Test kontrolek, da sie? |
Autor |
Wiadomość |
Tailor93
Nałogowiec
Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 05 Sty 2016 Posty: 253 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 14-02-2016, 21:13 Test kontrolek, da sie?
Bolid: Fiat Seicento 900 "99 |
|
|
Witam, właśnie jestem po wymianie licznika i chciałbym się jakoś dowiedzieć czy na pewno wszystkie kontrolki są sprawne, a chciałbym uniknąć znowu rozkrecania wszystkiego, czy da się jakoś przeprowadzić test tak żeby zaświeciły się wszystkie kontrolki, albo chociaż żeby sprawdzić kontrolke przegrzanego silnika bo do tej nie mam pewności a nie chcę ryzykować ewentualnego zniszczenia silnika jak przyjdą upały |
|
|
|
|
jędrek
Nałogowiec
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 03 Cze 2014 Posty: 702 Skąd: tarnów
|
Wysłany: 14-02-2016, 21:18
Bolid: seicento 899 |
|
|
Przed zamontowaniem można każdą żarówkę po kolei wypiąć i sprawdzić czy świeci.
Te żarówki są nie trwałe, dzisiaj świeci jutro się przepali. |
|
|
|
|
wojtek12321
Nałogowiec
Pomógł: 65 razy Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 443 Skąd: wielkopolska
|
Wysłany: 14-02-2016, 21:25 Re: Test kontrolek, da sie?
Bolid: Fiat seicento 900 SX |
|
|
Tailor93 napisał/a: | chociaż żeby sprawdzić kontrolke przegrzanego silnika bo do tej nie mam pewności a nie chcę ryzykować ewentualnego zniszczenia silnika jak przyjdą upały |
Włącz zapłon, ściągnij kabelek z czujnika, tego w głowicy i dotknij wsówką/konektorem do masy/silnika i niech ktoś obserwuje czy zaświeci... |
|
|
|
|
Linduś
Włóczykij wróg publiczny nr 1
Pomógł: 141 razy Wiek: 38 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2834 Skąd: Miasto Włókniarzy
|
Wysłany: 14-02-2016, 21:39
Bolid: Punto Grande 1,4 8v / 126p 650 |
|
|
jw.
W MPI już masz więcej możliwości, ale to tylko prosty jednopunkt
btw. ja bym w ogóle olał kontrolkę, która Cię poinformuje, że za 5 sekund wywali płyn i wstawił wskaźnik temperatury - nie jest to drogie, a daje lepsze efekty. |
_________________ Niebo świeci pogodnie, od bruków coraz chłodniej,
Dobrze być tylko przechodniem, ulicą życia iść,
Była nam kiedyś dana Ziemia Obiecana,
Niezabliźniona rana, zielony młody liść…
|
|
|
|
|
Tailor93
Nałogowiec
Pomógł: 7 razy Wiek: 31 Dołączył: 05 Sty 2016 Posty: 253 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 15-02-2016, 02:41
Bolid: Fiat Seicento 900 "99 |
|
|
Niestety moje niedopatrzenie że nie sprawdziłem przed zamontowaniem czy żarówki kontrolek są sprawne, byłem pochłonięty wymianą żarówek podświetlenia samych zegarów
Generalnie co sie dało to sprawdziłem, czekam tylko aż mi spadnie trochę paliwo żeby sprawdzić kontrolkę rezerwy, nurtuje mnie tylko ta kontrolka przegrzania. Rozważam montaż dodatkowego wskaźnika temperatury ale jednak dobrze mieć wszystkie kontrolki sprawne w każdym razie dziękuję za pomoc, sprawdzę tą ostatnią żarówkę tak jak radzicie |
|
|
|
|
|