FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
odnowienie alufelg we własnym zakresie
Autor Wiadomość
rafal8818 
spamer team
Cento?lązak

Wysłany: 26-08-2009, 15:09   odnowienie alufelg we własnym zakresie
   Bolid: Seicento S-Class 1.1 66.6KM

Witajcie mam pytanie i liczę na waszą pomoc :roll: Mam możliwość kupić tanio alufelgi z poloneza z tym że są w kiepskim stanie wizualnym. Wiem że najlepiej było by je wypiaskować ale to jast koszt ok 60zł /szt co w sumie daje więcej niż dał bym za felgi nie wspominając o malowaniu (najlepiej proszkowo) a nie ukrywam że w tym momencie nie mam wielkich środków żeby to wszystko ładnie i profi zrobić. ;/ I tu zaczyna się moje pytanie :wesoly: czym można oczyścić owe felgi ? jakiś drobniutki papier ścierny się nada ? oraz jaką farbą je pomalować (myślałem o białym kolorze) tak żeby nie odpryskiwało i odłaziło po 2 miesiącach ( więc chyba zwykły spray z praktikera się nie nada no chyba że się mylę ) ogólnie ma być ładnie i tanio :smile: Z góry dziękuję wszystkim za pomoc Pozdrawiam

Kłosek 
Nałogowiec

Wysłany: 26-08-2009, 15:38   
   Bolid: Seicento 0,9 spi

Normalnie musisz oczyścić papierkiem potem prysnąć, jak dobrze podkładem pomalujesz to nie będzie złaziło.

TresH 
Nałogowiec
Spamer Przodowy!

Wysłany: 26-08-2009, 22:17   
   Bolid: sc

A po co jakimiś metodami nie wiadomo jakimi :D ja swoje oczyściłem papierem ściernym, odtłuściłem i popryskałem za pierwszym razem czarnym sprajem a teraz popryskałem srebnym i efekt wyszedł miodzio :D :D Najlepiej pomalować domowym sposobem ;)

Kłosek 
Nałogowiec

Wysłany: 26-08-2009, 22:35   
   Bolid: Seicento 0,9 spi

Jak się pryska coś na srebrno to powinno się wcześniej prysnąć na biało a nie na czarno.

TresH 
Nałogowiec
Spamer Przodowy!

Wysłany: 27-08-2009, 08:08   
   Bolid: sc

wiem wiem :) Tylko że nie miałem nic białego pod ręką :D Ale efekt wyszedł taki jak chciałem i wszystko się trzyma :D ale i tak jeszcze raz poprawie :D Ale panowie autko teraz z daleka się wyróżnia i felgi stalóweczki wyglądają jak 14 :D

Odpowiedz do tematu