FORUM SEICENTO Strona Główna FORUM SEICENTO
INTERNETOWE FORUM FIATA SEICENTO - dawne seicento.pl

FAQTANIE OC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
centralny zamek
Autor Wiadomość
skuter112 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 11-03-2013, 13:15   centralny zamek
   Bolid: SC

Witam zakupilem centralny zamek firmy carprotect. i mam pytanie czy da rade podlaczyc to pod seryjne silowniki w sc czy musze wszystko prowadzic z nowego centralnego zamka.ewntualnie gdzie moze znajdowac sie centralka od seryjnego centralnego ktorego mam tylko na kluczyk.

TheStig 
Nałogowiec

Wysłany: 11-03-2013, 13:38   
   Bolid: Opel Astra C14NZ + LPG

Jeśli masz seryjny centralny zamek, to podłączasz go pod przewody sterowania centralnego zamkiem, które idą od centrali do któregoś ze sterowników (u mnie w punciaku oba przednie są master, więc podłączyłem pod te od drzwi pasażera). Zapewne będą szły i przy drzwiach i będą przechodziły przez gumową przelotkę. U mnie to był bialy i niebieski cienki przewód, jeden jest do sygnału otwarcia, drugi to sygnał zamknięcia. Sygnał do kierunkowskazów podłączasz pod przewody, które znajdują się pod plastikowym progiem przy drzwiach kierowcy, ale nie powiem Ci jakiego koloru są, trzeba byłoby zerknąć na schemat.

skuter112 
nówka sztuka ;)

Wysłany: 11-03-2013, 13:41   
   Bolid: SC

no wlasnie tylko chodzi mi o to ze nie wiem gdzie znajduje sie ta centralka orginalna. ona bedzie za tym plastikiem kolo progu ?

TheStig 
Nałogowiec

Wysłany: 11-03-2013, 14:11   
   Bolid: Opel Astra C14NZ + LPG

Nie, w seicento chyba nie ma jako takiej centralki centralnego zamka tylko jej funkcje spełnia taki duży przekaźnik , ale gdzie on jest to nie wiem. Można się pod niego podłączyć, ale za dużo z tym roboty i nie wiadomo jak z dostępem do stopki, więc lepiej odszukać przewody które sterują sterownikami przed przelotką do drzwi. Możesz wbijać igłę w każdy i podawać masę, jeśli centralny zamek się zamknie lub otworzy to znaczy, że znałeś przewód, który podaje sygnał zamknięcia lub otwarcia do sterownika.

macher 
Moderator

Wysłany: 11-03-2013, 14:46   
   Bolid: były Seicento '99 900 + LPG, Panda 1100

skuter112 oryginalna centralka zamka jest pod kolumną kierowniczą z lewej strony radia. Podłużny żółty prostopadłościan

Odpowiedz do tematu