|
FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl
|
Pytania o rejestr. ubezpiecznie i opłatę skarbową Malucha ;) |
Autor |
Wiadomość |
stiepanek
Nałogowiec

|
Wysłany: 25-08-2009, 21:06 Pytania o rejestr. ubezpiecznie i opłatę skarbową Malucha ;)
Bolid: Fiat Seicento BRUSH 1.1cm3 |
|
|
Witam
Mam takie pytanie moja kumpela kupiła sobie Malucha i chce go sobie iść przerejestrować, i wyczytała w tym artykule na tej stronie: Artykuł
A dokładnie chodzi i tą część:
"Pojazd rejestruje starosta właściwy dla miejsca zameldowania nowego właściciela samochodu. Koszt całkowity rejestracji, po uwzględnieniu wszystkich wymaganych dokumentów, wykupieniu nalepek kontrolnych i legalizacyjnych, wykupieniu tablic i dowodów powinien wynieść ok. 170 zł. Wydatek może się zwiększyć o 75 zł w momencie, kiedy nie posiadamy karty pojazdu."
W malaczu są już unijne tablice, ale i tak bedzie musiała je zmieniać. I posiada nowy dowód rej. Nie posiada karty pojadu, i wnioskuje jak ktoś nie wyrobił jej wcześniej to nie bedzie musiała jej wyrabiać A jeśli nie bedzie musiała to czy nalezy uiścić dodatkową opłatę podczas przerejestrowania pojazdu czyli te 75zł.
A mam jeszcze pytanie czy bedzie płacić opłatę skarbową za tego Malucha który jest wartośći 600zł
I ostatnie pytanie, maluch jest ubezpieczony w HDI Asekuracja, za cały rok poprzedni właściciel przy 60% zniżka zapłacił nie całe 200zł, a stawka podstawowa to nie całe 600zł na rok. Zostało pół roku ubezpieczenia. Ile bedzie musiała dopłacić gdy nie posiada żadych zniżek, a moze bedzie miała zwyżke za wiek, ponieważ ma 21 lat.
Z góry dzieki wszystkim za odpowiedzi.
Serdecznie Pozdrawiam...
stiepanek |
_________________ Obecny Dupowóz:
http://www.polskajazda.pl.../Seicento/97577
http://www.seicento.com.p...p=469051#469051
 |
|
|
|
 |
szymonek
ĄĄĘĘĘ

Wiek: 37 Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 2645 Skąd: 54° 05'N 22° 56'E
|
Wysłany: 25-08-2009, 22:37
Bolid: 1E 187 |
|
|
jeżeli tablice ma z tego samego miasta to nie będzie musiała wyrabiać nowych tablic o ile zgodzi się na dotychczasowe. Nie zapłaci też +75pln za karte pojazdu.
stiepanek napisał/a: | A mam jeszcze pytanie czy bedzie płacić opłatę skarbową za tego Malucha który jest wartośći 600zł |
NIe - dostanie jedynie pieczątkę, nawet nie będzie wypałniała pitu
stiepanek napisał/a: | Zostało pół roku ubezpieczenia. Ile bedzie musiała dopłacić gdy nie posiada żadych zniżek, a moze bedzie miała zwyżke za wiek, ponieważ ma 21 lat. |
zależy jak się dogada z panią w ubezpieczalni bo mogą naliczyć jakieś ekstra bonusy ale to trzeba umieć gadac |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|