| 
| 

| 

|  | FORUM SEICENTO INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

|  

| Pytania o rejestr. ubezpiecznie i opłatę skarbową Malucha ;) |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | stiepanek   Nałogowiec

| 

|    Wysłany: 25-08-2009, 20:06   Pytania o rejestr. ubezpiecznie i opłatę skarbową Malucha ;) Bolid: Fiat Seicento BRUSH 1.1cm3
 | 
 |  
               | 
 |  
               | Witam Mam takie pytanie moja kumpela kupiła sobie Malucha i chce go sobie iść przerejestrować, i wyczytała w tym artykule na tej stronie: Artykuł

A dokładnie chodzi i tą część:
 "Pojazd rejestruje starosta właściwy dla miejsca zameldowania nowego właściciela samochodu. Koszt całkowity rejestracji, po uwzględnieniu wszystkich wymaganych dokumentów, wykupieniu nalepek kontrolnych i legalizacyjnych, wykupieniu tablic i dowodów powinien wynieść ok. 170 zł. Wydatek może się zwiększyć o 75 zł w momencie, kiedy nie posiadamy karty pojazdu."

W malaczu są już unijne tablice, ale i tak bedzie musiała je zmieniać. I posiada nowy dowód rej. Nie posiada karty pojadu, i wnioskuje jak ktoś nie wyrobił jej wcześniej to nie bedzie musiała jej wyrabiać
  A jeśli nie bedzie musiała to czy nalezy uiścić dodatkową opłatę podczas przerejestrowania pojazdu czyli te 75zł. 

A mam jeszcze pytanie czy bedzie płacić opłatę skarbową za tego Malucha który jest wartośći 600zł

I ostatnie pytanie, maluch jest ubezpieczony w HDI Asekuracja, za cały rok poprzedni właściciel przy 60% zniżka zapłacił nie całe 200zł, a stawka podstawowa to nie całe 600zł na rok. Zostało pół roku ubezpieczenia. Ile bedzie musiała dopłacić gdy nie posiada żadych zniżek, a moze bedzie miała zwyżke za wiek, ponieważ ma 21 lat.

Z góry dzieki wszystkim za odpowiedzi.
 Serdecznie Pozdrawiam...
 stiepanek
 |  
				| _________________ Obecny Dupowóz:

http://www.polskajazda.pl.../Seicento/97577   
  http://www.seicento.com.p...p=469051#469051   
  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | szymonek   ĄĄĘĘĘ

| 

|  Wysłany: 25-08-2009, 21:37 Bolid: 1E 187
 | 
 |  
               | 
 |  
               | jeżeli tablice ma z tego samego miasta to nie będzie musiała wyrabiać nowych tablic o ile zgodzi się na dotychczasowe. Nie zapłaci też +75pln za karte pojazdu. 
  	  | stiepanek napisał/a: |  	  | A mam jeszcze pytanie czy bedzie płacić opłatę skarbową za tego Malucha który jest wartośći 600zł   | 
 NIe - dostanie jedynie pieczątkę, nawet nie będzie wypałniała pitu

| stiepanek napisał/a: |  	  | Zostało pół roku ubezpieczenia. Ile bedzie musiała dopłacić gdy nie posiada żadych zniżek, a moze bedzie miała zwyżke za wiek, ponieważ ma 21 lat. | 
 zależy jak się dogada z panią w ubezpieczalni bo mogą naliczyć jakieś ekstra bonusy ale to trzeba umieć gadac
   |  
				| _________________ 

Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki... cuda zajmują mi trochę więcej czasu...
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach