Cięcie podłogi przy wymianie przedniego wahacza. |
Autor |
Wiadomość |
Michaelslon
Bywalec

|
Wysłany: 04-06-2015, 08:52 Cięcie podłogi przy wymianie przedniego wahacza.
Bolid: Fiat Seicento 1.1 SPI Benzyna + LPG |
|
|
Witam. Czy tylko ja mam taki niefart, że muszę ciąć podłogę przy wymianie wahacza? 2 lata temu wymieniałem lewy, jedna śruba poszła bez problemy, druga szła tak ciężko, że ta nitonakrętka pod podłogą się oderwała i już nie dało rady odkręcić. Wczoraj wymieniałem prawy wahacz i historia się powtórzyła. Jedna śruba czyściutka, jak nowa, a druga zardzewiała w trzy d*py. Kiedyś jakbym chciał wymieniać gumy stabilizatora to muszę otwierać podłogę z obu stron Miał ktoś podobnie? |
|
 |
proshotter
Nałogowiec

Wiek: 32 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 866 Skąd: Olsztynek
|
Wysłany: 05-06-2015, 21:02
Bolid: seicento 1.4 16v StartJet |
|
|
Jak ostatnio wymieniałem to tez szły bardzo ciężko,
Obawiajćc się że sie zerwą powolutku psikałem tłukłem młotkiem dopiero pod wieczór na spokojnie wykręciłem.
Na szczęście tylko śruby łączące stab z wahaczami się zerwały
Z tego co wiem problem występuje głównie w cc w sc rzadko. |
|
|
|
 |
jędrek
Nałogowiec
|
Wysłany: 06-06-2015, 22:31
Bolid: seicento 899 |
|
|
U mnie też nie było lekko kiedy wymieniałem wahacze, poszło sporo WD-40 i walenia młotkiem kilka dni przed wymianą ale w końcu śruby jakoś poszły lekko, nawet udało mi się poluzować,posmarować i dokręcić śruby od tylnej belki tak na wszelki wypadek. |
|
|
|
 |
Łukasz
AntyToyotowy
|
Wysłany: 07-06-2015, 09:07
Bolid: Ford Focus Kombi 1.6 zetec 2004r. 152 k km |
|
|
ten patent w seicento jest bez sensu, jak można miejscowić śroby wahacza w profilu zamkniętym - wiamodo że jak się zerwie to rwanie podłogi - profanacja
w innych modelach np u mnie w fordzie wszystko mam przypięte do sanek i jak się śruba opiera to się ją ucina bo dostęp jest jak na talerzu, no ale co zrobić
pozostaje ciąć i dobrze to zabezpieczyć wszystko |
|
 |
|