Zmiany w dowodzie |
Autor |
Wiadomość |
tofik
Nałogowiec

Wiek: 35 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 139 Skąd: Elbląg - Wrocław
|
Wysłany: 19-05-2012, 21:07 Zmiany w dowodzie
Bolid: Alfa 156 1.9 JTD |
|
|
troszkę góglowałem ale zapytam jeszcze forumowiczów mianowicie przerabiam swojego seja na vana ale tylko dla potrzeb własnych nie prowadzę żadnej działalności itd. po prostu będę montował zabudowę car-audio czy powinienem zgłaszać w urzędzie to że będę miał auto 2 osobowe a nie 4 czy tam 5 jak dotychczas? Stacje diagnostyczne przy przeglądzie lub co gorsza policja nie będą mieć wątpliwości? |
_________________ Kiedyś to było
 |
|
|
|
 |
juliusz64
Nałogowiec

Wiek: 30 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 442 Skąd: Okolice Ostrołęki
|
Wysłany: 19-05-2012, 21:20
Bolid: Seicento 900 |
|
|
Dużo sejów jeździ wybebeszonych
Według mnie mogli by się przyczepić czemu np. jedziesz we 4 a masz w dowodzie 2 osoby a tak to chyba nie ma z tym problemu |
_________________ fast sej ; > |
|
|
|
 |
TresH
Nałogowiec Spamer Przodowy!

Wiek: 33 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 381 Skąd: south west
|
Wysłany: 19-05-2012, 21:30
Bolid: sc |
|
|
juliusz64 napisał/a: | Dużo sejów jeździ wybebeszonych
Według mnie mogli by się przyczepić czemu np. jedziesz we 4 a masz w dowodzie 2 osoby a tak to chyba nie ma z tym problemu |
Powiem Ci tak z mojego doświadczenia.
Mam cały tył wybebeszony i nie mam nic z tyłu kompletnie tj. (kanapy i pasów) jest założona rozpórka.
Przy kontroli policji władza zapytał się mnie czy przygotowuje auto do rajdów i do tego momentu to pamiętam. Nawet drogówka jak mnie mija, a wiedzą, że mam wybebeszone auto czy też inni nie zatrzymują bo po co. Niema nigdzie w przepisach, że nie możesz jeździć bez kanapy i pasów z tyłu.
Ale jeżeli kogoś byś przewoził bez kanapy i pasów, a masz w dowodzie 5 to już nie dość, że mandat to coś gorszego mogą dowalić.
Ja tylko tył zakładałem teraz na przegląd i teraz ją wyjąłem i czeka na lepsze czasy.
Wyciągnąłem i od razu auto jest lżejsze mniej pali i lepiej się zbiera. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pytaj śmiało. |
_________________ "...bo tak naprawdę niema nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..." |
|
|
|
 |
tofik
Nałogowiec

Wiek: 35 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 139 Skąd: Elbląg - Wrocław
|
Wysłany: 19-05-2012, 21:34
Bolid: Alfa 156 1.9 JTD |
|
|
czyli na przeglądzie na flaszkę i się obejdzie bez wkładania kanapy, bo mam inny pomysł zagospodarowania wnętrza więc nie chciałoby mi się przekładać a starą tapicerkę lepiej sprzedać zawsze na jakieś piwo do prac przy seju będzie
btw. nie zamierzam przewozić nikogo poza sobą e.w jedną osobę mogę dobrać ale na tylnej kanapie odkąd mam samochód siedziała może raz jedna osoba |
_________________ Kiedyś to było
 |
|
|
|
 |
|