car

JAde dzisiaj do domu dk1 w okolicy węzła bełchatowskiego tam gdzie droga nr 8 krzyżuje się z drogą numer 1 patrze a tu koleś golfem Iv nebieskim zapitala pod prąd wprost na mnie!!!! Naprawdę minął cymbał wjazd na wiadukt i sobie zawrócił i jechał ok 300 metrów pod prąd normalnie mnie zamurowało ale co mogłem zrobić migałem trąbiłem i uciekłem do rowu niemalże. No różne rzeczy widziałem ale takiej głupoty braku wyobraźni to jeszcze nie . Brak słów na takich....

anathema4 
Nałogowiec

Wysłany: 24-06-2011, 23:34   
   Bolid: Był SC 1.1SPI. Jest Panda II 1.2 Dynamic.

Temat osłabiających kierowców wraca jak bumerang.
Ot. Kolejny przykład na to, że na drodze trzeba myśleć z siebie i za innych. :mad:

NSKK2 
Antypirat drogowy

Wysłany: 27-06-2011, 19:20   
   Bolid: Seicento 0.9 1999r.+Merida Kalahari 510

Debili na drodze nie brakuje.Osobiście widziałem na drodze o wiele gorsze rzeczy niż to co opisuje Tomasz.

szymonek 
ĄĄĘĘĘ

Wysłany: 27-06-2011, 19:37   
   Bolid: 1E 187

rada a przyszłość: telefon, 112, dokładny opis zdarzenia, numery rejestracyjne i najważniejsze.. nie dać się zbyć policji!

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu... :))

cedric 
Nałogowiec

Wysłany: 27-06-2011, 20:40   
   Bolid: Punto 1.1 1999 r. SOLE

NSKK2 napisał/a:
Debili na drodze nie brakuje.

zgroza, wystarczy zapoznać się ze statystykami minionego długiego weekendu.......

TresH 
Nałogowiec
Spamer Przodowy!

Wysłany: 27-06-2011, 21:06   
   Bolid: sc

Panowie zgadzam się z wami w każdym słowie. Na potwierdzenie tego podsyłam wam link: http://www.24opole.pl/683...,wiadomosc.html

To najtragiczniejszy wypadek na opolskich drogach od kilku lat. W sobotę przed 23.00 w miejscowości Szczepanek na trasie wojewódzkiej nr 426 ze Strzelec Opolskich do Zawadzkiego zderzyły się dwa samochody osobowe. Pięć osób zginęło, a cztery kolejne trafiły do szpitali.

- Ofiary to młodzi ludzie w wieku od szesnastu do dwudziestukilku lat, mieszkańcy powiatu strzeleckiego - informuje mł. insp. Jacek Zamorowski, naczelnik Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Opolu.

Ze wstępnych ustaleń śledczych wynika, że kierowca fiata uno zjechał na lewy pas ruchu i zderzył się czołowo z nadjeżdżającym z przeciwka volkswagenem passatem.

W wypadku zginęło pięć osób jadących fiatem. Do szpitala trafiła szósta osoba podróżująca uno, oraz kierowca i dwójka pasażerów volkswagena.

W Fiacie UNO jechało aż 6 osób + dodatkowo nadmierna prędkość. Z Fiata nic kompletnie nie zostało. Będziesz jechał spokojnie to drugi uczestnik ruchu zrobi Ci krzywdę.

TOMASZ 27 
Smakosz ... z dziurk? ...

Wysłany: 27-06-2011, 22:40   
   Bolid: sc 1.1 MPi Safety Car

Kiedyś każdy miał Maluszka który pojechał sobie wg katalogu 105 na godzine i był spokój mało było szczęśliwców dosiadających 125 lub Poloneza , a teraz?? toż to mój dziobaty konik popędzi podobno 170 nie móiąc już o innych 200, 220 , 250 ograniczenie elektroniczne? no co ty za dopłatą zdejmuje fabryka i wtedy pędzi jeden z drugim 300 na godzine. Sie pytam po co takie prędkości skoro można maks jechać 140? Skoro można jechać 140 wg prawa to dlaczego nie ma przepisów które dopuszczałyby do ruchu tylko pojazdy o v max 140? Tak wiem, zależy od kierowcy or rozumu , że jak głupek jedzie to nawet z 50 na blacie sie oga z gazu , noga z gazu - ile razy widze jak mnie jeden z drugim wyprzedza na 2 na 3 nawet czasami na 5 a za 10 km stajemy obok siebie na światłąch siępytam po co tak pędzić? Dla tych pięciu minut? nAwet gdzina zaoszczędzona nie jest warta tego ryzyka.

TresH 
Nałogowiec
Spamer Przodowy!

Wysłany: 27-06-2011, 23:02   
   Bolid: sc

W Polsce chyba nigdy się to nie zmieni, a nawet będzie coraz gorzej. U mnie jest to samo. Muszę ustępować tępym łbom bo inaczej wybrali by śmierć po przez czołówkę. Do czego to prowadzi uważają się za lepszych od innych czy jak ??? Kierowców ciężarówek mogę jeszcze zrozumieć, że popędzają niekiedy osobówki bo mają wytyczony czas pracy, ale my po co się tak spieszymy chyba tylko dlatego aby szybciej zejść z tego świata bo to do jednego prowadzi i do niczego więcej.

Moim zdaniem już na kursie prawa jazdy powinni uczyć dużo dużo więcej i powinien on stanowczo dłużej trwać. Ale i tak to nic nie da bo wszystko dzieje się w naszych głowach i tego nie przeskoczymy. A tak w ogóle to nie mamy gdzie rozwijać takich prędkości :))

Moje pytanie jest tylko takie, dlaczego jeżeli gościu popełnia 3 przekroczenia prędkości to dostaje tylko 500 zł i 10 pkt. dać mu za każde wykroczenie, które popełnił i by już elegancko miał 1500 zł i kilkanaście punktów. :mg:

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 28-06-2011, 10:12   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

TreshCento napisał/a:
W Polsce chyba nigdy się to nie zmieni, a nawet będzie coraz gorzej. U mnie jest to samo. Muszę ustępować tępym łbom bo inaczej wybrali by śmierć po przez czołówkę. Do czego to prowadzi uważają się za lepszych od innych czy jak ??? Kierowców ciężarówek mogę jeszcze zrozumieć, że popędzają niekiedy osobówki bo mają wytyczony czas pracy, ale my po co się tak spieszymy chyba tylko dlatego aby szybciej zejść z tego świata bo to do jednego prowadzi i do niczego więcej.

Moim zdaniem już na kursie prawa jazdy powinni uczyć dużo dużo więcej i powinien on stanowczo dłużej trwać. Ale i tak to nic nie da bo wszystko dzieje się w naszych głowach i tego nie przeskoczymy. A tak w ogóle to nie mamy gdzie rozwijać takich prędkości :))

Moje pytanie jest tylko takie, dlaczego jeżeli gościu popełnia 3 przekroczenia prędkości to dostaje tylko 500 zł i 10 pkt. dać mu za każde wykroczenie, które popełnił i by już elegancko miał 1500 zł i kilkanaście punktów. :mg:

Teraz tak jest , że wykroczenia się sumują , więc możesz dostać 1000zł mandatu i np 20 pkt karnych za jednym razem. Po drugie prędkość to nie wszystko bo możesz jechać przepisowe 70, z przeciwka też siedemdziesiąt, ale np. zjedzie ktoś na twój pas ruchu i masz czoło przy dużej prędkości - jedziesz sejem - zginiesz na miejscu wraz z pasażerami. Policja powinna co roku kupować kilkanaście nowych nieoznakowanych radiowozów bo to najlepsze maszyny do zarabiania pieniędzy i poprawy bezpieczeństwa na drodze.

Pzdr

gandw 
Nałogowiec

Wysłany: 28-06-2011, 10:25   
   Bolid: Seicento 1.1MPI Brush, Scenic II 1.9DCI

Niech zbudują w Polsce kilka torów z w miarę sensownymi cenami za wjazd żeby każdy w weekend mógł na taki wjechać swoim cywilnym samochodem, wyszaleć się, nabrać trochę pokory. Myślę że wtedy zmniejszyła by się ilość chętnych do szaleństw na drodze.

Seicento 0.9i SX [*]

NSKK2 
Antypirat drogowy

Wysłany: 28-06-2011, 18:36   
   Bolid: Seicento 0.9 1999r.+Merida Kalahari 510

TreshCento napisał:

Panowie zgadzam się z wami w każdym słowie. Na potwierdzenie tego podsyłam wam link: http://www.24opole.pl/683...,wiadomosc.html

Typowy wypadek dyskotekowy jakich było wiele.Stare auto przeładowane młodymi ludźmi,późna pora,szpanowanie prędkością,alkohol i(lub)dragi,czołówka lub drzewo,kilku zabitych.Jedyna rada to wzmożone patrole policji w okolicy dyskotek bo na rozsądek to tu nie ma co liczyć.

rudiov 
Nałogowiec
POlski osioł

Wysłany: 07-07-2011, 11:38   
   Bolid: 1.1 mpi van / Zafira 1.6

http://www.youtube.com/watch?v=comS0B4brMA

To tak aby zobaczyć co prędkość może zrobić na drodze i czy warto zyskać kilka minut robiąc np. trasę . Oczywiście samochód nie pierwszej młodości jednak przeciętny polak nie ma nówki na podjeździe.

Odpowiedz do tematu