odnowienie alufelg we własnym zakresie |
Autor |
Wiadomość |
rafal8818
spamer team Cento?lązak

Pomógł: 20 razy Wiek: 37 Dołączył: 26 Paź 2008 Posty: 1652 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 26-08-2009, 15:09 odnowienie alufelg we własnym zakresie
Bolid: Seicento S-Class 1.1 66.6KM |
|
|
Witajcie mam pytanie i liczę na waszą pomoc Mam możliwość kupić tanio alufelgi z poloneza z tym że są w kiepskim stanie wizualnym. Wiem że najlepiej było by je wypiaskować ale to jast koszt ok 60zł /szt co w sumie daje więcej niż dał bym za felgi nie wspominając o malowaniu (najlepiej proszkowo) a nie ukrywam że w tym momencie nie mam wielkich środków żeby to wszystko ładnie i profi zrobić. I tu zaczyna się moje pytanie czym można oczyścić owe felgi ? jakiś drobniutki papier ścierny się nada ? oraz jaką farbą je pomalować (myślałem o białym kolorze) tak żeby nie odpryskiwało i odłaziło po 2 miesiącach ( więc chyba zwykły spray z praktikera się nie nada no chyba że się mylę ) ogólnie ma być ładnie i tanio Z góry dziękuję wszystkim za pomoc Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kłosek
Nałogowiec

Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 138 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 26-08-2009, 15:38
Bolid: Seicento 0,9 spi |
|
|
Normalnie musisz oczyścić papierkiem potem prysnąć, jak dobrze podkładem pomalujesz to nie będzie złaziło. |
|
|
|
 |
TresH
Nałogowiec Spamer Przodowy!

Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 381 Skąd: south west
|
Wysłany: 26-08-2009, 22:17
Bolid: sc |
|
|
A po co jakimiś metodami nie wiadomo jakimi ja swoje oczyściłem papierem ściernym, odtłuściłem i popryskałem za pierwszym razem czarnym sprajem a teraz popryskałem srebnym i efekt wyszedł miodzio Najlepiej pomalować domowym sposobem |
_________________ "...bo tak naprawdę niema nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..." |
|
|
|
 |
Kłosek
Nałogowiec

Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 138 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 26-08-2009, 22:35
Bolid: Seicento 0,9 spi |
|
|
Jak się pryska coś na srebrno to powinno się wcześniej prysnąć na biało a nie na czarno. |
|
|
|
 |
TresH
Nałogowiec Spamer Przodowy!

Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 381 Skąd: south west
|
Wysłany: 27-08-2009, 08:08
Bolid: sc |
|
|
wiem wiem Tylko że nie miałem nic białego pod ręką Ale efekt wyszedł taki jak chciałem i wszystko się trzyma ale i tak jeszcze raz poprawie Ale panowie autko teraz z daleka się wyróżnia i felgi stalóweczki wyglądają jak 14 |
_________________ "...bo tak naprawdę niema nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..." |
|
|
|
 |
|