FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dobór reduktora - Seicento 900
Autor Wiadomość
Koldarius 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 09-09-2014, 22:32   Dobór reduktora - Seicento 900
   Bolid: Seicento 900

Szanowni forumowicze!
Czas reduktora obecnie zamontowanego w moim aucie kończy się. Czuć to po zachowaniu samochodu na gazie, wiek reduktora i zrobiony na nim przebieg też nie pozostawiają złudzeń. Wiem, że nie opłaca mi się robić regeneracji - reduktor jest wiekowy, trudno dostać do niego zestaw naprawczy. Powstaje pytanie, jaki reduktor dobrać? Instalacja zamontowana w aucie to Bedini Vento 2001 - wyczytałem, że to sekwencja, czyli 4 generacja. Wyczytałem też, że w tego typu instalacjach montuje się wtryskiwacze gazu, tymczasem w moim aucie zamontowany jest mikser, charakterystyczny raczej dla 2 generacji. Czym zatem się kierować? Rodzajem instalacji, czy sposobem podawania gazu?
Kolejne pytanie dotyczy, kosztu usługi wymiany i regulacji - za reduktor zapłacę na wolnym rynku pewnie koło 160 zł, ile może kosztować robicizna? Gazownik proponował mi regenerację starego parownika za 450 zł, co jest dla mnie absurdem jeśli spojrzymy na ceny nowych reduktorów.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc!

mtechjanek 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 14-09-2014, 17:07   
   Bolid: fiat seicento van 1,2 8v turbo

nalezy kierowiać sie sposobem podawania gazu,bo w2001r. niebyło sekwecyjnego wtrysku lpg ,proponuje reduktor tomasetto stabilny do 60tyś.km przebiegu za 160zł.lub lovato wytrzymuje 80-100tys. za 220zł. montaZ z regulacją 100zł. wnajgorszej opccji+80zł. za przewody wodne i trójniki

Koldarius 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 14-09-2014, 21:14   
   Bolid: Seicento 900

Dziękuję za odpowiedź :) Uzyskałem wczoraj identyczną od gazownika w moim mieście. Temat do zamknięcia :)

Odpowiedz do tematu