FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytania o rejestr. ubezpiecznie i opłatę skarbową Malucha ;)
Autor Wiadomość
stiepanek 
Nałogowiec

Wysłany: 25-08-2009, 21:06   Pytania o rejestr. ubezpiecznie i opłatę skarbową Malucha ;)
   Bolid: Fiat Seicento BRUSH 1.1cm3

Witam
Mam takie pytanie moja kumpela kupiła sobie Malucha i chce go sobie iść przerejestrować, i wyczytała w tym artykule na tej stronie: Artykuł

A dokładnie chodzi i tą część:
"Pojazd rejestruje starosta właściwy dla miejsca zameldowania nowego właściciela samochodu. Koszt całkowity rejestracji, po uwzględnieniu wszystkich wymaganych dokumentów, wykupieniu nalepek kontrolnych i legalizacyjnych, wykupieniu tablic i dowodów powinien wynieść ok. 170 zł. Wydatek może się zwiększyć o 75 zł w momencie, kiedy nie posiadamy karty pojazdu."

W malaczu są już unijne tablice, ale i tak bedzie musiała je zmieniać. I posiada nowy dowód rej. Nie posiada karty pojadu, i wnioskuje jak ktoś nie wyrobił jej wcześniej to nie bedzie musiała jej wyrabiać ??? A jeśli nie bedzie musiała to czy nalezy uiścić dodatkową opłatę podczas przerejestrowania pojazdu czyli te 75zł.

A mam jeszcze pytanie czy bedzie płacić opłatę skarbową za tego Malucha który jest wartośći 600zł ???

I ostatnie pytanie, maluch jest ubezpieczony w HDI Asekuracja, za cały rok poprzedni właściciel przy 60% zniżka zapłacił nie całe 200zł, a stawka podstawowa to nie całe 600zł na rok. Zostało pół roku ubezpieczenia. Ile bedzie musiała dopłacić gdy nie posiada żadych zniżek, a moze bedzie miała zwyżke za wiek, ponieważ ma 21 lat.

Z góry dzieki wszystkim za odpowiedzi.
Serdecznie Pozdrawiam...
stiepanek
:D http://www.seicento.com.p...p=469051#469051 :D

szymonek 
ĄĄĘĘĘ

Wysłany: 25-08-2009, 22:37   
   Bolid: 1E 187

jeżeli tablice ma z tego samego miasta to nie będzie musiała wyrabiać nowych tablic o ile zgodzi się na dotychczasowe. Nie zapłaci też +75pln za karte pojazdu.
stiepanek napisał/a:
A mam jeszcze pytanie czy bedzie płacić opłatę skarbową za tego Malucha który jest wartośći 600zł ???

NIe - dostanie jedynie pieczątkę, nawet nie będzie wypałniała pitu

stiepanek napisał/a:
Zostało pół roku ubezpieczenia. Ile bedzie musiała dopłacić gdy nie posiada żadych zniżek, a moze bedzie miała zwyżke za wiek, ponieważ ma 21 lat.

zależy jak się dogada z panią w ubezpieczalni bo mogą naliczyć jakieś ekstra bonusy ale to trzeba umieć gadac ;)

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu... :))

Odpowiedz do tematu