dziwna rzecz przy rozpedzaniu |
Autor |
Wiadomość |
loioneq
nówka sztuka ;)
|
Wysłany: 26-08-2014, 16:10 dziwna rzecz przy rozpedzaniu
Bolid: sej 900tka |
|
|
tak jak w temacie. rozpedzam sie na jedynce przy zmianie biegu jak juz mam puszczac gaz slysze cykniecie tak jakby zmienial sie na benzyne i gasnie kontrolka załączonego gazu a po zmianie biegu wskakuje z powrotem tak jakby na gaz. nie wiem o co chodzi dokladnie to gasnie na chwile pomaranczowa dioda sygnalizujaca dzialanie na gazie. sory za jakosc zrobilem podczas jazdy zdjecie. ie wiem czy to jakies spiecie czy to przez gaz czy co
czy to moze w gazie jest ustawione ze przy jakis obrotach zmienia sie z powrotem na benzyne? bo mialem tak kiedys w audi. tylko ze raczej to powinno sie tez robic na postoju przy wysokich obrotach a tak nie jest;/ moze gdy auto szarpnie przy zmianie biegu cos nie styka;/ |
_________________ ;x
|
|
|
|
|
siwucha170
Bywalec
|
Wysłany: 30-08-2014, 16:12
Bolid: fiat seicento |
|
|
jezeli masz druga generacje gazu to przy pewnych obrotach np (2000) powinnien wlasnie ci sptyknac zawor i samochod od tego czasu pracuje na lpg lub w odrwotnej kolejnosci z lpg na benzyne
( u mnie tak to dziala)
i nie wazne czy w trakcie jazdy czy na postoju dziala tak samo
mam rozumiec ze masz II generacje lpg ? |
|
|
|
|
dawiddawidowski
Moderator Cento Nowy Sącz
Pomógł: 47 razy Wiek: 32 Dołączył: 06 Mar 2013 Posty: 3642 Skąd: NS
|
Wysłany: 30-08-2014, 18:24
Bolid: SC Abarth 1.4 16v 6speed |
|
|
Przy gazie 2 gen przełączenie na benzynie podczas zmiany biegu a następnie na gaz występuje tylko przy max obrotach 6700 Przynajmniej tak jest u mnie |
_________________ Polska Jazda SC
ROSSO BAROCCO by dawid |
|
|
|
|
zieluny
Nałogowiec
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 269 Skąd: Krak
|
Wysłany: 30-08-2014, 20:45
Bolid: sc sporting |
|
|
Ja mam dwójke i jak masz przełącznik masz potencjometr taki mały i możesz sobie ustawić przy jakich obrotach ma przeskakiwać z pb na lpg. Ja mam 2tys a na zimę daje 3tys. |
_________________ Laczacy w sobie to co najlepsze z zoltego i czerwonego
|
|
|
|
|
|